0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

24. 12. 2012

Embrace of the Vampire (1995)

Upír potřebuje ke své další existenci panenskou krev Alyssy Milano.
Upír potřebuje zoufale čistou panenskou krev, aby nemusel jít na „věčnost“. Středem jeho pozornosti se stává atraktivní vysokoškolačka Charlotte, která brzy oslaví své osmnácté narozeniny. Připomíná mu jeho jedinou velkou lásku a je ochotný udělat cokoliv, aby mu dívka podlehla. Snaží se jí přesvědčit něžnými řečmi, vkrádá se jí do snů a dokonce jí daruje i mocný amulet. Ten v Charlotte probouzí skryté touhy a stále více oslabuje její víru. Jediný kdo jí může pomoci spasit její duši a překazit upírovi jeho plány, je její přítel Chris.



Český název: V objetí upíra
Režie: Anne Goursaud
Rok výroby: 1995
Délka: 92 min
Země: USA

Hrají:
Alyssa Milano ... (Charlotte)
Martin Kemp ... ( vampýr)
Harold Pruett ... (Chris)
Rachel True ... (Nicole)
Jennifer Tilly ... (Marika)
a další


Jde o erotický horor, nebo romantickou upířinu? Myslím si, že záměrem tvůrců bylo obojí, ale jejich schopnosti dopomohli pouze k tomu, že se z tohoto snímku stal další adept na svržení do odpadních vod. Slabý a místy až prostoduchý scénář diváka spíše nudí, než aby vzbudil jeho pozornost a utkvěl mu navždy v paměti. Nezachrání to ani erotické scény a odhalená Alyssa. Většina děje totiž postrádá jakoukoliv přítomnost ponuré atmosféry, která by se u filmů s upíry dala očekávat.
Po hororové stránce je film opravdu hodně slabý a kromě několika scén, kdy se upír hltavě zakousne do hrdla své oběti, tu není k vidění téměř nic zajímavého. Hlavní mínus vidím v doslova ubíjejících romantických pasážích, které nám stejně nenabídnou nic zajímavého. Pouze zbytečně zdržují a doslova mají uspávající účinek. Jediným štěstím bylo, že zde hrají alespoň pohledné herečky, ale ani jejich nahota nezaučila příliš velký úspěch.

Erotické scény jsou však asi tím jediným, na co si většina z nás za nějaký čas vzpomene. Alyssa se rozhodně nestyděla a hned několikrát ukáže mužským zvědavcům své dvě přednosti, které jí vyrašily na hrudi od dob, kdy ji nosil Arnold na rameni. Přiznám se však, že hlavně díky ní jsem se na to donutil dodívat dokonce.

Asi největší slabinou je kromě scénáře i herecké obsazení. Většina účinkujících totiž podala velice slabé výkony a až na pár výjimek si snad ani nezasloužili dostat zaplaceno. Docela mě překvapila účast Jennifer Tilly, která zde ovšem nedostala příliš prostoru k tomu, aby mohla ukázat co v ní je. Přesto byla její účast alespoň částečným oživením.

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat