0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

19. 12. 2012

Final Patient, The (2005)

Doktor Green skrývá děsivé tajemství, jehož vyzrazení může mít nedozírné následky.
V malém městečku se stane jednoho dne velmi podivné neštěstí. Při dětském skotačení jednomu chlapci uvízne noha pod starým traktorem. Na pomoc přispěchá starý doktor Green, který vyvine nadlidskou sílu a nohu uvolní. Místní šerif chlapcům nevěří, protože se spíše přiklání k logickému vysvětlení starého muže. Ten za nic na světě nechce prozradit své tajemství. O celé příhodě se dozví i dvojice zvědavých studentů medicíny Cameron a Willy, kteří se rozhodnou doktora navštívit a zjistit skutečnou pravdu. Jenže to byl jejich největší omyl v životě. Doktor Green totiž odhalil tajemství jednoho čínského elixíru, který má ovšem i vedlejší účinky, jenž jsou v určité kombinaci přímo smrtelné. Oba studenti zažijí nejděsivější noc ve svém životě.



Český název: Doktor smrt
Režie: Jerry Mainardi
Rok výroby: 2005
Délka: 100 min
Země: USA

Hrají:
Bill Cobbs ... (Dr. Daniel Green)
Alex Feldman ... (Cameron Streckman)
Jason Scott Campbell ... (Willy Jenkins)
Guy Boyd ... (Sheriff McKnee)
Lizan Mitchell ... (Elizabeth Green)
...a další


Tento film má na svědomí dvojice Jerry a Michael Mainardi. Pro oba pány to byla filmová premiéra a jelikož měli k dispozici jen malý rozpočet, museli zastávat hned několik funkcí najednou. Režie, produkce, střih i scénář jde na jejich vrub. Tím pádem se to muselo jasně projevit i do kvality snímku, která přiznejme si není bůhvíjak skvělá. Přes obrovskou snahu natočit kvalitní film se z toho ve finální fázi vyklubal hodně podprůměrný film. Tím pádem si jej samozřejmě musela všimnout DVD edice a uvést na náš trh. Někdy by mě opravdu zajímalo, jak to tito pánové dokáží, protože jejich čich na odpadní filmy je přímo geniální.
Přitom ze začátku se zdá, že by jsme mohli sledovat opravdu zajímavý film, protože prvních deset minut nabídne docela slušnou podívanou a dokonce se objeví i pokus o navození atmosféry, která ale postupem času upadne v zapomnění. Celý prostředek filmu se totiž nic podstatného neděje a my máme šanci pouze sledovat dohady šerifa s dvojicí studentů a jejich přiblblé kecy. Jediné co stojí za větší pozornost se odehrává v doktorově ložnici, kde žije jeho manželka. Tady si tvůrci docela slušně pohráli s divákovou fantazií a mnoho toho neukázali, za což jsem je v tu chvíli nesnášel, protože moje zvědavost byla veliká. V tu samou chvíli se na scéně objeví i hudební doprovod, který zas až tak špatný nebyl a vyplnil hluchá místa.
Snímek začne být znovu zajímavý až ke konci. V okamžiku, kdy doktor začne poodhalovat své tajemství. Konečně ze mě začala opadat nuda a já se těšil co bude následovat. Jenže se to táhlo moc dlouho a nic moc se nedozvíme. Posledních patnáct minut však stojí za to vidět. Režisér se přece jenom odhodlal přitvrdit a na scéně se objevila i krev. Navíc nám zcela odkryje děsivé tajemství, které doktor Green tak pečlivě skrýval a divák v tu chvíli bude alespoň částečně uspokojen. Jenže na můj vkus to přišlo až moc pozdě.

Doktor smrt měl docela slušný námět, který ovšem režisér nedokázal i vinou malého rozpočtu naplno využít a v konečné fázi se z toho stal hodně podprůměrný film, který od úplné blamáže zachrání pouze začátek a posledních pár minut. Jinak je to ovšem ztráta času. Nejvíc mě asi potěšil Bill Cobbs, který předvedl průměrný výkon. Roky se už na něm podepsali, ale pořád ještě má co nabídnout.

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat