0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

20. 11. 2012

Monster Ark (2008)

Režisér posledních tří dílů Wrong Turn se ani ve svých začátcích moc nevytáhl.

Doktor Zavaterro a jeho studenti provádějí archeologický průzkum, při němž naleznou tajnou kryptu. Při jejím prohledávání najdou prastarý svitek, po jehož překladu (s tím mu pomůže jeho ex) zjistí, že biblický Noe postavil archy dvě. Zatímco ta jedna měla zachránit „život“ na Zemi před potopou, její předchůdkyně se stala vězením pro monstrum z temnot. Uchváceni svým objevem se rozhodnou ztracenou archu nalézt a tak se pod ochranou vojenské jednotky vydávají do pouště. To se jim skutečně povede, ale i přes varování jenž bylo napsáno ve svitku, otevřou bednu, která zde ležela ukryta před světem tisíce let. K jejich zděšení tím osvobodí krvelačné monstrum, které přežilo a to se ihned pustí do dokončení zkázy světa. 




Český název: Tajemství ztracené archy
Režie: Declan O'Brien
Rok výroby: 2008
Délka: 84. min
Země: USA

Hrají:
Tim DeKay ………………..(Dr. Nicholas Zavaterro)
Renée O'Connor ……………(Dr. Ava Greenway)
Amanda Crew ………………(Joanna)
Carlos Leon …………………(Belus)
Tommy 'Tiny' Lister ………...(Sgt. Gentry)
…a další




Po zhlédnutí posledních tří dílů Wrong Turn jsem se rozhodl, že se podívám na úplný začátek režijní kariéry Declana O'Briena. I přes varování jehož se mi díky nízkému procentuálnímu hodnocení na netu dostalo, jsem do toho prostě musel jít. Chtěl jsem zjistit, zda je vážně takový packal, nebo má averze k němu je neoprávněná. No a on mne opět „nezklamal. Ani tento televizní film totiž neoplývá bůhvíjak dobrou kvalitou, nechybí v něm špatné digitální triky a krvavé cákance, ba ani špatné herecké výkony. Prostě jde o dalšího adepta na jeden z filmů, které stačí vidět jen jednou a věřím, že mnozí jej ani nedokoukají dokonce.
Docela se divím, že se tomu propůjčila Renée O'Connor, ale asi se jí po dvou děckách hodí každá kačka. Už dávno není tou „sexy“ blondýnou, která se ráda mazlila se Xenou. I tady ovšem patří k tomu nejlepšímu, co je zde k vidění (tedy její výstřih určitě). Bohužel na celém filmu není moc věcí, které by se daly pochválit. Už se budu opakovat po několikáté, ale kameramany kteří trpí třesavkou, by měli vyhodit ze showbyznysu. Nesnáším roztřepané záběry, stupidní dialogy o víře (jakožto nevěřícího mě tyhle žvásty opravdu nezajímají – možná tak ve filmech o posedlých) a plechové monstra, která skáčou po place jak blechy, pomalu nezranitelné a ještě k tomu velmi špatně zvládnuté po vizuální stránce. 
Ony ty speciální efekty jsou taky kapitolou samy pro sebe, co si budeme povídat. U podobných laciných TV filmů však nejde o nic nového. Důležité je, abyste je nebrali moc vážně, protože ani jejich tvůrci to nedělali. Pokud tedy budete mít zájem o nějaký dobrodružně laděný snímek (alespoň průměrné kvality), poohlédněte se někde jinde. Přitom samotný námět by za určitých okolností zas tak špatný být nemusel. Možná kdyby byl hlavní postavou Idiana Jones, nebo Benjamin Franklin Gates. 

Hodnocení:
20%

Žádné komentáře:

Okomentovat