0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 12. 2012

Evilenko (2004)

Jsem šílená zrůda, omyl přírody - A. R. Čikatilo

Děj se odehrává v komunistickém Sovětském svazu. Evilenko je učitelem v pomocné škole pro chudé nebo opuštěné děti Kyjevě. Jednoho dne se pokusí znásilnit jednu žačku, ta uteče a udá ho. Je ředitelem školy vyhozen ze zaměstnání.



Režie: David Grieco
Rok výroby: 2004
Délka: 111 minut
Země: Itálie

Hrají:
Malcolm McDowell ... (Andrej Romanovic Evilenko)
Marton Csokas ... (Vadim Timurouvic Lesiev )
Alexei Chadyuk ... ( Capt. Ramenskij)
Ronald Pickup ... (Aron Richter )
Vernon Dobtcheff ... (Bagdasarov)
...a další


Evilenko je psychicky narušený člověk, od narození se nesmířil s tím, že ho otec opustil a z duše ho nenávidí. Začne si vybírat oběti (převážně malé holčičky a chlapce), které omámí svýma hypnotickýma očima a přesvědčivými sladkými slovy, odvede je do lesa a tam je znásilní a rozseká břitvou. Aby toho nebylo málo, ještě se i trochu nají lidského masa. Evilenko začne pracovat pro KGB a cestuje různě po zemi. Když se začnou vraždy kupit, je povolán policista Lesiev se svým vyšetřovacím týmem. Jenže pokaždé najdou jen mrtvá těla a skoro žádné stopy. Proto si na pomoc povolají psychologa Richtera. Podaří se jim dopadnout brutálního vraha, nebo se počet mrtvých bude i nadále zvyšovat?

Film je natočen podle skutečné události. Andrej Romanovič Čikatilo z Rostova v letech 1978-1990 prokazatelně zavraždil celkem 53 lidí různého pohlaví a věku. Nejdříve je pohlavně zneužil a pak trýznivým způsobem usmrtil. Vyšetřováním bylo také prokázáno, že část svých obětí pojídal.
Měl tři děti, byl považován za slušného člověka a vzorného komunistu. Na vraždy se pečlivě připravoval (nosil náhradní oděv, kdyby se potřísnil krví).

David Grieco je hlavně povoláním spisovatel a producent. Zahrál si i jako herec ve filmu Hell Ride. Herce Malcolma McDowella, který hrál Evilenka, můžete znát z filmu Halloween (2007) od Roba Zombieho, kde hrál Doktora Loomise.

I když film je velmi smutný a je hnusné co může někdo udělat nevinným dětem musím hodnotit zpracování. No a to nebude moc kladné. Vraždy nebyly moc vidět (vlastně jen trocha krve, nebo nápřah břitvou a pak křik). Hudební podklad nulový, herecké výkony taky nic moc tedy až na hlavní postavu. Vrah se vždycky jen podíval na oběť něco prohodil a pak se otočil zády a šel na místo kde chtěl uskutečnit vraždu. Oběť za ním šla jako pejsek, potom střih zazněl výkřik a když se znovu objevil obraz byli na místě policisté a tak pořád dokola až na pár vyjímek (vražda ve vlaku na záchodku).

Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat