0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

7. 11. 2012

Hidden II, The (1994)

Mimozemský parazit nezemřel a řádí dál. Do cesty se mu však postaví noví protivníci.

Mimozemský parazit nezemřel, jak si Beck a Gallagher mysleli. Jednu jeho část snědl pes a parazit přijal jeho tělo jako dočasného hostitele. V opuštěné továrně nakladl několik vajec a potom se musel utkat znovu z Beckem, kterému se ho podařilo najít. Bohužel Beck umírá. Jednoho večera jeho nyní již dospělou dceru navštíví záhadný cizinec. Představí se jí jako MacLachlan a je jedním z vesmírných tvorů (stejný jako Gallagher). Přišel pomoci Beckovi zničit parazita, ale je už bohužel pozdě. Nyní po Juliet žádá, aby mu pomohla. Oba se tak pouští do pronásledování tvora, který si dokáže kdykoliv najít nového hostitele a tím jim práci jen ztěžuje. Musí ho zastavit dřív, než se rozmnoží a ovládne svět.



Český název: Tajemné zlo 2
Režie: Seth Pinsker
Rok výroby: 1994
Délka: 91 min
Země: USA

Hrají:
Raphael Sbarge ... (MacLachlan)
Kate Hodge ... (Juliet Beck)
Jovin Montanaro ... (Stanton)
Christopher Murphy ... (Tony Thompson)
Michael Welden ... (Tom Beck)
... a další


Uběhlo sedm let od natočení prvního filmu The Hidden. Potom si režisér Seth Pinsker řekl, že by to chtělo pokračování se vší parádou. Tento amatérský režisér, který před tím natočil jen jeden film, si myslel, že by se na tom daly pěkně vydělat velké peníze. Vždyť jednička měla přece úspěch. A tak se vrhl do pokračování, které udělalo původnímu dílu jen ostudu.

Na začátku filmu jsme si měli trochu oživit paměť, a tak se nám zhruba dvanáct minut opakovali konec prvního dílu, do kterého zamíchali scénu se psem. Chtěli tím diváky jenom navnadit, protože tohle nebylo nic jiného než zastírací manévr. Okamžitě když se rozjel jeho vlastní scénář bylo poznat, že začnou problémy. Vzhled monstra ani zdaleka nevypadal podobně tomu původnímu a slizem pokrytá forma chobotnice byla spíš k smíchu. Potom se ještě zakuklila a vyčkávala na další oběti. Celý film se o růstu parazita mluví, jako bychom sledovali proměnu larvy v motýla.

Děj se mnohokrát zbytečně natahuje a je nezajímavý. Nudných dvacet minut potom vystřídá akční dvouminutovka, která vás vždycky navnadí, ale potom se opět dostaví nuda. Připadalo mi, jako by si scénáristé nevěděli rady co tam dát, a tak vždycky podstrčili scény typu: MacLachlan se učí používat kartáček, nebo nám ukážou snad padesát obličejů lidí na diskotéce, každého zvlášť. Navíc samotný hlavní hrdina je trouba, který všechno zpacká a kdyby mu po boku nestála Juliet, tak by zemřel hned na začátku. Horšího herce asi vybrat nemohli. Byl naprosto neschopný a každou chvíli přehrával.

To co se mi líbilo na jedničce, tedy akčnost, divoké jízdy v ulicích, střílečky, to tady vůbec nebylo. Jediná pořádná scénka byla, když se parazit zmocnil bezdomovce, který si šel opatřit rádio a auto. Ostatní přeměny ani moc nebyly vidět a šlo pouze o kopírování jedničky. Velké mínus je i to, že většina scén se nahrávala ve tmě nebo v noci. Speciálních efektů tady bylo celkem dost, ale většinou šlo pouze střely z mimozemské zbraně nebo pohyb samotného parazita. Co se mi však líbilo asi nejvíc, byl hudební doprovod. Tady jsem se dočkal několika metalových melodií a ani hudba na diskotéce nebyla zas tak špatná. Nejlepší z herců pro mě byla herečka Kate Hodge, která alespoň předstírala, že hraje ve filmu. Zbytek herců se mi moc nelíbil a všechny bych ve škole ohodnotil známkou čtyři.

Hodnocení:
Jedná se o velice slabé pokračování, které má oproti jedničce o hodně nudnější děj a horší herecké obsazení. Za tu chvilkovou vzpomínkovou pasáž, docela slušnou muziku a dobrou herečku dávám 40%. Jako celek se mi film moc nelíbil, ale najde se tady pár momentek, které určitě stojí za zhlédnutí. Určitě si ale pusťte jedničku jako první. Protože tento díl by vás mohl odradit od mnohem lepší podívané, kterou první díl jistě nabízí.

Žádné komentáře:

Okomentovat