0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

29. 12. 2012

Deadly Tantrum (2006)

Geoffrey je vážně zlý kluk.
Geoffrey je lidská zrůda, který žije na opuštěném statku. Rád si do své stodoly bere své oběti, které zabíjí opravdu rafinovanými způsoby. Tentokrát se chystá zabít atraktivní blondýnku, ale vyruší ho příchod policisty, který mu je na stopě. V rychlostí spustí svou past a vyhrne se na nevítaného hosta. Nastává boj o život a hlavně o čas. Policista má totiž jen malou chvilku na přemožení soupeře, jinak dívka zemře a z její hlavy zůstane jen krvavá kaše.



Režie: Michael Mort
Rok výroby: 2006
Délka: 5 min
Země: Velká Británie

Hrají:
Robert Pearce ... (Geoffrey)
Simon Prichard ... (polda)
Bethan Witcomb ... (dívka)
... a další


O tom, že mají Britové smysl pro humor vím už dávno. Nečekal jsem ovšem, že se dočkám něčeho na co asi hodně dlouho nezapomenu. Tento kraťas není bůhvíco, ale můžu vám zaručit, že těch pět minut se rozhodně nudit nebudete. Režisér Michael Mort se už několik let věnuje natáčení podobných krátkých snímků a dokonce získal i několik ocenění na různých filmových festivalech. Sám si totiž píše i scénáře a fušuje dokonce i do efektů. Je to prostě chlapík, který rád má všechno pod kontrolou. A hlavně i díky tomu mají skutečně jeho snímky určitou kvalitu, kterou už ocenila spousta diváků.
Nejdůležitější postavou je samotný Geoffrey. Na první pohled se může zdát, že na týpkovi v plynové masce a vojenské helmě není nic zvláštního, ale jakmile vydá první zvuky a začne se pohybovat dostaví se úsměv na tváři. Opičí skřek a prasečí kvílení během krátké chvíle zazní ve sluchátkách a zábava může začít. Oblečen v kožené bundě, pruhovaných teplákách a růžové sukni se pustí do svého soupeře. Ani jeden z nich se za své bojové umění nemusí stydět a chvaty které používali si nezadají s kterýmkoliv akčním snímkem. Nejlepší bonbónek přijde ve chvíli, kdy mu je stržena maska. Objeví se zmutovaná tvář, která v mnohém předčí i burany s Wrong Turn. Jediné mrkající oko, páreček zkažených zubu a rozkládající se obličej se musí líbit každému hororovému fandovi.
Režisér a scénárista v jedné podobě použil do svého snímku i kuriózní past s brokovnicí. Tady si sice nelze nevšimnout kopírování ze slavnějších filmů, ale to vůbec nevadí. Perfektně tento nápad zapadl do děje a byl příjemným zpestřením. Tento snímek staví především na své komické podstatě a tudíž se podle toho odvíjí i atmosféra, která se dokonale přizpůsobila. Hororoví fandové však nepřijdou vůbec zkrátka. Uvidí stříkat krev, řezání hlavy a perfektní masku. Tato kombinace společně s humorným pojetím stojí určitě za pozornost.

Snímek lze shlédnout na youtube i jiných internetových stránkách, takže přístup k němu má úplně každý. Pokud se chcete na pět minut příjemně pobavit a zasmát se, tak neváhejte a mrkněte na tento snímek. Já jsem byl spokojený dost.

Hodnocení:
70%

Žádné komentáře:

Okomentovat