0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

31. 8. 2012

Jungfrukällan (1960)

Ingmar Bergman tento film natočil podle staré severské pověsti, která je plná lásky a víry v boha, ale i krutosti a pomstychtivosti.

Töre a jeho rodina jsou hluboce věřící lidé, kteří žijí na svém statku. Rádi poskytují útočiště prostým příchozím, kterým nabízí kromě střechy nad hlavou i práci. Jednoho dne se vydává jejich neposkvrněná dcera Karin do kostela, aby tam odvezla panenské svíčky na mši. Po cestě je však napadena třemi pastevci, kteří jí nejprve znásilní a poté i zabijí. Když se otec dozví o smrti své dcery stojí před velice těžkým rozhodnutím. Jeho touha po pomstě je však větší, než všechny morální zásady a víra v boha.


Ju-on: The Grudge 2 (2003)

Jakmile někdo překročí práh prokletého domu, pocítí jejich NENÁVIST i na míle daleko!!!

Skupina filmařů se rozhodne natočit dokumentární pořad o tajemném domě, v němž většina jeho obyvatel zemřela za záhadných okolností nebo navždy zmizela ze světa. Aby měl jejich pořad větší sledovanost, pozvou jako speciálního hosta i známou herečku Kyoko, která si zahrála v několika hororových filmech. Brzy po skončení natáčení však většina lidí ze štábu rovněž umírá a kolem jejich smrti se ve vzduchu vznáší také obrovské otazníky. Je to jen shoda nešťastných okolností nebo je tento dům skutečně prokletý a každý, kdo do něj vstoupí, je předem odsouzený zemřít? Stojí snad za vším duchové zemřelých, kteří rozsévají svou NENÁVIST dál?


Ju-on: The Grudge (2002)

NENÁVIST si tě najde všude!!!

Rita pracuje jako sociální dobrovolnice pro tokijskou agenturu starající se o staré a nemohoucí lidi. Jednoho dne jí její šéf přikáže, aby se zašla podívat na jednu pacientku žijící ve svém domě. Kolega, který jí měl na starosti se již nějakou dobu neozval, a tak milá dívka tuto práci nakonec přijímá. Když vstoupí do zchátralého domu, nalezne starou ženu v dosti zuboženém stavu, a tak se rozhodne dům trochu uklidit. Nebohá dívka však netuší, že dům má velmi pochmurnou minulost a stará žena rozhodně není jeho jediným obyvatelem. Hrůza, jenž brzy započne, se pro ní brzy stane děsivou noční můrou a nejhorší na tom je, že se před ní nelze nikde schovat. Každý kdo překročí práh tohoto domu, pozná na vlastní kůži co to znamená opravdová NENÁVIST!!!


Jitters (2005)

Nikdy se své přítelkyně neptejte, co jí dokáže nejvíc vzrušit! Mohla by vám to totiž ukázat, jako hrdinovi tohoto krátkometrážního snímku.

Tom a Suzie se nedávno vzali a zdá se, že prožívají šťastné období. Jenže se v jejich vztahu vyskytly menší problémy. Oba se nechtějí svěřit tomu druhému, co by je dokázalo pořádně uspokojit a v jejich intimním vztahu to lehce skřípe. Jedné noci Tom usíná dříve a když se vzbudí, je svázán v místnosti, která je obalená igelitem. Jeho ženuška mu ukáže svou pravou tvář. Na stole před ním leží spousta mučících nástrojů, které na něm teď vyzkouší, aby mu ukázala co ji vzrušuje nejvíc. Začne uříznutím jazyku a pokračuje dalšími orgány. Tom skučí bolestí a prosí, aby to s ním už skončila. Jenže není všechno tak jak se zdá! Chorobná mysl totiž dokáže opravdové divy.


30. 8. 2012

Jennifer's Shadow (2004)

Tohle dědictví jí moc štěstí nepřinese.

Jennifer se vrací do rodného domu, aby zde vyřídila dědické formality. Nedávno jí totiž zemřela za podivných okolností její sestra a dům jí odkázala. Navíc zde stále žije její babička Mary Ellen a nemocná teta Emma. Dívka je však neoblomně přesvědčená, že dům co nejrychleji prodá a svým příbuzným koupí pohodlný byt někde ve městě. Její babička je však proti a neustále se snaží vnučku přesvědčit, ať si dům nechá. Mezi oběmi ženami tak vznikne řada menších konfliktů, které vzápětí vystřídá oboustranná ignorace. Jenže ve vzduchu visí něco mnohem tíživějšího. Během několika následujících dní, které Jennifer stráví v domě jí začnou děsit noční můry, ve kterých se jí zdá o černém havranovi, který požírá její vnitřnosti. Její stav se zhorší nejen po zdravotní stránce, ale i po té psychické. Zničehonic se na scéně objeví záhadný doktor Dario, který se dívce snaží vysvětlit skutečnou příčinu jejího stavu. Na její rodinu je údajně uvalena zlá kletba, která postupně zahubila všechny ostatní členy rodiny. Jennifer mu zprvu nevěří, ale postupně odkrývá děsivé tajemství domu a skutečná pravda je mnohem děsivější, než se jí kdy zdálo.

Jeepers Creepers (1939)

Historický (ghost) animovaný snímek od společnosti Warner Bros. Pictures.

Prasátko Porky pracuje jako policista a jeho posláním je především chránit lidi a prověřovat strašidelné věci, které někdo ohlásí na stanici. Je to docela legrace, že to dělá právě on, takový strašpytel. Jednoho dne mu jeho nadřízený zavolá, aby jel prozkoumat jeden starý dům, ze kterého se ozývají divné zvuky. Porky se rozhodne splnit rozkaz, a tak se vydává na místo určení. Netuší však, že v domě žije roztomilý duch, který se rozhodne milého policistu trošku vystrašit.


Jedné noci v jednom městě (2007)

Loutkový film, který vám ukáže co všechno se může odehrát během jedné noci na Žižkově.

V roce 2007 natočil režisér Jan Balej hodinový loutkový film, který se skládá z několika krátkých povídek. Jeho práce byla oceněna v roce 2008 Českým lvem za nejlepší výtvarný počin. Jde vlastně o jakýsi experiment ukázat divákovi, co všechno se může stát odehrát během jedné noci v jednom městě. Vše se ovšem musí brát s velkým nadhledem, protože tento film má diváky především pobavit.


Jacket, The (2005)

Jackovi bylo 27 let, když poprvé zemřel... nyní má šanci ovlivnit budoucnost svou i ostatních.

Válečný veterán Jack Starks utrpěl během války vážné zranění hlavy a byl se všemi poctami propuštěn z armády. Při své pouti domů pěšky napříč Amerikou se stane svědkem vraždy policisty, ale naneštěstí všechny důkazy ukazují proti němu, protože u něj byla nalezena vražedná zbraň a on ležel vedle mrtvoly v bezvědomí. Jack totiž trpí výpadky paměti a nic si nepamatuje. Soud je shovívavý a místo do vězení jej pošlou do psychiatrické léčebny. Tu vede doktor Becker, který zde na pacientech provádí podivné pokusy. Navleče je do svěrací kazajky, nadopuje experimentálními léky a zavře do chladícího boxu v márnici. Jack rovněž podstoupí nedobrovolně tuto zvláštní terapii a ke svému překvapení se mu otevře cesta skrze své oči do budoucnosti. Dokáže cestovat časem a vidět to co se teprve stane. Na jedné ze svých cest se seznámí s mladou dívkou Jackie, se kterou se už kdysi potkal. Rozhodne se jí svěřit se svým tajemstvím a odhalí ji svou totožnost. To co mu však dívka řekne mu doslova vyrazí dech: nevěří mu jeho totožnost, protože Jack Starks zemřel před 15.lety. Jack nakonec Jackie přesvědčí, aby mu pomohla zjistit, jak k tomu došlo a on mohl změnit svou budoucnost. Jenže má na to vůbec právo?


Jack-O (1995)

Jedna, dvě. Jack už jde. Halloweenská koleda se změní v "krvavá'' jatka.

Blíží se Halloween. Den, na který se v Americe těší spousta dětí, protože si mohou obléct své strašidelné oblečky a vyrazit koledovat. V jednom malém městečku se má však odehrát něco strašlivého. Trojice podnapilých puberťáků vytrhne z jednoho hrobu na starém hřbitově ze země jasanový kříž a tím rozpoutá krvavou odplatu dávno zesnulého Jacka Lanterna. Vraha, kterého kdysi lynčovali a oběsili rozzuření obyvatelé. Jack-O nyní povstal z hrobu a vyzbrojen starou kosou se vydává pomstít na jejich potomcích. Hlavním cílem je rodina Kellyových, jejichž předek ho usmrtil. Jediný, kdo se mu může postavit, je jejich malý syn Sean, protože legenda říká, že definitivně může být zlo poraženo až potomkem z páté generace. Mrtvých začne rychle přibývat a dýňový muž se blíží...!


Jack the Ripper (1988)

Jedno z nejlepších filmových zpracování o Jacku Rozparovači, jaké kdy bylo natočené.

Londýn 1888: V městské čtvrti Whitechapel byla nalezena mrtvá prostitutka Mary Ann Nicholsová. Její tělo bylo brutálně zohavené a místní policie nemá žádné stopy, které by pomohli dopadnout pachatele. Proto se do případu vloží i samotný Scotland Yard, který na místo činu pošle svého nejlepšího vyšetřovatele šéf inspektora Fredericka Abberlinea a jeho parťáka seržanta George Godleye. Ti se na místě činu dočkají nepřívětivého přivítání a neochoty ze strany místních policejních složek, kterým se nelíbí že je zpochybňována jejich práce. Oba pánové se ihned pouští do vyšetřování a během krátké chvíle zjistí určité nesrovnalosti v případu a to jak ze strany policejního doktora který prováděl pitvu, tak i ve výpovědích svědků. Zdá se, že za vším je něco víc než jen obyčejná vražda. Vrahem musel být znalec anatomie lidského těla, protože mrtvé byly chirurgicky odstraněny některé důležité orgány. Abberline a Godley se pouští do vyšetřování, které začne mít brzy vážné problémy, protože do celé věci se začne angažovat i samotná vláda a navíc místní obyvatelé nejsou ochotni spolupracovat. Brzy je nalezena další mrtvola a tentokrát pošle vrah policii i vzkaz, kde se podepsal jako Jack Rozparovač. V cestě důkladnému vyšetřování se postaví celá řada nečekaných překážek, ale i několik tajemných svědectví, které poodhalí dosud skrytá fakta jenž můžou mít za následek i mezinárodní skandál, protože některé nově objevené stopy vedou až k samotnému královskému dvoru.


Jack in the Box (2008)

Máte rádi společenské hry? Hlavně ty, při kterých se umírá?

Šest cizích lidí se setkává na podivném castingu, který se má odehrát v ponurém sklepení hluboko v podzemí. Navzájem se neznají a jediné, co je zpočátku spojuje, je pozvánka od hostitele, který se zde zatím neukázal. Na krátkou chvíli zhasne jediné světlo v místnosti a když se znovu rozsvítí, objeví se další mladý muž v otrhaných hadrech. Když se jej ostatní snaží vyzpovídat, tak jediné co se od něj dozví je, že se teď všichni účastní hry na židlovanou (židličkovanou) a vyhrát může jen jeden. Všichni ho považují za blázna, ale během krátké chvíle se ozve dětská hudba, která oznámí začátek hry. Sedm lidí, šest židlí a jeden půjde z kola ven - tak zní jediné pravidlo této hry. Kdo zůstane stát, musí odejít dveřmi, aniž by tušil, co ho za nimi bude čekat. Po vypadnutí prvního hráče a následném smrtelném výkřiku zpoza dveří je všem jasné, že pouze vítěz si zachrání svůj život.


29. 8. 2012

Kybernetická babička (1962)

Revoluční loutkový film z dílny Jiřího Trnky.

Jiří Trnka asi pro mladou generaci nebude patřit mezi nejznámější osoby československé filmové a divadelní scény, ale tento zasloužilý umělec si získal obdiv a úctu doslova po celém světě. Hlavně díky tomu, že byl zakladatelem českého loutkářství a loutkového filmu, jako jeden z mála dokázal prorazit i za hranice tehdejšího Československa.


Krysař (1985)

Až dozní jeho píšťalka je s vámi amen!

Režisér Jiří Barta nás prostřednictvím svého netradičního filmu pozve na nezapomenutelnou cestu do tajů německé legendy, jakou krysař bezesporu je. Jedná se o jeden z nejlepších loutkových-animovaných filmů, které kdy naše distribuce dokázala vyrobit ba možná nejlepší ze všech. Příběh nás zavede do malého města jménem Hameln a ukáže nám každodenní život všech jeho obyvatel. Lidé zde žijí v jakési symbióze s krysami, ale i tak lze vidět, že se obě strany vzájemně nesnášejí. Komu by se také líbilo mít tuhle havěť ve svém domě. Jenomže tohle dílo nám ukáže, že lidé i krysy toho mají mnohem více společného, než se na první pohled může zdát.


Krocodylus (2000)

Na tuhle jízdu nikdy nezapomenou!

Televizní producent Zack chce natočit úžasné záběry se surfování a nabídnout divákům adrenalinovou show, jakou ještě nikdo neviděl. Najme si dva surfaře Boga a Jeremyho a společně s kameramankou Cecily odjíždí do exotického Thajska. Chtějí si najmout kapitána Johna Dirkse, aby je odvezl k nebezpečnému ostrovu Lillocay Island. Ten ovšem odmítne, protože zná tajemství ostrova a bláznivé surfaře varuje. Ti ovšem nedbají varování a k ostrovu odjedou. Zábava může začít, kamera je spuštěná, teď ještě přilákat žraloky a rozjedou to. Surfaři se prohání na vlnách, hladoví žraloci krouží kolem, ale ve vzduchu je cítit napětí. Ve vodách kolem ostrova totiž žije starý obrovský krokodýl, který nedovolí nikomu odejít bez rozloučení. Zábava se změní v boj o přežití a je jen otázkou času, kdo skončí ve smrtících čelistech jako další.


Kraken: Tentacles of the Deep (2006)

Ve vodách poblíž Kanady se skrývá něco co Rayovi v dětství zabilo rodiče. Celý život čeká jen na svou pomstu a teď nastal ten správný čas.

Minulost:
V roce 1982 byl Ray teprve devítiletý chlapec a společně se svými rodiči trávil dovolenou na jejich lodi v Úžině Samoty. Zatímco on si v podpalubí četl dobrodružnou knížku, jeho rodiče prožívali romantickou chvilku na palubě, když tu najednou něco začalo narážet do jejich lodi. Jak už to tak bývá, postupně oba stáhla obrovská chapadla pod vodní hladinu a Ray už nikdy své rodiče neviděl.


Krabat (2008)

Čarodějův učeň na německý způsob.

Když se řekne Čarodějův učeň jistě se každému jako první vybaví děsivá animovaná "pohádka" od Karla Zemana, která rozhodně není příliš vhodná pro malé děti. Ten jí natočil podle stejnojmenného románu Krabat z roku 1971 a po dlouhých letech se nyní němci odvážili i o filmovou podobu tohoto díla. Do hlavních rolí obsadili známé německé herce a jejich snaha přinesla i jisté kýžené ovoce. Našlo se však i dost takových, kterým se jejich dílo příliš nelíbilo. Lépe řečeno změny s nimiž scénárista a režisér v jedné osobě Kreuzpaintner přišel. Chtěl co nejlépe divákům ukázat jak se dá zlo porazit čistou láskou a vírou v sebe samého. Že přátelství je mnohem důležitější než nenávist, ale zapomněl na jednu velmi podstatnou věc. Pokud totiž příběhu vezmete či omezíte jeho největší zbraně a nahradíte novými, tak i ty musí být stejně kvalitní. Jinak je totiž s vámi amen a kritici vás roztrhají na kusy. Bohužel toto ztvárnění ve mně rozhodně nezanechalo takové pocity, jaké jsem měl u Zemanova snímku a to i díky slabší atmosféře, citelnému ochabení napětí a místy dost vlažným pasážím. Je docela škoda, že zde nebyl využitý všechen potenciál, který měli tvůrci k dispozici. Dobří herci vám totiž nikdy zcela nenahradí ztracenou jiskru a šmrnc.


28. 8. 2012

Koroshiya 1 (2001)

Je libo trochu brutality?

Jeden z klanů Yakuzy postrádá svého bosse. Zmizel nejen on, ale i větší počet peněz, což dost znepokojuje nemilosrdného vraha klanu Kakiharu. Tento člověk si libuje v sadomasochismu a nelidském utrpení svých obětí. Jeho zvrhlé nápady a metody jsou známé v celém japonském podsvětí. Podaří se mu zjistit, že za zmizením jeho šéfa i několika podivných vraždách jiných lidí stojí záhadný Ichi. Nikdo přesně neví, kdo to může být, ale zanechává za sebou hromady mrtvých a hlavně jeho oběti jsou neuvěřitelně zmasakrovány. Kakihara cítí zvláštní nutkání se s Ichim setkat a svést s ním rozhodující souboj. Jenomže jak to tak vypadá, Ichi má v plánu zničit celý jeho klan a dokonce i samotného Kakiharu. Nastane tak hon za fantomem, který je vždy krok před svými pronásledovateli, a který se jim v krutosti zcela vyrovná.


Komodo vs. Cobra (2005)

Souboj hrstky lidí se dvěma digitálními monstry.

Za kapitánem Stoddardem přijde skupinka ekologů a novinářka Sandra se svým kameramanem, aby je odvezl na ostrov Damas. Ten nejdřív odmítá, protože se jedná o vojenský objekt, ale pod příslibem peněz nakonec ustoupí. Celkem bez problému dorazí na ostrov a vydají se do jeho nitra, kde má ležet tajná laboratoř, ve které se provádí nějaké experimenty (krycí název projekt Masožravec). Najdou nějaké honosné sídlo, ale po obyvatelích ostrova ani strážích není ani památka. Z ničeho nic se objeví dívka s pistolí a všechny varuje, aby utekli z ostrova dokud je čas. Představí se jako doktorka Richardsonová a je jedním z vědců, které vedl její otec. Prováděli zde genetickou mutaci rostlin a zvířat, která se zcela vymkla kontrole a vyvraždila celý tým. Všichni se tedy rozhodnou odjet z ostrova, ale jaké je jejich překvapení, když narazí na obrovské tvory obývající tento ostrov. Nastane hra na kočku a na myš, hra, při které mají zmutovaný varan a kobra všechny trumfy. Dokáže vůbec někdo přežít, aby mohl o všem vyprávět? Nebo skončí v žaludku nenasytných monster, která mají pořád hlad. Ti ovšem nejsou jedinou překážkou na cestě za záchranou, protože i armáda přiloží ruku k dílu a chce zahladit všechny stopy. Nastává tak boj o čas a hlavně o samotné přežití.


Koma (2004)

Dvě rozdílné ženy, vzájemná nenávist a tajemný vrah mladých dívek, to vše je náplní tohoto asijského psychothrilleru.

Chi to přežene na svatební hostině své kamarádky s pitím, a když se potácí opilá ven z hotelu, uvidí na zemi v jednom z pokojů umírat zakrvácenou dívku. Přivolaná policie ji při výslechu pustí záběry z hotelové kamery a ona na nich pozná neznámou ženu, kterou označí za možnou pachatelku. Při identifikaci se z neznámé vyklube milenka jejího přítele, což Chi totálně zdrtí. Během následujících dnů má krvavé noční můry a dokonce i pár výhružných telefonátů, v nichž jí neznámý hlas vyhrožuje, že si vezme její ledvinu. Ve městě totiž řádí sériový vrah, který svým obětem vyřezává ledviny ještě zaživa. Chi zjistí, že dívka, kterou udala policii, se jmenuje Suen Ling a začne jí sledovat. Jenže ke svému překvapení se z ní vyklube celkem milá dívka, jenž se s ní chce spřátelit a pomoci jí čelit nebezpečnému psychopatovi, který nepřestává s výhružnými telefonáty. Jejich podivné přátelství je však plné přetvářek, lží, pomstychtivosti a žárlivosti, jenž vyvrcholí krvavým bojem o přežití.


Kollegiet (2007)

Buď jsi s námi IN, nebo bez nás OUT!!!

Katrine se přistěhuje na studentskou kolej do města, aby to měla blíže do školy. Ze začátku si jí moc ostatní studenti nevšímají, ale později se seznámí s ,,večírkovou radou‘‘ Sanne, Lucasem a Lennou. Ti na ní vymyslí nováčkovský žert (aby jí vystrašili) a ona nedopatřením rozbije zrcadlo v koupelně. Tím uvolní ducha mrtvé dívky, která se rozhodne pomstít svou smrt a začne postupně zabíjet studenty na koleji. Všichni si začínají myslet, že za tím stojí právě Katrine, která většinou zavražděné najde jako první. A tak musí Katrine se svým jediným kamarádem Rolfem přijít této záhadě na kloub a očistit své jméno. Co se tehdy doopravdy stalo v pokoji číslo 205? Kdo je ta záhadná dívka ze zrcadla?


Koleda (2008)

Došla vám barva na velikonoční vajíčka?

Na velikonoce se těší snad všichni dospívající kluci, ale i jejich otcové. Je to den, kdy se dá spojit příjemné s užitečným. Přece jenom je občas potřeba trošku ty naše holky a kamarádky poplácat jalovcem či pomlázkou, ale nic by se nemělo přehánět. Když k tomu jako bonus dostaneme i pár štamprlí nějaké té dobroty, je to ještě lepší. Nikdo z nás by si však nepřál prožít to, co hrdinové tohoto krátkometrážního snímku, který se na nás snaží zaútočit svým černým humorem a překvapením na konci. Bohužel je vidět na první pohled, že tvůrci jeho natáčení zřejmě prováděli pod vlivem oné tekutiny, kterou do sebe tak klopili.


Kitchen Sink (1989)

Šílené, zvrácené, co na to víc říct. Novozélandská distribuce se zase po dlouhé době vytáhla.

Pokud jste milovníky tvorby Davida Lynche a jeho psychologické hry s divákovou myslí, tak byste si tento krátkometrážní snímek neměli nechat ujít. Kanadská režisérka Alison Maclean se rozhodla jít v jeho šlépějích a nabídnout divákům podobně šílenou a chorou ukázku vašich nejhorších nočních můr, jakou si jen dokážete, nebo lépe řečeno nedokáže představit. Děj filmu má velmi obrazně řečeno jednoduchou zápletku. Žena si při čištění dřezu všimne čouhajícího vlasu či chlupu z odtoku. Začne za něj pomalu tahat až vší silou vytáhne malé chlupaté stvoření, podobné lidskému plodu. Nejprve se ho snaží zbavit, ale nakonec jej ponoří do vany. Záhadná věc začne růst až se promění v chlupatého člověka bez známek života. Jak se říká co je mrtvé nekouše, ale tady to rozhodně neplatí!


Kingukongu tai Gojira (1962)

Souboj dvou gigantických monster, jenž ve své době pobláznily celý svět.

Americká ponorka narazí do podivně světélkující kry a nevědomky tak uvolní z ledového zajetí Gojiru, která zde byla na konci předešlého dílu uvězněna. Za svou nerozvážnost zaplatí posádka životem. Hladové monstrum tak znovu zatouží po čerstvém mase a vydá se směrem k japonskému pobřeží. V tu samou chvíli se jistá televizní společnost dozvídá o podivném tvorovi, který je na jednom z tropických ostrovů domorodci uctíván jako bůh ostrova. Na místo vyšle dva reportéry, aby podivného lidoopa chytli a dovezli do Tokia. Sledovanost televize by tak rapidně stoupla, což by samozřejmě přineslo množství peněz do jejich kapes. Se štěstím se jim ho doopravdy podaří polapit, ale během převozu se King Kong probudí a dostane se na svobodu. A tak se stane, že se ke břehům Japonska dostanou zhruba ve stejnou dobu dvě obrovská monstra, které začnou okamžitě ničit vše, co jim stojí v cestě. Armáda se pokusí oba tvory eliminovat veškerými prostředky, které má k dispozici leč marně. Posledním zoufalým pokusem se pokusí obě monstra postavit proti sobě, aby se ve vzájemném souboji zničili navzájem.


27. 8. 2012

Sphere (1998)


V havarované kosmické lodi je nalezena prazvláštní KOULE. Místo aby propukly bujaré oslavy a výzkumné práce, započne v hlubinách Tichého oceánu zoufalý boj o přežití.

Psycholog Norman Goodman je vládou povolán k přísně utajené misi. Uprostřed Tichého oceánu se setkává s dalšími odborníky, aby se společně vydali do hlubinné základny (300 metrů pod hladinou). Ta zde byla vybudována, protože v její blízkosti byla nalezena kosmická loď, která zde měla údajně ztroskotat před stovkami let. Zpočátku této „pohádce“ nikdo z nich nevěří, ale jen do té doby, než jí v hlubinách spatří na vlastní oči. V jejích útrobách však kromě lidských ostatků „Jak se tam mohli dostat?“ objeví záhadnou lesknoucí se kouli, která je doslova okouzlí. Na hladině vypukne obrovská bouřka a tak jsou nuceni zůstat v podmořské základně. Od té chvíle se však začnou dít podivné věci, na které experti nebyli připraveni. Jejich pobyt se totiž brzy promění v zoufalý boj o vlastní přežití a jeden po druhém začnou záhadně umírat. Může s tím mít něco společného ona nalezená KOULE, nebo za vším stojí tajemný Jerry, který s nimi komunikuje přes počítač?

Husk (2011)


Šest let po natočení stejnojmenného shortu se konečně podařilo natočit i celovečerní film. K mé velké nevoli jsem se však příliš velkého zlepšení nedočkal.
Pětice přátel má uprostřed pustiny autonehodu. Když se proberou z šoku, zjistí že jeden z nich zmizel. Rozhodnou se jej vydat hledat, přestože netuší, kde by se mohl nacházet. Náhle jim vzplane jiskřička naděje, když uprostřed kukuřičných lánů uvidí starý dům.  Nikdo z nich v tu chvíli netuší, že vkročením do kukuřice si zpečetili svůj osud. V lánech se totiž skrývá děsivé zlo, které už nikoho ze svých spárů nepustí…

King of the Ants (2003)

Pár ran golfovou holí a vaše svědomí je najednou pryč.

Sean je hodný chlapík a zrovna se mu naskytla možnost si přivydělat. Jeho přítel mu dá práci a on musí vymalovat jeho byt. Když už je skoro hotový, přijede do domu elektrikář Duke. Seznámí se, pokecají a Duke si vezme jeho telefonní číslo, že se mu ozve, kdyby pro něho našel dobrý kšeft. Netrvá to dlouho a Duke se doopravdy ozve. Seznámí Seana s panem Mathewsem (majitelem stavbařské firmy). Ten mu dá zdánlivě lehký úkol - sledovat jistého Erica Gatleyho, účetního na radnici. Sean se svého úkolu ujme opravdu pečlivě a je účetnímu pořád v patách. Brzy přinese jeho úsilí kýžené ovoce v podobě důležitého zjištění.


King Cobra (1999)

Nazahrávejte si s přírodou! Ona si v klidu pohraje s vámi.

Doktor Burns se svým týmem testuje nové sérum na zvýšení agresivity. V laboratoři se stane nehoda při které nastane výbuch a skoro všichni umírají. Jenže se stalo i něco děsivějšího. Ze svého terária se dostal na svobodu devítimetrový kříženec africké kobry královské a chřestýše diamantového. Tento tvor nazvaný Seth zmizí v lesích a dva roky o něm nikdo neslyšel.



Killing Room, The (2009)

Lidská mysl je nevyzpytatelná!

Pod vidinou snadného získání peněz se čtveřice dobrovolníků přihlásí k výzkumu, který má být testem lidské výdrže a psychiky. Nikdo z nich nemá podezření, že by mohlo jít o něco protizákonného, a tak souhlasí se všemi podmínkami. Brzy však pocítí na vlastní kůži temné stránky tohoto vědeckého výzkumu, který se promění drsnou psychologickou hru o jejich vlastní život. Zůstanou uvězněni v malé místnosti a jejich šance na únik jsou mizivé.


Killing Kind, The (1973)

John Savage v roli psychopatického zabijáka, který k smrti nenávidí ženy.

Terry se po dvou letech vrací z vězení za hromadné znásilnění místní dívky. Opět začne bydlet v ubytovně své matky a snaží se začlenit do normálního života. Jenže jeho mysl je plná zloby a chuti se pomstít. Ze začátku začne dopouštět pouze škodolibostí na nevinných nájemnících ubytovny, ale v noci se mu neustále vrací vzpomínky na ukřivděné uvěznění a tak se rozhodne pomstít všem ženám. Jeho zvrácenou mysl ovládne touha po zabíjení a první oběť na sebe nenechá dlouho čekat. Jeho matka je jediná, kdo ho možná dokáže zastavit. Jenže aby nebylo příliš pozdě.


Killing Floor, The (2006)

Hledá náměty a příběhy, které by v něm vyvolaly děs - jenže se stane, že ho dostihne jeho noční můra!

Každý z vás snad touží po velkém domě, bazénu, spoustě peněz a práce, která dobře vynáší a baví vás. Přesně takový je i David Lamont. Je velice vytížený obchodník a knižní vydavatel. Pokud napíšete dobrý námět a povídku s hororovým námětem, jste jeho člověk. Jeho největším mínusem je jeho namyšlenost a spousta peněz. Tím pádem si velice vybírá a nedává tak šanci a prostor novým začínajícím spisovatelům (což je celkem škoda).


Killing birds - uccelli assassini (1987)

Jeden z těch slabších kousků.

Skupina studentů ornitologie dostane šanci podniknout expedici do Louisianského parku, kde chtějí hledat vzácného datla černobílého. Jedinou stopou pro ně má být jistý Fred Brown, který by mohl mít nějaké důkazy či přímo znát místo, kde se tento pták vyskytuje. Tento muž má za sebou podivnou minulost. Jde o veterána z války, který po útoku ptáka oslepl, a navíc pohřešuje svou manželku a sousedy, kteří jednoho dne beze stopy zmizeli. Brown jim moc neporadí, ale dá jim mapu místa, kde by snad mohli najít to, co hledají. Uprostřed parku však najednou padne mlha a naše skupinka musí strávit noc v prázdném domě, který náhodou objeví. Steve se tady necítí dobře a má divné halucinace, ve kterých vidí několik mrtvých záhadných osob. Celé tohle místo je nějaké divné. Brzy to poznají i ostatní a tahle noc může být jejich poslední. Přežije vůbec někdo na tomto odlehlém místě do rána? Na místě, kde dávají oživlí mrtví dobrou noc!


Killer Shrews (1959)

Zmutovaní obří rejsci mají hlad.

Kapitán Sherman a jeho pomocník Rook přijíždí se svou lodí k malému ostrůvku, aby zde vyložili objednaný náklad. Blížící hurikán je donutí zůstat na ostrově přes noc. To však nehraje do karet obyvatelům ostrova, kteří něco tají. Majitel ostrova Dr. Craigis a jeho pomocníci Jerry a Radford zde provádějí tajný genetický výzkum, který se jim vymkl z kontroly. Pěstují tady líhně rejska obecného a na těchto malých myškách provádí své pokusy. Jenže několik obrovských exemplářů uteklo z laboratoře a teď volně žijí po ostrově. Klidně se dál rozmnožují a začínají mít čím dál větší hlad. No a lidé jsou velice lákavým zpestřením jídelníčku. Nastávající noc bude možná pro jednu stranu tou poslední.


26. 8. 2012

Grieta, La (1990)


Španělský podmořský horor o jedné průrvě, nepovedeném vědeckém výzkumu a hromadě zmutovaných monster.

Vojenské námořnictvo ztratí kontakt s ponorkou SIREN I., která měla v hlubinách oceánu přísně utajený úkol. Proto je povolán zpět do aktivní služby konstruktér Wick Hayes, který toto plavidlo sestrojil. Má se v Norsku připojit k posádce SIREN II. A vydat se zjistit, co se stalo. Když se jim konečně podaří zachytit signál z černé skříňky, zjistí, že se jejich cíl nachází v hlubinách propasti. V průrvě leží velká jeskyně, kterou jejich předchůdci použili jako základnu.  Hayes i ostatní členové posádky si začnou lámat hlavu, co tam vůbec dělali a odkud se vzali podivné mořské řasy, které by v takové hloubce vůbec neměli existovat. To však ještě netuší, jaké hrůzy je čekají uvnitř…

22. 8. 2012

Komodo (1999)


Mladý Patrick se vrací zpět na ostrov, na kterém přišel o své rodiče, aby se zde jednou provždy postavil své noční můře i obrovským stvůrám, které jeho trápení způsobily.
Patnáctiletý Patrick žije se svými rodiči na Floridě a každoročně s nimi jezdí trávit prázdniny na chatu, která stojí na ostrově nedaleko břehů Jižní Karolíny. Poslední dobou však z ostrova pomalu mizí cestovní ruch, protože si zde otevřela ropná společnost vrty. Jednoho večera se jejich idylický pobyt promění v noční můru. Patrikovy rodiče i psa něco zabije a odvleče do tmy. Chlapec se z toho psychicky zhroutí a zůstává v péči své babičky a tety. Na babiččinu žádost přijíždí mladá psychiatrička Victoria, která v rámci terapie vezme Patricka zpět na ostrov, aby se postavil své noční můře. Doktorka však brzy pozná na vlastní kůži, že jeho noční můra je více než reálná a oprávněná. Na ostrově totiž žije skupina hladových „draků“, pro které jsou lidé vítanou potravou…

Killer Crocodile (1989)

Radioaktivní odpad stvořil jen další přerostlé monstrum.

Mladí ekologové přijíždí do džungle provést vědecký výzkum a při svém průzkumu naleznou zátoku plnou radioaktivního odpadu. Když si chtějí stěžovat u místního soudce tvrdě narazí. Bez důkazů se s nimi nemíní bavit a navíc jak se zdá něco před nimi tají. Proto se Kevin a jeho přátelé rozhodnout vrátit na řeku. Jenže nikdo z nich netuší, že v místních vodách žije obrovský krokodýl, který zrovna dostal chuť na lidské maso a zaútočí na každého, kdo se mu postaví do cesty. Predátor si nevybírá a do nebezpečí se tím pádem dostanou i místní obyvatelé, pro které je jedinou záchranou starý lovec Joe. Nastal čas změnit všechny svoje priority a začít bojovat o vlastní život.


Killer Bash (2005)

Jejich otcové provedli něco hrozného a oni teď za to zaplatí svým životem.

Becky patří mezi školní outsiderky. Nemá žádné kamarády, přátelé a i vlastním rodičům je na obtíž. Jednoho dne najde ve svém pokoji knihu, která patřila bývalému žákovi Robertovi Hydemu. Mapka, která byla schovaná v knize, ji dovede do sklepení, kde na zemi leží krásný prsten. Vezme si ho a ani netuší, že se tím stala loutkou pomstychtivého ducha. Ten chce po třiceti letech pomstít svou smrt a jako prostředníka si vybral nebohou Becky. Jeho cílem je pětice oblíbených chlapců ze školního spolku Delta boys, kteří jsou potomky jeho vrahů. Nastal čas splacení nevyřízených účtů a mrtvých začne brzy přibývat. Záleží jen na samotné Becky, jestli dokáže vzdorovat a pokusí se rozluštit, co se toho osudného dne vraždy doopravdy stalo. Času je však málo.


Kill Theory (2009)

Mně neutečete! Raději zjistěte, jak utečete sami před sebou.

Sedm přátel vyráží na poslední oslavu před jejich promocí. Cílem je honosný víkendový dům jednoho z nich (Brenta), který leží na samotě u řeky. Na místě se setkávají s hostitelovou nevlastní sestrou Alex a mejdan může začít. Spořádají slušné množství alkoholu a jdou si užívat sexuálních radovánek. Netuší však, že je sleduje psychopatický zabiják, který zavraždí jednu z dívek a ostatní přinutí hrát jeho šílenou hru. Přes kameru jim sdělí, že se stali nedobrovolně účastníky jeho soutěže o přežití. Do šesti hodin ráno musí přežít jen jeden z nich, jinak je všechny zabije sám. Pokud by se snad někdo pokusil utéct, tak bude zastřelen. Napětí v domě začíná růst, protože si všichni uvědomují, že tohle bude jejich nejtěžší zkouška důvěry a přátelství. Musí vymyslet nějaký plán jak utéct a nezúčastnit se této zvrhlé hry. Jenže co když někomu rupnou nervy a pokusí se ostatní zabít, aby přežil on sám?


Kaw (2007)

Film je údajně označován za následníka Hitchcockových Ptáků - no podívejte se sami jak to dopadlo.

Šerif Wayne žije se svou přítelkyní v malém městečku, které má zhruba 600 obyvatel. Má to být jeho poslední den v práci a potom se měl stěhoval pryč. Jenže dnes se stalo něco neočekávaného. Byl z centrály zavolán, aby dojel na hospodářskou usedlost starého Ralpha. Ve stáji najde jeho tělo, které je pokryté velkým počtem škrábanců a klovanců. Nedokáže si vysvětlit, co se mohlo přihodit. Jenže to není jediný případ. Během dne nachází několik dalších mrtvol a když je zabit krkavci jeho zástupce je jasné, kdo je záhadným vrahem. Musí se pokusit zachránit ostatní obyvatele a snad i zjistí příčinu agresivního chování ptáků. Jenže je tu něco s čím nikdo nepočítal. Krkavci jsou nadmíru inteligentní a statečnému šerifovi připraví hotové peklo. Dokáže zastavit rozzuřené hejno nebo bude další, kdo podlehne ostrým zobákům.


Karla (2006)

Kam až je schopná zajít žena, aby uspokojila svého muže? Film podle skutečné události, který je dodnes v Kanadě mnohými zatracován.

Co je to vlastně lidskost? Tak přesně tento pojem rozhodně neznala manželská dvojice Karla Homolka a Paul Bernardo, která se stala nechvalně proslulou po celém světě. Tento film se nám pokusil vykreslit a hlavně přibližně popsat cože to vlastně tihle dva měli na svědomí a proč se při vyslovení jejich jmen celé Kanadě zvedá žaludek ještě dnes. Možná budete namítat, že tenhle film nepatří do hororového žánru, ale jde spíše o jakési kriminální drama, či biografii sériových vrahů, ale náplň tohoto filmu a fakt, že i mezi námi žijí lidské zrůdy jejich kalibru v lidech budí mnohem větší děs, než nějací zmutovaní hybridi či monstra z vesmíru. Tento příběh napsal sám život a přestože jeho filmová podoba nedopadla zrovna dvakrát nejlépe je potřeba se zamyslet nad tím, že se tohle klidně může odehrát i v blízkosti vašeho domova a budete to právě vy, kdo bude bojovat o holý život s nějakým pomatencem.


Kansen (2004)

Japonský film z nemocničního prostředí o hrozivé infekci a lékařům, kteří se proti ní snaží bojovat.

Japonci jsou mistři v hororovém žánru a jejich filmy se těší velké popularitě u diváků. Je to hlavně díky jejich dynamičnosti, tajemnému náboji, který dokáže nabudit tu správnou atmosféru strachu a nejlepší je samotná jednoduchost efektů, ke kterým není zapotřebí mít velký balík peněz.


19. 8. 2012

Lost Voyage (2001)

Po pětadvaceti letech se náhle objeví loď SS Corona Queen, která záhadně zmizela v Bermudském trojúhelníku. Nyní se sedmičlenná výprava vydává prozkoumat její útroby, ale záhy zjistí, že loď není opuštěná, jak se na první pohled zdálo.
Když bylo Aaronovi osm let, odjel jeho otec se svou novou ženou na líbánky. Jejich loď SS Corona Queen se však záhadně ztratila poblíž bermudského trojúhelníku. Po pětadvaceti letech se náhle znovu objeví, ale po posádce ani pasažérech není ani stopy. Reportérka Dana kontaktuje Aarona a přesvědčí ho aby se společně s jejím týmem vydal tajně loď prozkoumat. Sedmičlenná výprava tak skutečně brzy stojí na palubě ztracené lodi a velmi záhy zjistí, že to byl nejhorší nápad v jejich životě. Vše probíhalo v naprostém pořádku doté doby, než se najednou začali dít podivné nehody a několik členů výpravy záhadně nezmizelo. SS Corona Queen se totiž vrátila rovnou z pekla a rozhodně ne opuštěná!


Lost Boys: The Thirst (2010)

Edgar Frog je zpět a tentokrát se chystá nakopat zadek hlavnímu vůdci upírů.
Edgar Frog ještě nedávno obávaný lovec upírů je nyní na pokraji osobního bankrotu. Dluží kde se dá, přišel o většinu svých přátel a jeho jediný bratr se stal upírem. Jednoho dne za ním přichází spisovatelka Gwen a nabídne mu lákavou nabídku. Kromě hromady peněz mu řekne, že se bude nedaleko pořádat velká párty, na které se pokusí hlavní vůdce upírů DJ X za pomoci své krve, získat do svých řídnoucích řad nové upíry. Frog ze začátku odmítá, protože si přestal věřit, ale možnost vrátit svému bratrovi lidskost je více než lákavá. Prvořadým úkolem je však záchrana Gwenina bratra Petera, který má být na párty obětován. Edgar proto znovu nablýská svou zaprášenou výstroj a vydává se na svou prozatím nejdůležitější bitvu. Pokud by se mu totiž podařilo zabít hlavního upíra, měl by od nich jednou provždy klid. Tuhle nebezpečnou misi však nemůže zvládnout sám a tak ač nerad přibere několik dobrovolníků. Byl to však dobrý nápad?

Lost Boys: The Tribe (2008)

Chris musí zachránit svou sestru dřív, než se z ní stane krvežíznivá upírka. Sám to ovšem nedokáže!

Chris býval skvělým surfařem, ale po smrti svých rodičů se psychicky zhroutil, přišel o své sponzory a zůstal společně se svou mladší sestrou Nicole na mizině. Nyní se jim naskytla příležitost bydlet v podnájmu u své tety Jillian v Luna Bay (Kalifornii). Jelikož se oba v novém prostředí nudí, výraží na párty, na kterou je pozval bývalý šampión a král surfařů Shane. Jenže zatímco Chris přitahuje maléry a na akci se mu nelíbí, jeho sestra se do Shanea zamiluje. Dopomůže tomu především fakt, že jejich hostitel a jeho kumpáni již nějakou dobu nejsou lidmi. Nicole se totiž napije krve vůdce upírů a pomalu se stává jednou z nich. Tomu chce Chris za každou cenu zabránit, a tak se spojí s on-line knězem a lovcem upírů Edgarem Frogem, který upíry k smrti nenávidí.


Lost Boys, The (1987)

Do své bandy jen tak někoho nepřijmou a pokud ano, tak už ho ze svých spárů nikdy nepustí!

Michael společně se svým mladším bratrem Samem a matkou přijíždí do města Santa Clara v Kalifornii, aby zde začali nový život. Brzy však zjišťují, že tohle místo rozhodně nebude vytouženým rájem, protože zde přímo bují zločinnost a záhadná úmrtí. Jistý podíl na tom má i podivná banda motorkářů vedená blonďatým Davidem, na kterou Michael narazí v zábavném parku. Zde se také zamiluje do dívky se jménem Hvězda, která k této bandě rovněž patří. Michael s nimi začne trávit stále více času a jeho chování se pomalu začne zhoršovat. K jeho překvapení mu David nabídne místo v bandě, ale musí se napít lidské krve. Od té chvíle se všechno změní. Jeho bratr Sam o něj začne mít starosti, protože bratrovo podivné chování ho začíná utvrzovat v tom, že Michael se začíná stávat upírem. Vyhledá proto pomoc a je rozhodnutý zachránit jeho duši za každou cenu.


Long Time Dead (2002)

Za žádnou cenu nesmíte sundat prst z této sklenice, jinak se vyvolaný duch nebude moci vrátit tam odkud přišel!

Liam, Rob, Webster, Stella a Joe jsou znudění studenti, kteří spolu bydlí v jednom domě. Rozhodnou se trochu si povyrazit a opatřit si nějaké to hulení a alkohol. Zajdou tedy na místní diskotéku a pořádně si užívají. Tam se setkávají se svým kamarádem Spencerem a jeho dívkou Lucy. Jelikož je už trochu omrzel jejich stereotyp (sex, drogy a alkohol) rozhodnou se prožít menší dobrodružství. Přiberou tedy ještě Liamovu holku Annie a zajdou do sklepení diskotéky, kde začnou pomocí sklenice a písmen napsaných na papíře vyvolávat duchy. Jenže jak už to tak bývá, vyvolali starého arabského ohnivého démona Djinna.


16. 8. 2012

Películas para no dormir: Adivina quién soy (2006)


Mít za bodygarda samotného Leatherface nemusí být nikdy na škodu…
Angela pracuje v nemocnici jako zdravotní sestra a na svou malou dceru nemá moc času kvůli náročným směnám. Ta si tak zpestřuje dlouhé chvíle sledováním svých oblíbených hororových filmů. Zásluhou své odtažitosti nemá žádné opravdové přátelé, ale za to má dost bujnou fantazii. Ta jí umožňuje mluvit a hrát si se svými „imaginárními“ filmovými přáteli jako jsou Nosferatu, Leatherface a jiní. Jednoho dne se seznámí s podivným mužem, kterému začne říkat prostě Upír. Aniž by to tušila, muž s ní má společného víc, než si Estrella myslí. Jí i její matce hrozí velké nebezpečí…

6. 8. 2012

Películas para no dormir: Cuento de navidad (2005)


Paco Plaza se nebojí experimentovat, ale už by bylo na čase, aby dokázal natočit něco pořádného i sám.

Roku 1985 najde skupina pěti dětí v lesní jámě nehybné tělo ženy v kostýmu Santy. Žena po chvíli nabyde vědomí a chce, aby jí děti vytáhli nahoru. Ti však chtějí nejprve informovat policii, ale když uvidí na plakátě hledaných osob portrét oné ženy, rozhodnou se jí vydírat. Jde totiž o nebezpečnou zlodějku, která ukradla 2 000 000 peset a vychytralé děti chtějí její peníze. Žena zprvu odmítá a tak jí nechají v jámě hladovět. Dva z nich jsou navíc zarytí fandové hororového filmu Zombie Invasion a rozhodnou se provést voodoo rituál přesně podle toho co viděli v TV. Všechno se jim ovšem začne vymykat z rukou…

Roommate, The (2011)


Nikdy nevíš, co se k tobě na koleji nastěhuje za magora!
Sára právě nastupuje na novou školu a netrpělivě očekává svou novou spolubydlící. Tou se stává Rebecca a obě děvčata se spolu hned skamarádí. Zatímco usměvavá Sára se ráda baví a brzy začne randit s muzikantem Stephenem, Rebecca moc dobrý dojem na své okolí neudělala. Zprvu se zdá, že je prostě jen nespolečenský typ, ale nikdo netuší, že to nemá v hlavě zcela v pořádku. Zcela se na Sáru upnula a nesnese, aby trávila čas s někým jiným, než s ní. Psychicky narušená Rebecca je schopná udělat cokoliv, aby si Sáru udržela jen pro sebe…

Resident, The (2011)


Hilary Swank, Christopher Lee a další psychopatický voyer v dosti podprůměrném provedení.
Mladá doktorka Juliet Devereau si po rozchodu se svým přítelem hledá nové bydlení. Po několika marných pokusech se na ní konečně usměje štěstí. Tedy zprvu se jí to tak zdá. Pěkný velký byt za málo peněz je lákavá nabídka, která se neodmítá. Zvláště pak, když se jí charismatický majitel Max líbí a jak se zdá sympatie jsou vzájemné. Zanedlouho však Juliet začne nabývat dojmu, že s jejím novým bydlením není vše v pořádku. Stále častěji zaspává do práce, neustále slyší podivné zvuky a to ještě netuší, že Max je jí doslova posedlý…

5. 8. 2012

It Came from Beneath the Sea (1955)


Dokáže americké námořnictvo a dvojice vědců zastavit obří chobotnici dřív, než dorazí k San Franciscu?

Americká armáda provedla sérii testovacích výbuchu vodíkových bomb v Pacifiku, aniž by jen tušila, co tím může způsobit. Vysoká radioaktivita  mělo totiž neblahý vliv nejen na podmořský život. Nová jaderná ponorka pod vedením velitele Mathewse provádí vojenské cvičení, když se náhle na sonaru objeví podivný objekt, který na plavidlo zaútočí. Díky šikovnosti posádky se jim podaří poškozenou ponorku dopravit do Pearl Harboru a při prohlídce škod objeví podivnou neidentifikovatelnou tkáň, která na ní zůstala zachycena. Proto jsou povoláni dva vědečtí pracovníci (Carter, Joyceová), kteří zjistí, že tkáň patří obří chobotnici, která se z hlubin vydala hledat nový zdroj potravy. Nejvyšší představitelé námořnictva se jejich teorii zprvu vysmívají, ale když gigantický tvor zaútočí znovu, musejí urychleně přejít do protiútoku. Obří chobotnice se totiž nebezpečně blíží k samotnému San Franciscu.