0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

5. 11. 2012

Headhunter: The Assessment Weekend (2010)

Skupina studentů se vydává do polských lesů stmelit své vztahy a zajistit si pracovní místo u lukrativní firmy. Jejich výlet se však záhy změní v boj o vlastní přežití.

Skupina berlínských studentů se přihlásí na víkendovou akci prestižní firmy, kterou vede japonec Takahashi. Tato firma dělá každoročně nábory do svých řad a těm nejlepším studentům poté nabízí velice lukrativní místa. Cílem jejich pobytu v přírodě je bývalý vojenský komplex, který se nachází v Polsku. Nechají se vysadit uprostřed lesů a společným úsilím musí za doprovodu firemního psychologa dojít až na místo určení. První komplikace však nastanou již při jejich první zastávce ve stanovém kempu, který někdo totálně zničil. Bez šance zavolat pomoc, dostatečných zásob jídla propuká paranoia, která vyvrcholí prvními konflikty ve skupině. Jsou v této pustině však skutečně sami, nebo je někdo z povzdálí sleduje? Jeden po druhém začínají ztrácet duchapřítomnost a brzy mezi nimi vypuknou nepokoje, které se během chvíle změní v ostrou výměnu názorů. Nikdo z nich však ani náhodou netuší, co je skutečným cílem tohoto výletu a že brzy budou muset bojovat o své vlastní životy.


Český název: Lovci lebek
Režie: Sebastian Panneck
Rok výroby: 2010
Délka: 93 min
Země: Německo

Hrají:
Keith Blaser
Manuel Cortez
Mareike Fell
Jesse Inman
Niels Kurvin
Shannon Lower
...a další


Německá distribuce mě nepřestává neustále překvapovat tím, jak se snaží napodobovat své konkurenty a přitom je jejich snaha opravdu, ale opravdu marná. Před nějakou dobou jsem viděl dva novější německé horory a jak se zdálo, tak konečně naši západní sousedé pochopili, jak se mají točit filmy, ale tenhle kousek je posunul opět o krok zpět. Ohraný scénář by mi ani tolik nevadil, kdyby to bylo natočené tak, aby si divák na něm dokázal pochutnat, ale bohužel to se nestalo. Máme šanci sledovat další bandičku studentů, která se vydává do neznámého terénu na výlet do přírody, nebo chcete-li seznamovací akci při které se ukáže kdo nejvhodnějším adeptem na získání lukrativního místa a zase se něco zvrtne.

Již od začátku se mi jednotlivé postavy moc nelíbily, ale dal jsem jim šanci mi ukázat opak. K mému překvapení se jim to ze začátku i dařilo a to až do doby, než přišli do zničeného tábora. V tu chvíli se tvůrci pokusili navodit stísněnou atmosféru okořeněnou prvními rozkoly ve skupině, ale velice slabounké výkony většiny herců tomu nedali ten správný náboj. Po deseti minutách hádek jsem se začal neskutečně nudit a to jsem ještě musel překousnout velice podivnou práci kameramana. Jenže v koutku duše jsem byl plný očekávání, kdože to bude zabíjet tentokrát. Jestli pytláci, nějací vidláci, nebo snad další psychopat? No a když to na mě zhruba po půlhodině tvůrci vybalili v plné polní, tak jsem se musel začít smát. Na CSFd jeden z komentářů označuje vraha za německého Ramba a má skutečně pravdu. Sice dosti retardovaného, ale budiž.

Od této chvíle začíná takzvaný exploitation, který se ovšem tentokrát spíše podobá jakési parodii na tento žánr. Jedno však nelze tvůrcům upřít a to fakt, že některé vraždící scény a gore efekty vypadají opravu docela dobře. Konečně tak dostál film svému názvu hned dvakrát. Postupné vybíjení postav se mi z časového odstupu docela líbilo, jenže ne všechny tyto scény byly dobře natočené. Dalším záporným faktem bylo naprosto stupidní chování většiny postav a především pak již zmíněného vraha. Ten okouzlen všemi zahraničními akčními filmy si začal hrát na lesního válečníka, který bez mrknutí oka zabíjí vším co má po ruce. Tím však tenhle film udržel alespoň částečně nad vodou, protože nic lepšího tu k vidění není. Úplný závěr už pak za moc nestál a jen napsal konečnou tečku za tímhle kouskem, který je plný žánrového klišé. Je vážně obrovská škoda, že tvůrci moc nezvládli nasazenou laťku, kterou si dali ze začátku hodně vysoko, ale díky vlastní neschopnosti se z tohoto hororového kousku stala spíše laciná parodie.

Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat