0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

6. 11. 2012

Scream 2 (1997)


A nedá jim pokoj, parchant jeden narušený!!!
Sidney a Randy se pomalu vzpamatovávají z hrůzné noci ve Woodsboro. Zatímco ona si našla nového kluka a kamarády, on je stále považován za „blázna“ se spoustou hororových konspirací. Právě probíhá premiéra filmu, který je natočený podle hrůzných událostí jenž si oba prožili a díky knize reportérky Gale získali filmaři důležité informace z první ruky. Během promítání jsou však v kině zabiti dva studenti a jak se zdá, hrůza ještě neskončila. Když je navíc zabita další studentka a Sidney začne mít výhružné telefonáty, je jasné že se jí i ostatním přeživším chce někdo zabít. Do města tak přijíždí i „ňouma“ Dewey, který chce Sidney ochránit a Cotton Weary, jenž byl propuštěn z vězení.  Tajemný vrah v masce opět rozpoutá krvavé peklo a tentokrát míní dostat všechny!!!



Český název: Vřískot 2
Režie: Wes Craven
Rok výroby: 1997
Délka: 120. min
Země: USA

Hrají:
Neve Campbell ……………….(Sidney Prescott)
David Arquette………………...(Dewey Riley)
Courteney Cox………………….(Gale Weathers)
Jamie Kennedy………………….(Randy Meeks)
Liev Schreiber……………………(Cotton Weary)
…a další



Jednička vydělala docela slušný balík a tak se dvojice Williamson a Craven rozhodla po roce natočit pokračování lehce humorného, ale jinak přiměřeně krvavého slasheru. Fanoušci byli nažhavení, herecká esa mezi sebou přivítala několik zdatných nováčků a mohlo se opět natáčet. Fíha po skončení této přemrštěné stopáže jsem si však říkal, zda to byl vážně dobrý nápad. Jak podotkl Randy ve filmu, dvojka většinou stojí za prd a tady to platí rovněž. Ne že by se jednalo o úplný propadák, ale přece jenom jsem očekával mnohem více, než se mi nakonec dostalo. Mordů tu bylo sice dost a některé scény vážně stojí za pozornost, Courteney nám zkrásněla, Neve naopak asi nasrala svou kadeřnici, ale co je hlavní, děj byl o dost slabší, než minule. Překombinovaný a především nepříliš kreativní scénář místy neskutečně nudil, spíš to místy vypadalo na obyčejnou kopii svého předchůdce a ani atmosféra – potažmo napětí už tady moc nefunguje.

Jak vymyslet něco nového, aby to zase přitáhlo diváky? Tak přesně nad tím jsem uvažoval, když jsem vkládal DVD do svého přehrávače. Po dvou „zdařilých“ únicích hlavní hrdinky jsem však pochopil, že jediným větším prokrvením bylo zabití mé nejoblíbenější postavy z jedničky a tím u mne tvůrci předčasně skončili. Potom už jsem jen znuděně čekal, do koho se kudla zabodne v následující mord scéně. Ani tentokrát neměli tvůrci koule na to, aby zmasakrovali většinu postav a tak bylo jasné, že bude následovat trojka. Proboha proč? Takhle to mohli důstojně ukončit, ale vidina dalších zelených chechtáků udělala své. Ani tentokrát se tvůrci nevyvarovali žánrového klišé a to co mne v jedničce alespoň dokázalo rozesmát (debilní chování postav), tak tady už prostě nefungovalo. 

Jediným vítaným oživením byla účast S. Gellar, která se tu ovšem moc neohřála a potom ten černý kameraman. Oba však dostali nevděčnou úlohu vedlejších postav – jen tak do počtu a tak příliš velký vítr nepřinesli. Slyšel jsem mnohé „zpívat“ ódy na finální odhalení, ale pokud nejste totální hororoví antitalenti a všímáte si různých náznaků (kterých tu bylo docela dost), tak vám to dojde už zhruba v půlce filmu, kdože nám to tentokrát pobíhá v černém mundůru s maskou na ksichtě. No abych to už ukončil: na dvojku se dívat určitě dá, ale kdyby to bylo tak o půlhodiny kratší, možná bych své hodnocení o něco zvedl. Takhle dám čistý průměr a to jsem možná ještě moc hodný. 

Hodnocení:

50%

Žádné komentáře:

Okomentovat