0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

4. 11. 2012

Hatchet II (2010)

Tohle bude vážně někoho bolet!

Victor Crowley – zrůda z močálů stále žije a touží po další prolité krvi. Marybeth se z jeho spárů podařilo utéct jen o fous a nyní se snaží přesvědčit ostatní obyvatele malého městečka, aby jí pomohli pomstít smrt svých přátel. Nikdo jí však nevěří, kromě strýčka Boba a tak se vystrašená dívka obrátí na podivného Reverenda Zombieho, který je ochotný se s ní vrátit zpět do bažin. Za peněžní odměnu najmou několik lovců, kteří těm dětským báchorkám nevěří, ale za peníze udělají všechno. Brzy budou všichni litovat, že raději nezůstali doma, protože život je cennější než mizerných pár tisíc dolarů. Marybeth navíc zjistí skutečnou pravdu o Victorově prokletí a ta se jí rozhodně líbit nebude.


Režie: Adam Green
Rok výroby: 2010
Délka: 89 min
Země: USA

Hrají:
Danielle Harris ... (Marybeth)
Tony Todd ... (Reverend Zombie)
Kane Hodder ... (Victor Crowley / Thomas Crowley)
Parry Shen ... (Justin)
Tom Holland ... (Bob)
...a další


Po čtyřech letech se Adam Green rozhodl znovu oživit krvavý příběh, se kterým tehdy vtrhl do hororového žánru a děj začíná tam, kde kdysi skončil. Opět se ocitneme hluboko v bažinách, kde dávají krokodýli dobrou noc a kde žije podivná stvůra Victor Crowley společně se svou pěkně nabroušenou hračkou. Společně si znovu prožijeme jeho poslední souboj s poslední přeživší, která jen o vlásek unikne smrti. Bohužel se této podívané už nechtěla účastnit Tamara Feldman, ale celkem obstojně jí dokázala nahradit Danielle Harris, která nám hned od začátku ukáže, že je v hororovém žánru jako doma.

Předností prvního dílu byly samozřejmě humorně laděné vraždící scény a v tomto trendu pokračoval Green i tentokrát. Hned ta úvodní se střevy však patřila do slabší kategorie a tak se diváci (tedy mužská polovina) může alespoň pokochat peprným obsahem, který je vidět na kameře. Následně se opět potkáme s našim starým známým Tony Toddem, který tentokrát dostal mnohem větší prostor a to bylo další velké plus. Reverend Zombie jak se jeho postava jmenuje, nám poví skutečný příběh Thomase a Victora. Diváci si tak konečně můžou udělat celkový obrázek o tom, proč se vlastně malý Victor narodil jako zrůdička. Následně uvidíme několik flashbacků, ve kterých zemře pár lovců (mezi nimi se objeví například i samotný Lloyd Kaufman, nebo Marcus Dunstan).

Ta prává zábava však nastane teprve ve chvíli, kdy Marybeth, Reverend Zombie, strýček Bob a pár buranských lovců vyrazí na lov samotného Victora. Pokud jste si až do teď říkali, že překonat jedničku ve stupiditě postav není možné, tak jste se šeredně mýlili. Tahle sebranka byla jako stvořená pro hororovou komedii a divák se brzy dočká jejich postupné vybíjené. Green se rozhodl pro diváky připravit ještě mnohem větší směsici černého humoru a morbidních situací, než tomu bylo prve a do jisté míry se mu to i povedlo. Během krátké se počet živých postav začne rapidně zmenšovat a Victor se neštítí použít opravdu jakýchkoliv vraždících prostředků. Od své extra velké motorové pily, holých rukou, přes lodní šroub až po svou nablýskanou sekyru.

Zábava v tu chvíli začne opravdu gradovat (tedy alespoň já se bavil královsky), ale do jisté míry mi některé pasáže přišly až moc trapné a především i lehce přemrštěné. Čas a rychlost zde opět nehráli žádnou roli a Victor létal po lese jako namydlený blesk. Tu přerušil parádní sex, tu hobloval hlavu, aby vzápětí přefikl rovnou dva lovce najednou. Režisér se opět nevyvaroval chyb, které udělal už v předchozím díle. Těmi je fakt, že kašlal na logičnost svého díla a diváky se snažil pouze pobavit co možná nejšílenější podívanou. To je do jisté míry určitě skvělé, ale ne každý má pochopení pro takový nápad. Triky jsou opět hodně zajímavé, srandovní a i když hodně gumové, tak svůj účel určitě splnili.

Kromě Todda se zde objevilo i několik dalších herců, kteří si zahráli už v prvním díle. Tím prvním je drsňák Kane Hodder a druhým bláznivý Parry Shen, který si zde zahrál bratra mrtvého průvodce z jedničky. Kromě nich mě zaujala i přítomnost Toma Hollanda, který rozhodně není pro hororové fandy žádnou neznámou. Bohužel jeho role strejdy Boba mi přišla pod jeho úroveň. No a AJ Bowen si tady zahrál zřejmě jen kvůli té erotické scéně z lesa, protože si jinak jeho účast nedokážu vysvětlit.

Hatchet 2 rozhodně svému předchůdci ostudu neudělal. Green si jen v některých momentech počínal až příliš zbrkle a proto některé situace vypadají opravdu trapně. Dá se zde však najít i několik opravdu humorných chvilek, pro které stojí tenhle kousek vidět. Musí se hlavně brát ohled na to, že celý snímek je především hororovou komedií a morbidních úchyláren je zde více než dost. Pro mě je to lepší průměrná podívaná, které klidně odpustím všechny zlé prvky, protože já se bavil téměř po celou dobu.

Hodnocení:
60%

Žádné komentáře:

Okomentovat