0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

18. 11. 2012

Hoboken Hollow (2005)

Pracovat pro tuhle šílenou rodinku, byl největší omyl v jejich životě. Na vlastní kůži poznají jaká bolest a utpení na ně v Hoboken Hollow čeká!
Rodina Brodricků vypadá na první pohled jako banda buranů, jež neumí ani do pěti napočítat, ale zdání klame. Rádi zastaví na dálnici osamělým tulákům a nabídnou jim práci na své prasečí farmě. Většina z nich s povděkem přijme a nechá se odvést na to prokleté místo Hoboken Hollow. Brzy ovšem poznají, že odtud se již nikdy živí do normálního světa nevrátí. Dokud plní příkazy a nepokusí se o útěk, mají relativní klid, jenže pokud se pokusí utéct či něco udělají špatně, čeká je týrání, mučení a nakonec bolestivá smrt. Jejich krev a maso se stanou vítaným zpestřením jídelníčku. Vše se má ovšem brzy změnit, protože na farmu přijíždí bývalý voják Trevor Lloyd, který se nehodlá za žádnou cenu smířit se svým novým osudem.



Český název: Farma smrti
Režie: Glen Stephens
Rok výroby: 2005
Délka: 98 min
Země: USA

Hrají:
Jason Connery ... (Trevor Lloyd)
C. Thomas Howel ... (Clayton Connelly)
Mark Holton ... (Weldon Brodrick)
Randy Spelling ... (Parker Hilton)
Dennis Hopper ... (Sheriff Greer)
Lin Shaye ... (Mrs. Brodrick)
...a další


Již na první pohled je všem nejspíš zřejmé, že scénář filmu zrovna moc originalitou nehýří. Jde o slabšího bratříčka známého Texaského masakru motorovou pilou, který se stal hlavní inspirací. Režisér Glen Stephens, pro něhož to byla jeho premiéra ve světě hororových filmů, moc velkou radost svému rodnému státu neudělal. Tím nemyslím, že by byl film propadákem, ale dal šanci ztvárnit další šílenou rodinku, která se v Texasu usadila. Tomuto státu bych se nejspíš při cestách napříč Amerikou raději vyhnul, protože polovina slasherů které jsem poslední dobou viděl, se odehrává právě v Texasu. Tedy pokud jsou slova distributora pravdivá ,,film je natočen podle skutečné události‘‘ – všichni ovšem víme, že jde jen o další marketingový tah.
Na začátku filmu nás tajemný hlas seznámí s jednotlivými postavami a začne nám vyprávět tento příběh. On samotný začátek je přehlídkou velmi zajímavých sestřihů, které diváka příjemně naladí a poodhalí některé nechutnosti, které se na farmě odehrávají. Jenže tento film nebyl jen o brutálním násilí a useknutých končetinách, ale také o nudných dialozích a zbytečném natahování filmu. Tyto zápory výrazně ovlivnili mé pocity z filmu a myslím si, že i mnohé z vás.

Atmosféra filmu se měnila jako počasí u nás. Chvílemi na nás producenti zaútočili brutalitou, kdy se střídaly scény s utnutou rukou či nohou a spoustou odkapávající krve. Poté zase psychickým nátlakem na jednotlivé postavy, kdy byly mučeny elektrickým proudem či dušeny a následně humorným pojetím týrány. Tady ovšem celkový dojem kazili často prkení herci, kteří ze sebe zrovna moc nevydali.
Do značné míry mě docela příjemně překvapila i různobarevná charakteristika jednotlivých postav. Rodinka byla složená z nejrůznějších psychopatů, kteří si chladnokrevně pohrávali se svými otroky. Při jejich sbírce nejrůznějších lidských orgánů a sušeného masa se určitě někteří z vás oblizovali. Trochu netradiční, ale o to zajímavější, byl odběr lidské krve do kýble. Horší to však již bylo s jednotlivými tuláky. Kromě jednookého mě žádný z nich ničím nedokázal zaujmout a jejich výkony bych označil za hodně průměrné. Přestože se zde sešla celá škála známých tváří v čele s Dennisem Hopperem (Land of the Dead), Michaelem Madsenem (Species), Jasonem Connerym (Brotherhood of Blood), nebo Lin Shaye (2001 Maniacs) nedokázali pozvednout úroveň tohoto filmu, protože ani jejich výkony nepatřily mezi TOP.

Tento průměrný slasher dokáže na začátku hodně navnadit, ale postupem času začne nudit a přestože se zde najde hned několik velice zajímavých pasáží, tak nelze přehlédnout prkenné výkony některých aktérů a okopírované scény. Navíc to nejlepší se odehraje v první půlhodině. Každopádně Farmu smrti neodsoudím k zatracení jen rozhodně nebude patřit mezi moje nejoblíbenější filmy. Klidně vám ho doporučím, ale nečekejte žádné velké zázraky.

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat