0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

15. 12. 2012

Ghosts (1997)

Stan Winston a Michael Jackson natočili skvělý hororový muzikál, který si určitě zaslouží vaši pozornost.

Záhadný Maestro žije ve svém rozlehlém sídle, které je obklopeno tajemstvím. Místní děti tam chodí tajně na návštěvu a on jim tam předvádí své triky. To se nelíbí obyvatelům malého města a především rodičům, kteří se jednoho dne rozhodnou, že Maestra vyženou z jeho domu. Jenže on odejít nehodlá a pro své nezvané návštěvníky přichystá menší překvapení. Ukáže jim svou show i ostatní obyvatele svého panství. Těmi jsou duchové, démoni a nemrtví, kteří jsou nadáni stejně jako Maestro neuvěřitelným tanečním nadáním. Pohodlně se usaďte a sledujte tento hororový muzikál plný skvělých tanečních kreací a velmi zvláštních situací v podání nedávno zesnulého krále popmusic Michaela Jacksona.



Režie: Stan Winston
Rok výroby: 1997
Délka: 38 min
Země: USA

Hrají:
Michael Jackson ... (Maestro)
Pat Dade ... (Pat)
Amy Smallman ... (Amy)
Rey-Phillip Santos ... (Ghoul Dancer)
Mos Def ... (Dante)
...a další


V roce 1997 vznikl tento hudební experiment, na kterém se výrazně podílel legendární Stan Winston. Tohoto pána asi netřeba moc představovat. Stal se nesmrtelnou postavou hororového a scifi žánru díky svým skvělým maskám a vizuálním efektům. Spolupracoval na několika velice úspěšných filmech, jakými jsou Alien, Predator, Interview s upírem atd. Tentokrát se rozhodl spolupracovat s Michaelem Jacksonem a vytvořil tak další nezapomenutelný snímek, který slavil úspěch i u filmových kritiků. Přestože tento krátký snímek trvá jen něco přes půlhodiny, stal se jedním z nejoblíbenějších muzikálů všech dob.

Film rozhodně není postavený na bůhvíjak skvělém ději, ale o ten tady vůbec nešlo. Především se opíral o taneční kreace a choreografii samotného Jacksona a jeho tanečníků. Přestože jsem krále popu neměl nikdy moc v lásce, tak musím uznat, že jeho hudba a taneční styl nemá konkurenci. Jeho ladné a místy až nadpozemské pohyby lahodí oku i těch nejzarytějších odpůrců. Docela jsem byl překvapený, že si zde dokázal udělat srandu i sám ze sebe. Nešlo nepostřehnout narážky na svou osobu v podobě toho, že si zde hraje s dětmi, nebo scénka kdy se mu začne rozpadat obličej. Navíc ve spolupráci s Winstonem to vypadalo opravdu skvěle. Tím bych chtěl přejít k tomu co mě zaujalo nejvíc. Tím jsou samozřejmě masky, které byly opět dokonalé a mistrova práce musela rovněž potěšit všechny jeho fanoušky. Ať už šlo o masky tanečníků, kteří zde představovali nejrůznější pekelná stvoření, nebo i samotnou proměnu Maestra, který se na chvíli producíroval jako kostlivec a za chvíli z něj byla zombie. Bonusem je navíc finální ukázka, jak se samotné masky vytvářely.

Tenhle hororový muzikál mě doslova očaroval. Přestože trvá jen chvíli, tak si myslím že to bylo akorát. Diváci si v něm užili jak dostatek tance a zpěvu, tak i nápadité vizuální efekty a perfektní masky. Rozhodně si myslím, že tento snímek si zaslouží vaší pozornost a každý z vás by ho měl alespoň jednou vidět. Michael Jackson ať byl jaký byl, tak zanechal nesmazatelnou stopu i v hororovém žánru.


Hodnocení:
70%

Žádné komentáře:

Okomentovat