0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

31. 12. 2012

Devil's Backbone, The (2001)

Příběh chlapce, starého sirotčince a tajemství, které je v jeho útrobách.

Děj filmu se odehrává koncem 30. let v občanské válce zmítajícím se Španělsku. Hlavním hrdinou je malý chlapec Carlos. Jeho otec zemřel ve válce a jelikož jeho poručník Ayala neměl čas se o něj starat, zavezl ho do zapadlého sirotčince Santa Lucia. Tento ústav je pro opuštěné děti, kterým ve válce zemřeli rodiče. Carlos tady zůstane, ale cítí se opuštěnější než kdy předtím.



Český název: Devil, Princ bez království
Režie: Guillermo del Toro
Rok výroby: 2001
Délka: 106 min
Země: Mexico / Španělsko

Hrají:
Fernando Tielve ... (Carlos)
Ín~igo Garcés ... (Jaime)
Eduardo Noriega ... (Jacinto)
Irene Visedo ... (Conchita)
Federico Luppi ... ( Casares)
...a další


Dospělí v tomhle sirotčinci jsou hodně zvláštní, ale největší obavy má malý Carlos z místního školníka Jacinta, který se chová k dětem hrubě a skrývá nějaké tajemství. Ostatní kluci k němu nejsou taky moc přívětiví a hlavně nejstarší z nich Jaime je vůči němu velice nepřátelský. Carlos při svých menších průzkumech objeví tajemství, které se skrývá v tomto stavení. Pojďte sledovat příběh malého chlapce, který je obklopen samotou, nepřátelským chováním lidí kolem sebe a určitě nebude litovat.

Teď k filmu. Film natočil známý mexický režisér del Torro. Jeho díla známe snad všichni.Patří mezi ně Blade 2, Hellboy, Faunův labyrint nebo Tarzan. Mezi jeho oblíbené herce patří i Karel Roden. Je to zvláštní směsice hororu a drama. Výkony herců jsou opravdu hodně dobré, a to jak u dospělých, tak i dětských rolí. Na to, že jde o celkem neznámé herce, si s tím poradili skvěle.

Výběr prostředí, kde se film natáčel, bylo skvělé a do děje přesně zapadlo. Sirotčinec a jeho ponuré chodby nabuzují správnou atmosféru tajemna. Je sice pravda, že hororových prvků zde bylo málo a převládaly spíše ty dramatické, v konečném výsledku to zas až tak nevadilo. Hudba do filmu náramně zapadala a měnila se podle zrovna probíhajícího děje.

Hodnocení:
Dávám tomu to filmu za mrazivou atmosféru, skvělou hudbu a dobré herecké výkony 70%. Myslím si,že tohle dílo by jste si určitě neměli nechat ujít.

Žádné komentáře:

Okomentovat