0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

2. 11. 2012

Hack! (2007)

Skupina studentů se stane terčem dvou bláznů, kteří si chtějí natočit svůj vlastní hororový film.

Skupina studentů pod vedením svého učitele vyráží studovat do přírody na jeden z blízkých ostrovů. Na něm žije mladý manželský pár, který je s radostí ubytuje ve svém domě. Ze začátku vypadá všechno v pořádku a teenageři si užívají volnosti, kouří trávu a vymýšlejí všelijaké blbosti. Jenže jejich krásná idylka se brzy rozplyne, protože jeden po druhém začínají záhadně mizet. Nikdo z nich totiž netuší, že jejich hostitelé manželé Kingovi jsou posedlí fanoušci hororových filmů a zatoužili natočit si svůj vlastní. Jsou proto schopní udělat opravdu cokoliv a tak se brzy na ostrově rozpoutá krvavý boj o přežití.


Český název: Ostrov smrti
Režie: Matt Flynn
Rok výroby: 2007
Délka: 86 min
Země: USA

Hrají:
Gabrielle Richens ... (Sylvia)
Jay Kenneth Johnson ... (Johnny)
Danica McKellar ... (Emily)
Sean Kanan ... (Vincent King)
Juliet Landau ... (Mary Shelley)
William Forsythe ... (Willy)
...a další


Na světě existuje spousta hororových parodií, které se snaží tvářit vážně, přestože za moc nestojí. Tenhle kousek se však v mých očích stal jejich králem a ještě jsem se u něj dokonce i několikrát pobavil. Když jsem si přečetl letmo obsah filmu, tak jsem jen kroutil očima, protože na podobném scénáři dnes stojí snad každý třetí slasher, ale nenechal jsem se odradit ani tím, že tenhle kousek pustila u nás do oběhu DVD Edice. Nejvíce mě totiž zaujalo herecké obsazení, které se objevilo na jeho obalu. Ani ve snu mě však nenapadlo, že jde jen o další chytrý marketingový tah, jak nalákat co nejvíc lidí jako jsem já na úplnou ***. Většina známých tváří se zde totiž neohřeje ani pět minut. Kupříkladu hvězda americké reality show Survivor Jenna Morasca si tu zahrála asi dvacet vteřin a podobně tomu bylo i u několika dalších.

Sice oceňuji snahu tvůrců zesměšnit řadu známých hororových filmů a některé scény se jim vážně povedly, ale většinou nám předvedli hodně trapnou podívanou, která nebyla ani pěkná na pohled ani směšná. Spíše bych to označil za trapný pokus pobavit mladší diváky, kteří ulítávají na teenagerských komediích všeho druhu. Přesně v tomto duchu se nesla i většina celého filmu a ne nadarmo je film označován za hororovou komedii. Ovšem dost podprůměrnou.

Skupinu sedmi studentů tvoří nejrůznější individua, která jsou základem většiny novodobých filmů. Nalezneme zde šprtku, sexbombu, rebelku, homosexuála, feťáka, slušného chlapce i typického machra. Většina z nich však zde byla pouze do počtu, jak už tomu bývá. Nikdo z nich mě moc nepotěšil svým hereckým talentem, snad kromě herečky Gabrielle Richens (ta ovšem spíše svým pěkným tělem). Naprosto totožné byly i naše dvě hlavní záporné postavy, protože ty kromě své demence a hereckého antitalentu nepředvedly zhola nic. Pokud tedy nebudu počítat jejich pestrobarevné kostýmy.

Jediné co mě zaujalo trochu více, kromě již zmíněných vzpomínek na staré filmy, byly jednotlivé vražedné scény. Přestože nejde o žádnou pastvu pro oči, tak několik z nich skutečně hýřily vtipem a přestože mi moc brutální či morbidní nepřišly, tak mi některé určitě utkví v paměti. Tvůrci se snažili především o to, aby se i v těchto chvílích divák bavil a tak je točili převážně v humorném duchu. Někdy to skutečně fungovalo a čím víc se blížil film ke svému konci, tak mě začal kupodivu bavit.

Ostrov smrti jako hororový film na mě moc velký dojem neudělal, ale dá se zde najít několik světlejších momentů, které stojí za pozornost. Možná chtělo přece jenom ubrat na trapném černém humoru a spíše zapojit trochu té brutality a morbidnosti, kterou nám distributoři tolik slibovali. Jenže pokud chcete uspět, chce to trochu víc než jen ukázat nahé prsa a dvě povedené vraždy. Osobně si myslím, že mladší generaci se podobné kousky asi budou i docela líbit, ale na mě tenhle rozhodně nepůsobil, tak jak by měl.

Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat