0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

30. 12. 2012

Detention (2010)

Zůstávat po škole se nevyplácí!
Pokud se ve škole nechováte slušně, nebo chodíte pozdě do vyučování, většinou zůstanete po škole. Přesně tohle se stane i sedmi studentům, kteří se provinili proti školním pravidlům. Tentokrát se však jejich trest promění v zoufalý boj o holý život, protože jejich školu ovládne pomstychtivý duch chlapce, jenž zde zemřel před třiceti roky. Děsivá minulost jejich školy pomalu vyplouvá napovrch a žádá si krvavou odplatu!


Český název: Masakr na střední škole
Režie: James D.R. Hickox
Rok výroby: 2010
Délka: 81 min
Země: USA

Hrají:
Michael Mitchell ... (Sam)
Billy Aaron Brown ... (Jack)
Black Thomas ... (Jackson)
Rachel Sterling ... (Mimi)
Zelda Williams ... (Sara)
David Carradine ... (ředitel Hoskins)
... a další


Po delší odmlce se vrací režisér Hickox s dalším odpadním kouskem, který díru do světa rozhodně neudělá. Jak již bývá u něj docela zvykem, tak i zde pracoval s minimálním rozpočtem, trapnými speciálními efekty a nudným scénářem. Jedinou změnu udělal v tom, že do tohoto snímku nalákal hned několik známých tváří, které měli být hlavním lákadlem na tenhle brak. Mimo jiné si zde ve vedlejší roli zahrál i sám David Carradine, pro kterého to byl jeden z jeho posledních filmů. Dokonce mu byl i tento kousek v závěru věnován.
Bohužel již v úvodní scéně poznáme, že tenhle film rozhodně kreativitou a krásnými efekty oplývat nebude. Většina triků je dělána počítačově a to nemluvím pouze o ztvárnění ducha zemřelého chlapce. Dokonce i mraky, déšť, blesky a kdoví co ještě. Připadal jsem si jako při sledování nějakého intra k PC hře. Některé záběry byli sice docela roztomilé a k popukání, ale jinak jde o další lacinou zábavu a pro mnohé i zbytečnou ztrátu času a peněz. V dnešní době bych už očekával mnohem víc, než mi zde bylo nabídnuto.
Dají se zde najít všechny neduhy, které dělají z filmu - špatný film. Od neoriginálního scénáře, přes nudný děj, nulovou atmosféru, stupidní chování postav až po laciné a již stokrát použité hlášky a lekačky. Některá úmrtí nejsou absolutně dotažené dokonce, takže divák je ochuzen nejméně ve dvou případech o skonání dvou postav. Nevím jestli to je však špatně, nebo dobře, jelikož ani to, co máme šanci sledovat, za moc nestojí.

Podle názvu jsem očekával nějaký pořádný nářez, kdy se bude školní budova topit v krvi zmasakrovaných studentů, které jejich pomatený kámoš či nějaká vyšinutá osoba rozstřílí či rozseká namaděru, ale dočkal jsem se dalšího odpadního paskvilu, ve kterém není absolutně nic nového k vidění.

Normálně bych dal podobnému kousku čistý odpad, ale jen z úcty k nedávno zemřelému herci a solidní trailer dám alespoň dva bodíky navrch. Přestože se zde tento chlapík moc neohřál.

Hodnocení:
20%


Žádné komentáře:

Okomentovat