0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

2. 11. 2012

Hammerhead: Shark Frenzy (2005)

Byli pozváni na prezentaci nového léku,proti rakovině. Doktor King jim připravil takové překvapení,na které v životě nezapomenou.

Neznámý ostrov
Mladá dvojice si vyjede na lodi, aby si trochu užili a vydováděli se ve vodě. Když si jdou zaplavat, náhle je něco ve vodě napadne. Na ostrově je zřízena větší laboratoř, kde trojice vědců provádí své pokusy. Dr. King se pokouší vynalézt nový lék na rakovinu a tak míchá lidské a žraločí DNA.


Český název: Žraločí muž
Režie: Michael Oblowitz
Rok výroby: 2005
Délka: 92 min
Země: USA

Hrají:
William Forsythe ... (Tom)
Hunter Tylo ... (Amelia)
Jeffrey Combs ... ( Dr. King)
Elise Muller ... (Jane)
Arthur Roberts ... (Feder)
...a další


Někde v Americe
Amelie je bioložka a pracuje pro významnou farmaceutickou společnost. Její šéf Feder není spokojený z výzkumem a jelikož je na něho vyvíjen tlak akcionářů a sponzorů – musí se dostavit výsledky.

Jednoho dne jim dojde email se zajímavou poštou od jejich bývalého kolegy Kinga. V jeho zprávě je uvedeno, že objevil nový lék na rakovinu a všechny své bývalé kolegy zve na svůj ostrov. Všichni jsou nadšení a tak bez námitek odlétají.

Dovolená z říše nejhorších snů
A tak skupina finančníků a vědců přijede na ostrov. Doktor jim ukáže svou botanickou zahradu, na kterou je náležitě pyšný a pozve je na skvělou večeři. Po jídle je zavede do místnosti, kde jim ukáže své dílo. Kromě ukázkových vzorců smíchání DNA jim představí i jeho famózní dílo. Zmutovaného člověka se žralokem. Všechny je nechá v místnosti zavřít a pustí dovnitř vodu. Jenže kromě vody se každým okamžikem může dovnitř dostat i příšera. Začíná tak boj o holý život a odkryje se jim i hrůzná pravda o tomto experimentu...

Je to další z řady filmů,kdy se promíchá lidské a zvířecí DNA. Z několika filmy na toto téma jsme už měli tu čest se seznámit: Útok z hlubin, Moucha, Mosquito Man a další. Tady to filmaři zkusili se žraloky kladivouny. Do jaké míry se jim to povedlo musíte zhodnotit sami.

Film vytvořila společnost No Image což mluví samo osobě. Jedná se o televizní dílo, které se nikdy nedostalo na plátna kin a musím říct, že je to dobře. Filmové zpracování samotné příšery nebylo moc. Trikaři se moc nepředvedli a celá jejich práce vypadala dost lacině. Za celou dobu filmu jsme celou nestvůru viděli snad jednou nebo dvakrát. Jinak byly vidět jen zuby nebo žraločí hlava či ploutev.

Co se týká prostředí natáčení, musím pochválit. Ostrov i okolí bylo nádherné. Dokonce mě překvapil i hudební podklad, který se měnil s dějem. Občas jsme mohli slyšet pomalou rytmickou hudbu, která v okamžiku útoku přešla na dynamickou, místy až tajemnou.

Některé scény byly dost přehnané. Střílečky, kdy vycvičená jednotka vojáků sama nabíhá před hlavně samopalů a jsou koseni jeden za druhým, mi přišly dost směšné. Zřejmě se filmaři inspirovali samotným Rambem. Útoky nestvůry byly předvídatelné a musím podotknout, že si nejsem jistý, jestli tam byla jen jedna.

Co se týká hereckého obsazení, s tím jsem celkem spokojený. V roli doktora Kinga se představil samotný Jeffrey Combs, kterého znáte určitě s filmů jako Re-Animátor, Necronomicon, Voodoo Moon. Své role se ujal opět skvěle, ale on sám tento film nezachrání. Ostatní za ním dost pokulhávali. Za zmínku stojí herečka Hunter Tylo, která hrála ve filmu Final Cut nebo v nekonečném seriálu Tak jde čas.

Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat