0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

18. 12. 2012

Fallen Angels (2006)

7 padlých andělů, kteří představují smrtelné hříchy a vám divákům ukáží, sedm způsobů jak zemřít!

Historie:
Farní útulek pro ženy rok 1967: Mladá žena spí ve své posteli, když ji najednou v noci probudí tajemný hlas a pod peřinou se vztyčí neznámý tvor a vnikne do ní...



Český název: Padlí Andělé
Režie: Jeff Thomas
Rok výroby: 2006
Délka: 94 min
Země: USA

Hrají:
Michael Kaliski ... (Preston Davis)
Michael Dorn ... (Taylor)
Bill Moseley ... (Westin)
Adrianne Curry ... (Shell)
Farah White ... (Tamela)
...a další


V malém městečku najdou jednoho dne mrtvého bezhlavého mladíka a jeho dívka je pohřešována. Místní policisté nenajdou žádné stopy a případ se zdá být nevyřešitelný.
Ve stejnou dobu zde místní firma provádí demolici starého vězení. Jenže jeden z dělníků objeví ve sklepení tajnou místnost plnou koster a oblečení. Demolice se proto musí zastavit a jsou povoláni experti z FBI.
Na scéně se tak objevuje federální antropolog Preston Davis. Muž trpící nočními můrami z dětství, kterého obklopuje strašlivé tajemství. V podzemí objeví ještě jednu menší místnost a v ní lebky, jenž mají na sobě zvláštní znaky. Kromě nich je zde na zdi i nápis 7 For Him. Brzy poté začnou další vraždy a vězeňským komplexem se prochází záhadné bytosti, po kterých přibývají mrtví.
Davis musí rozluštit tuto hádanku a přijít na to, kdo jsou ty záhadné postavy (vrahové) po nichž zůstávají jen zohavené mrtvoly. Bude muset pátrat hodně v minulosti, a to co objeví, se mu líbit rozhodně nebude.

Režisér Thomas měl našlápnuto dobře. Podařilo se mu sehnat i pár stárnoucích hvězdiček pro svůj film, dokonce i scénář byl celkem zajímavý. Jenže zhruba po dvaceti minutách se film zvrhl do podprůměrných vod filmové branže. Začátek vypadal velmi slibně a i první goré scény nasvědčovaly tomu, že by to mohla být dobrá podívaná, ale potom jakoby někdo lusknul prsty a všechno dobré bylo pryč. Místy to hraničilo s amatérismem a střih i kamera byly velkým trnem v divákově oku.

Když se mi dostal obal tohoto DVD do ruky a já na něm uviděl napsáno ,,7 padlých andělů-7 smrtelných hříchů- 7 způsobů, jak zemřít jsem si řekl, že by film mohl jít alespoň ve stopách legendárního filmu Seven. Jenže to jsem byl hodně naivní. Každý hřích zde představoval jeden padlý anděl (tedy spíš zmutovaná příšerka), který mě svým zjevem dokázal leda tak rozesmát než vystrašit. Musím ale říct, že dva z nich se mi celkem líbili (Smilstvo a Hněv). Jinak mi to opět přišlo na úrovni příšerek ze seriálu Strážci Vesmíru.

Hlavní postavu si zde zahrál Michael Kaliski (kterého znám pouze z filmu Powerplay). Ženské publikum možná zaujal svým zjevem, u mě jeho herecký výkon zas až tak oslnivý nebyl. Asi hlavní trhákem na který tvůrci filmu spoléhali je herec Michael Dorn. Tento muž se hlavně zablýskl svou rolí ve filmech a seriálu Star Trek. Kromě něho se zde objevili i takoví herci jako Kane Hodder (Hatchet, 2001 maniaků), skvělý Michael Berryman (který je díky svému zjevu často obsazován do záporných rolí - Hory mají oči, Vyvrženci pekla). Film má své pro i proti. Zápory zde však převažují. Mezi pozitiva patří určitě ztvárnění dvou padlých andělů, místy ponurá atmosféra (velmi zřídka), některé gore scény a zcela jistě herecké obsazení.

Hodnocení:
Tohle všechno ovšem vydá pouze tak 30% což je velmi málo. Můžu se přiznat, že jsem od tohoto filmu čekal víc.

Žádné komentáře:

Okomentovat