0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

30. 10. 2012

Enter Nowhere (2011)


Ačkoliv se dosud nikdy neviděli, mají toho společného víc než by si přáli…
Tři mladí lidé se za podivných událostí setkají uprostřed lesa. Nedobrovolným úkrytem se jim stane stará chata. Ačkoliv se neznají a navzájem o sobě zpočátku nic neví, musejí začít spolupracovat, pokud chtějí přežít. Brzy však přijdou na to, že s tímto místem není něco v pořádku. Neustále chodí v bludném kruhu, zdají se jim hrozné sny a jak se zdá, všichni mají něco společného…



Režie: Jack Heller
Rok výroby: 2011
Délka: 90. min
Země: USA

Hrají:
Sara Paxton ……………………(Jody)
Scott Eastwood ………………...(Tom)
Katherine Waterston ……………(Samantha)
Shaun Sipos ……………………..(Hans)
…a další



Zpočátku jsem si říkal, že půjde zas o další nízkorozpočtovou kravinu, která se točí okolo otřepaného tématu. Navíc když do režisérského křesla usedl pro mne naprosto neznámý režisér (taky jde o jeho prvotinu) a ani herci mi nebyli moc povědomí. Tentokrát jsem se však šeredně spletl, přestože nakonec nedám zrovna dvakrát velké hodnocení, tak musím uznat, že jsem byl velice mile překvapen. Klidně bych dal i víc, jenže ten závěr se mi moc nelíbil. Každopádně si Heller, hlavní kameraman Harting a nakonec i samotní herci zaslouží mé uznání.

Mám hodně rád, když se divák postupně lapí do tvůrčí pasti a nové indicie vnáší do děje hodně otazníků. Přestože nejde o čistokrevný horor, tak jako mysteriózní drama to beru všemi deseti. Možná to chtělo ještě trochu více flashbacků z minulosti postav, ale to je jen mé přání. Pocit beznaděje a postupně gradující atmosféra se stala sladkou odměnou za čas, který jsem u toho strávil. Postupné rozplétání osudových příběhů našich hrdinů a jejich vzájemné propletení je navíc okořeněno jejich pestrobarevnými charakteristikami, takže nudit se u toho rozhodně nebudete. 

Navíc k tomu všemu stačilo najít chajdu někde uprostřed lesa a mohlo se začít vesele natáčet. Za velice důležitý zdali nejdůležitější krok vidím ve výběru kameramana. Ten si doslova pohrál nejen s prostorovým snímáním, ale v doprovodu zručného střihače si pro nás připravili několik nezapomenutelných momentů. Jen bych trošku pokáral pány přes efekty a to jejich počítačové bombardování. Jinak to ovšem mělo potřebné „gule“ a už se těším na další Hellerův film. Vzhledem k tomu, že nechci zbytečně spoilerovat, tak nebudu prozrazovat hlavní pointu filmu, ale být tím hercem, tak ty dvě v té chatě během natáčení přefiknu…



Hodnocení:
60%

Žádné komentáře:

Okomentovat