0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

17. 12. 2012

Graveyard Shift (1987)

I upír se může zamilovat do normální smrtelnice.
Stephen pracuje jako taxikář. Nejraději bere životem zklamané, nebo nemocné lidi, kterým svým způsobem pomůže. On je totiž upírem a vlastně i upířím vládcem v New Yorku. Několik lidí už změnil ve své ,,poddané‘‘, ale ne všichni ho poslouchají na slovo. Touha po krvi je mocnější a v ulicích města jsou občas nalezeny rozsápané mrtvoly. Nedá se ale říct, že i on v tom nemá prsty. Jeho ,,život‘‘ se změní v okamžiku, kdy potká dívku Michelle. Pocítí novou touhu, a to lásku. Bohužel je smrtelně nemocná a tak se budou muset rozhodnout jestli podstoupí dobrovolně změnu v upírku či nikoliv. Další překážkou je její manžel Eric a pár dalších lidí, kterým se přítomnost upírů ve městě zrovna nelíbí. Sledujte tuto upírskou lovestory z New Yorku.



Český název: Upíří krev
Režie: Jerri Ciccoritti
Rok výroby: 1987
Délka: 89 min
Země: Kanada

Hrají:
Michael A. Miranda ... ( Stephen Tsepes)
Helen Papas ... ( Michelle Hayden)
Cliff Stoker ... ( Eric Hayden)
Dorin Ferber ... ( Gilda)
Dan Rose ... (Robert Kopple)
...a další


Možná si řeknete, že tento kanadský režisér je nějaký začátečník, ale není tomu tak. Jde o celkem zkušeného člověka, který spolupracoval na mnoha televizních seriálech jako ReGenesis, Brutální Nikita, Highlander, Forever Knight. Natočil také pár dalších filmů, které ale bohužel neznám, přesto některé uvedu: Boy Meets Girl, Chasing Cain, Psycho Girls. Jde většinou o průměrné filmy, mezi které bych zařadil i Upíří krev. Jsem celkem šokovaný, že si ho vzala pod křídla DVD Edice. Po několika hrozných filmech se konečně vytáhli a do našich trafik vypustili celkem zajímavý film.
Začátek je trochu emotivní, kde se nám snaží scénáristé přiblížit, životní priority hlavních protagonistů. Upír Stephen se liší od všech známých upírů, které jsme měli možnost vidět v jiných filmech. Tedy alespoň na začátku. Poskytuje vlastně takovou pomoc, pro zbloudilé a nešťastné obyvatele města. Zastává pravidlo ,,nejdříve si užít a potom teprve pomoci‘‘, což by se mi taky líbilo. Za to Michelle je obyčejná smrtelnice, která vše věnuje své práci a manželovi, který jí podvádí. Jejich životy se propojí a nakonec jejich láska vzplane naplno. Jak to tak ale bývá, brzy skončí tragicky.
Po hudební stránce jsem byl celkem spokojený. Změny v melodiích se postupně střídaly z trochu drsnější muziky až po slaďáky, při kterých možná někomu zvlhnou oči. Samozřejmě nesmí chybět lechtivé scény, kterých tady bylo taky pár. Dokonce si tu zahrály celkem slušné herečky, takže bylo na co koukat. Co se však týká pro vás dámy, tak mužských herců tu zas až tak pěkných nebylo, takže máte smůlu. Kamera i triky jsou na průměrné úrovni, ale přesně na takové, která vás nepobouří. Krve je akorát a i upírova přeměna je v mezích přijatelnosti. Jen jsem moc nepochopil, proč upírka používala břitvu, protože to vypadalo dost trapně.

Konec filmu se lehce zvrtl a byl předvídatelný. Naštvala mě ta závěrečná upíří vyvražďovačka, která mi trochu víc pokazila dojem z celého filmu. Nic méně musím říct, že nevěstinec Růžová kočička byl naprosto úchvatný a je škoda, že v našem okolí nic takového tady nemáme. Možná si ho otevřu, kdo ví. Jak jsem řekl na začátku, jedná se o průměrný film, tedy alespoň pro mne.


Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat