0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

7. 1. 2013

Cabin Fever 2: Spring Fever (2009)

Studenti Springfieldské střední školy jsou na maturitním večírku nakaženi zákeřným virem, který z nich brzy udělá krvavou fašírku.
Armáda i policie si mysleli, že se jim podařilo zneškodnit zákeřný virus, když zastřelili poslední přeživší v lesní chatě. Jenže jednomu z nich se přece jenom podařilo uniknout. Všichni však jaksi přehlédli kontaminovanou vodu, která se díky vodovodnímu potrubí dostává do místní stáčírny pitné vody. Jedna ze zásilek se dostává do nedaleké střední školy ve Springfieldu, kde se zrovna schyluje k maturitnímu plesu. Ke smůle všech nadržených studentů si toho všimne speciální vojenské komando, které má za úkol eliminovat všechny žijící subjekty, aby se virus dále nemohl šířit. Dva kamarádi John a Alex, kteří původně ani na ples jít nechtěli, tak zůstávají společně s ostatními uvězněni ve školní budově, kde právě vypuklo hotové peklo. U většiny známých se totiž začínají projevovat známky nakažení, všude stříká krev, jsou slyšet nářky a lidé umírají jeden po druhém. Když už je nezabije virus, tak jejich trápení ukončí smrtící kulka. Oba přátelé se rozhodnou za každou cenu dostat ven z budovy a společně s kamarádkou Cassie na ně čeká cesta plná nástrah a utrpení.



Režie: Ti West
Rok výroby: 2009
Délka: 86 min
Země: USA

Hrají:
Rider Strong ... (Paul)
Alexi Wasser ... (Cassie)
Noah Segan ... (John)
Giuseppe Andrews ... (zástupce šerifa Winston)
Rusty Kelley ... (Alex)
... a další


Po sedmi letech vzniklo pokračování známého Rothova filmu Cabin Fever, které však rozhodně nesplnilo očekávání a u diváků docela pohořelo. Do režisérského křesla usedl dnes již ne tak neznámý Ti West, který měl v té době na svém kontě již dva filmy. Film však pojal oproti svému předchůdci zcela odlišným způsobem a já měl po celou dobu dojem, že sleduji hodně průměrnou hororovou komedii. Přitom začátek dával naději, že by to mohla být i důstojná podívaná. Když se na scéně objevil Paul (přeživší z prvního dílu) srdce mi radostí zaplesalo, ale pochvíli mi bylo jasné, že to byl jen chytrý tah, jak nalákat fanoušky prvního dílu.
Stejný dojem jsem měl i při úvodní a závěrečné animaci, které se pánům tvůrcům skutečně povedly a zcela jistě patří k tomu nejlepšímu co je zde k vidění. Sice nejde o nic originálního, ale vyobrazení cesty, jak se nákaza dostala až do školy a posléze i dále bylo zábavné, trefné a dokonce i slušně zvládnuté po výtvarné stránce. Ani chvilku jsem se u ní nenudil a je jen škoda, že takových pasáží tam nebylo o něco víc. Zcela určitě by to zvedlo celkovou kvalitu tohoto snímku. Pak již přichází na scénu náš starý známý zástupce šerifa, který se rovněž chvilku objevil i v jedničce. Jeho hlášky patří ke zlatému hřebu večera a já toho blázna vážně žral. Jeho rozhovor s řidičem autobusu je prostě nezapomenutelný, stejně jako poslední věta nočního hlídače.
Co se atmosféry týče je to však již o dost horší. Přestože se ve filmu objevila spousta krve, boláků, upadlých nehtů, zubů a zvratků, tak já se u těchto scén moc nebavil. Pokud tedy nepočítám scénu z bazénu, nebo močení do punče. Podobných špeků tu bylo docela dost a to je taky asi jediný důvod proč jsem to nevypnul už v polovině. Po humorné stránce totiž toho moc vyčíst nelze, místy byl sice tento kousek trapný až moc, ale když už vás nemůže vystrašit, tak vás alespoň trošku pobaví. Po stránce hororové je to však již mnohem horší. Ti kdo zde očekávali podobné nechutnosti, jako tomu bylo minule, tak budou velice zklamáni. West totiž v žádném případě nedosahuje Rothových kvalit a jeho gumové scény s cirkulárkou a svářečkou polekají možná tak malé batole.
Rovněž herecké výkony většiny aktérů jsou minimálně o dvě třídy horší, než tomu bylo u jejich předchůdců. Místy jsem si připadal, že se dívám spíš na nějakou teenagerskou komedii než na horor. Nejsou zde sice žádní šampóni ani kdovíjaké krasavice, ale jejich tragický projev byl spíše k pláči nežli k smíchu. Tento film si určitě nepřidám k mým oblíbeným a bude hodně dlouho trvat, než si jej znovu pustím. Docela mě tak mrzí, že se tvůrcům nepodařilo ani z poloviny využít potenciál, který jim zanechal otevřený konec z jedničky.


Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat