0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

26. 12. 2012

Dance Macabre (1980)

Nikdy si nechoďte rozdělit lup na hřbitov, ani netušíte co vás tam může potkat!
Starý prodavač právě zavřel svůj krámek a odchází spokojeně domů. Netuší však, že jej sledují dva mladí zlodějíčci, kteří touží po jeho peněžence. Přepadnou ho a zabijí. S kořistí utečou před policií na místní hřbitov, kde se chtějí spravedlivě rozdělit. Netuší však, že toto místo obývají duchové a démoni, kteří touží po jejich krvi. Odplata na sebe nenechá dlouho čekat a oba vrahové ještě před svítáním zažijí nemilé překvapení.



Režie: Al Magliochetti
Rok výroby: 1980
Délka: 8 min
Země: USA

Hrají:
Richard J. Schellbach ... (zloděj)
Tom Vergato ... (zloděj)
Jon Redmond ... (Démon)
Gail Welter ... (žena v bílém)
Charles Kalbfeld ... (prodavač)
...a další


Tento krátký němý snímek má na svědomí Al Magliochetti, jehož jméno vám možná nic neřekne, ale tento člověk se podílel na několika velice známých filmech jako herec a poslední dobou dělá i vizuální efekty. Jako režisér se představil pouze jedenkrát a myslím si, že si vedl docela slušně. Na vizuálních efektech se podílel u takových filmů jako 2001 Maniacs, Spider's Web, Puppet Master 5: The Final Chapter, The Dark Half, Basic Instinct, Harley Davidson and the Marlboro Man, nebo seriálu "The X Files".

Přestože kvalita obrazu není bůhvíjak skvělá stojí za to tento snímek vidět. Jde o hraný short s prvky roztomilého anime, které jistě ocení všichni fanoušci tohoto žánru. Tedy pokud si počkáte na obyvatele malého hřbitova. Najdeme zde kostlivce, duchy, pekelného pána i dva malé démony, kteří mají rádi lidskou krev. Jejich ztvárnění se autorovi podařilo asi nejvíc a určitě patří k tomu nejlepšímu z celého filmu. Nejlepší je však hudba a zvukový doprovod. Oba tyto prvky má na svědomí sám režisér a jde vidět i slyšet, že tento pán svému řemeslu skutečně rozumí. Podmanivé tóny navodili opravdu strašidelnou atmosféru jakou si tento snímek zasloužil. Jako bonusu se zde dočkáme i menšího množství krve, které bylo adekvátní vzhledem k délce snímku.

Myslím si, že tento krátkometrážní snímek má zcela určitě právo být zde na webu a najde si mezi vámi své příznivce. Někomu z vás se budou možná kreslené pasáže zdát dost laciné, ale já byl spokojený.

Hodnocení:
70%

Žádné komentáře:

Okomentovat