0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

24. 12. 2012

Embrace the Darkness III (2002)

Jennifer přišla na způsob jak se stát znovu smrtelníkem, jenže upír Victor s ní má vlastní plány.
Jack se neustále snaží Jennifer naučit ovládat její neukojitelnou touhu po lidské krvi, ale jí se nelíbí jeho omezování. Proto šáhne k drastickému řešení a svého milého nechá schválně vystavit slunečním paprskům. To pro něj znamená jistou smrt, ale pro ní novou zkušenost. I ona totiž zůstala chvíli stát na světle, jenže jí se nic nestalo. Začne pátrat ve starých knihách a dozví se, že mezi upíry existují i tací, kteří se během prvního zatmění slunce od své proměny dokáží proměnit zpět v obyčejného smrtelníka, pokud se do nich dobrovolně zamiluje člověk. O jejím daru se však dozví i upír Victor, který se snaží dívku dostat do své moci. Pokud by totiž získal její krev a zabil jí přesně při úplňku, stal by se navždy vládcem upírů. Jedinou překážkou mu je mladý novinář Sean, který Jennifer učaroval. Právě on jí totiž může pomoci stát se znovu lidskou bytostí.



Český název: V objetí temnoty 3
Režie: Robert Kubilos
Rok výroby: 2002
Délka: 102 min
Země: USA

Hrají:
Chelsea Blue ... (Jennifer)
Ty Winston ... (Victor)
Glen Meadows ... (Sean)
Tiffany Shepis ... (Anna)
Tristen Coeur D’Alene ... (Jack)
a další


Říká se do třetice všeho dobrého i zlého, ale zde spíše platí druhá varianta. Režisér Kubilos během jednoho roku stačit natočit další pokračování této erotické série, která s hororovým žánrem koketuje pouze co se upíří tématiky týče. Fandům této série toho však moc nenabídne, o čemž jsme se mohli přesvědčit již v obou předchozích dílech. Hlavní důraz se zde kladl především na erotiku a nahá těla. Ani zde tomu nebude jinak a i tentokrát se dočkáme změny v představitelce hlavní hrdinky Jennifer.
I tentokrát se tvůrci snažili přijít s nápadem děj trošičku okořenit, aby to jen nebylo o tom, kdo se s kým vyspí a koho kousnou nadržení upíři a upírky. Jenže opět zůstalo jen u té myšlenky, protože zrealizovat něco, co by pomohlo vytvořit nějakou temnější atmosféru a napětí, nemůžou dělat kluci a holky z „porno branže“. Pořád máme šanci vidět dokola to samé. Upíři díky zvláštnímu nápoji, či jen myšlenkou ovládnou svou oběť, vyspí se s ní a v momentu kdy dosáhnou vyvrcholení, jí kousnou a vysají krev. Měl jsem obrovskou chuť to vypnout zhruba v půlce, ale schválně jsem si počkal jak to režisér ukončí tentokrát.

Jediné co bych mohl přičíst k dobru a odůvodnit proč tomu nedám odpad je ten, že se zde objeví zhruba tři-čtyři situace, kdy jsou upíři zničeni. Nejde o žádnou velkolepou přehlídku kvalitních efektů, ale alespoň něco. Ani se moc nedivím, že podobné kousky vysílá NOVA až kolem půlnoci, protože kromě nadržených teenagerů se jim na to stejně nikdo dívat nebude. Pokud jste fanoušky upířích filmů, tak se této sérii vyhněte obloukem, jinak můžete přijít i o zbytek svých iluzí.

Hodnocení:
20%

Žádné komentáře:

Okomentovat