0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

29. 10. 2012

Isola dei morti viventi, L (2006)

Mluvící zombie, poklad na ostrově a dávné prokletí.

Skupinka amatérských lovců pokladů najde na dně moře poklad. Bohužel díky své nemotornosti o něj přijdou. Při zpáteční cestě je zastihne silná bouře a jejich loď je unášena doprostřed husté mlhy, kde narazí na skaliska. Ráno spatří nádherný ostrov a zatímco se mechanik pokouší loď opravit, ostatní se pod vedením kapitána rozhodnou ostrov prozkoumat. Naleznou zbytky staré španělské kolonie a bohužel narazí i na samotné obyvatele tohoto ostrova. Jenže smůlou pro ně je, že to nejsou normální lidé, ale prokleté zombie, které touží po jejich mase. Začíná tak nerovný souboj hrstky lidí s nemrtvými, kterých je na ostrově plno.


Český název: Zombie: Ostrov smrti
Režie: Bruno Mattei
Rok výroby: 2006
Délka: 91 min
Země: Itálie
Alternativní název: Island of the Living Dead

Hrají:
Ronald Russo ... (Kirk)
Alvin Anson ... (Fred)
James L. Gaines ... (Snoopy)
Ydalia Suarez ... (Victoria)
Yvette Yzon ... (Sharon)
...a další


Když jsem si kupoval tohle DVD, tak jsem nečekal žádné velké terno, ale po jeho shlédnutí ještě teď nevěřícně koukám, co že to natočil Bruno Mattei za film. Tento italský režisér natočil spoustu filmů a některé z nich jsem i viděl. Většinou jde o průměrné až podprůměrné filmy a tento snímek se řadí do té druhé kategorie. Po filmu Rats: Notte di terore je tohle od něj druhé dílo, kterým mě dost zklamal. Mezi další známější filmy řadím Hell of the Living Dead, Zombie Flesh Eaters 2, Cannibal World, Porno Holocaust, Snuff Trapp.

Samotný nápad je celkem dobrý a jistě kdyby na něm pořádně mákli, tak jsme se mohli dočkat kvalitního filmu, ale tohle zpracování mě prostě vůbec nenadchlo. Už první scéna, kdy se španělští vojáci utkali se zombies, nevypadala dobře a varuje, že půjde o průšvih. Neustálé střídání záběrů střílejícího rozklepaného vojáka do hlav nemrtvých a tancujících černochů, kteří vydávali všelijaké zvuky, mě začal asi po dvou minutách štvát. Potom přišel střih a filmaři představili hlavní aktéry filmu, což jsou lovci pokladů. U jejich vyzvedávání pokladu jsem se celkem zasmál, ale pak přišla naprosto amatérská scéna s lodí, která se zmítá ve vlnách, déšť buší do oken a postavy vedoucí velice duchaplný rozhovor v podpalubí. Když konečně vystoupili na ostrov začala teprve ta správná show.

Pokud jste ještě nikdy neviděli zápas karatisty se zombie, nebo dokonce taneční kreace s touto stvůrou je tenhle film tím pravým, aby jste to napravili. Navíc tyto zombie umí i mluvit, mají schopnost regenerace končetin a dokonce hrají i na hudební nástroj. Film je plný i okopírovaných scén z jiných mnohem slavnějších filmů (nerad bych jmenoval a tím vás připravil o zábavu je rozpoznat).

Co se týká samotných triků, musím ale podotknout, že některé se celkem podařily. Například mrtvý mnich, nepříliš vábně vypadající víno či překvapení, které obsahoval poklad. Jinak mě ale samotné masky zombie moc neoslovily a až na pár případů mi přišly hrozně slabé. Největším kamenem úrazu jsou však samotní herci. Větší bandu ztroskotanců jsem už dlouho neviděl. Jejich vystupovaní i samotný herecký um je téměř na bodu mrazu. K tomu všemu měli ještě ve scénáři připsaných spoustu nesmyslných a trapných hlášek.

 SPOILER: Dvě postavy se dostanou přes mučírnu až do místnosti s truhlou, celá místnost za nimi je plná zombie a únik není téměř možný – další záběr a celá skupinka se raduje u truhly z nálezu a najednou jsou vidět další dvoje dveře z místnosti. KONEC SPOILERU
Herci jsou zcela neznámí a ani na IMDb jsem nenalezl k jejich jménům názvy postav, které hrály. Tak jsem si musel zapnout závěrečné titulky na DVD.


Hodnocení:
I přes všechny zápory, kterých je ve filmu celá řada prostě musím dát tomuhle ,,veledílu‘‘ 30%, a to hlavně za jednu z posledních bitek, pěknou herečku a dobrou zombie babku.

Žádné komentáře:

Okomentovat