0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

17. 12. 2012

Gone (2007)

Nabídl se, že je proveze po krásách Austrálie. Místo toho se uskutečnil výlet, na který do smrti nezapomenou (to doslova).

Alex přilétá z Ameriky do Austrálie, aby byl po skončení školy zase se svou dívkou Sophií. Jenže cestou z letiště nestihne autobus, a tak zůstane přes noc v Sydney. Jak se tak poflakuje po ulicích a jedinou jeho zábavou je zboží ve výlohách obchodních domů, seznámí se s milým mladíkem, který se mu představí jako Taylor. Ten ho pozve na mejdan do baru, kde se pořádně zřídí a ráno se probudí někde v parku. Taylor se nabídne, že Alexe sveze kousek autem. Během cesty se z nich stanou kámoši, ale už na první pohled je jasné, že Taylora se nebude lehké zbavit.



Český název: Ztraceni v divočině
Režie: Ringan Ledwidge
Rok výroby: 2007
Délka: 85 min
Země: Velká Británie / Austrálie

Hrají:
Shaun Evans ... (Alex)
Scott Mechlowicz ... (Taylor)
Amelia Warner ... (Sophie)
Victoria Thaine ... (Lena)
Zoe Tuckwell-Smith ... (Ingrid)
...a další


Když dojedou do městečka, kde bydlí Sophie, Alex se rozloučí s Taylorem a rozhodne se užívat dovolené se svou holkou. Jenže Taylor se jim nabídne, že by je po Austrálii mohl vozit autem a nemuseli by utrácet za autobus. Alex nechce, ale nechá se přemluvit od Sophie. Ze začátku navštíví pár krásných bílých pláží a dovolená se jim zdá fajn, ale Alexovi je čím dál tím víc nepříjemný Taylor, který zkouší flirtovat se Sophií. Začínají pravidelné hádky a několikrát se pokouší Taylora zbavit, jenže ten je jak pijavice a svými činy už dohání Alexe k šílenství. Začíná tak psychologický boj mladíka, který miluje svou holku a záhadného Taylora, který je obklopený tajemstvím.


Filmů s podobným scénářem je už několik takže nic nového pod sluncem. Režisér vsadil na osvědčené téma a vlastně jen s třemi herci natočil průměrné B-éčko. Musím říct, že po nudném začátku se to začalo pomalu rozjíždět a po mnoha psychologických pasážích jsme se na posledních 15 minut dočkali i pořádné akce.

Jak už jsem řekl, film je spíše působivý po psychické stránce, kdy vlastně máme prožívat s postavami jakousi hru šíleného Taylora, který je na začátku milý a kamarádský. Ale na konci vypluje na povrch jeho skutečná temná stránka. Alex se Sophií mohli stokrát od něho odejít, ale stejně to neudělali - jak už to u takových filmech bývá, takže mě to ani nepřekvapuje.

Co se týče hereckých výkonů byly průměrné, ale dokázaly stvořit vlastně celý film, protože v něm opravdu hrají jen tři herci. Objeví se tam občas pár vedlejších rolí, které mají minutové dialogy, ale to nestojí ani za zmínku. A Efekty??? Ty ve filmu buď vůbec nebyly nebo jsem si jich nevšiml - teda jen u scény s klokanem.
Hudba mi přišla celkem nevýrazná a během pár minut jsem ji přestal úplně vnímat. Tenhle film je spíše psychologický thriller než horror, ale své místo tu určitě mít může. Jde o průměrné béčko se všemi svými klady i zápory. Určitě stojí za podívání, ale asi si ho nebudu pouštět pořád dokola.

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat