0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

24. 12. 2012

Endangered Species (2002)

Zavřete oči, vypněte zvuk.

Ve městě řádí záhadný vrah, který si své oběti vybírá především v posilovnách. Těla se nikdy nenašla a policie má tak za poslední měsíc 23 pohřešovaných lidí a žádné stopy. Až jednoho dne udělá záhadný vrah velkou chybu a jednu dívku při svém zabíjení přehlédne. Policisté Sullivan a Wyznowski, kteří se nemají moc v oblibě, dojedou na místo činu. Svědkyně byla odvezena do nemocnice a tak se za ní musejí vydat.
Tam zjistí, že nejsou první, kdo dívku přišel vyslechnout. Vydávají se tedy do pronásledování záhadného muže. Nakonec se jim podaří Wardena chytit, ale to ještě neví, jaký kolotoč událostí se roztočí jak v případu, tak i v jejich osobních životech. Vrah zatím zabíjí dál a Sullivanovi je jasné, že bude potřebovat Wardenovu pomoc, aby se mohl případ pohnout.



Český název: Ohrožené druhy
Režie: Kevin Tenney
Rok výroby: 2002
Délka: 87 min
Země: USA

Hrají:
Eric Roberts ... (Police Lt. Mike 'Sully' Sullivan)
Arnold Vosloo ... (Warden)
John Rhys-Davies ... (Police Lt. Wyznowski)
Al Sapienza ... ( Medina)
Alisa Hensley ... (Sydney)
...a další


Kevin Tenney není v hororové branži žádný nováček (The Cellar, Witchboard 2, Tick Tock) a přesto dokázal natočit film, který se zařadil na dno béčkových filmů i přes všechny startovní trumfy, které měl – slušný námět, dobré herecké obsazení a hlavně vlastní bohaté zkušenosti.
Snažil se tu smíchat dohromady akčnost, černý humor (dosti trapný), krimi zápletku, erotiku, mimozemšťany a vyšla z toho jen malá hromádka odpadu, kterému vám doporučuji se vyhnout velkým obloukem.
Zřejmě se má jednat o prvky z Predatora, Texaského masakru a dalších filmů. Mimozemšťan dokáže být neviditelný (nejen on, ale i nábytek a auto), z kůží mrtvých si dělá obleky. Používá pistoli s řízenými kulkami, které přesně najdou cíl a poté se vrátí do hlavně + další spoustu blbostí.

Co se týká herců tak se tu sešlo pár známých herců společně s dívkami, které zřejmě hrají v jiném filmovém odvětví a svůj talent využívají jinými prostředky než hereckými vlohami. Hlavní roli policisty Sullivana si zahrál Erik Roberts (Blood Red, The Ambulance, Final Analysis, The Dark Knight) bohužel je, ale pouze ve stínu své slavnější sestry a opravdové velké role se zatím nedočkal.
Druhého z policistů Wyznowskiho hrál John Rhys-Davies, který mě hlavně utkvěl v paměti z trilogie Pána Prstenů. Jinak se objeví v obou nových Anakondách.

Hodného mimozemšťana si zahrál Arnold Vosloo, který se jindy objevuje v záporných rolích. Snad každý ho zná hlavně s filmu Mumie a Mumie se vrací. Momentálně je k vidění na televizi Nova v seriálu 24 hodin.
Celkové hodnocení jsem uvedl už v recenzi. Kromě toho, že tam hrají ti tři zmiňovaní herci, nestojí film ani za deset procent. Velice mě zklamal a sestra asi doteď lituje té dvacky, kterou za to ve výprodeji dala.

Hodnocení:
Jak sem řekl dávám z lítosti 10%.

Žádné komentáře:

Okomentovat