0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

7. 9. 2012

Zankoku hanten (2008)


Z čeho se jen můžou dělat ty pověstné Tougenské masové taštičky? Odhalení tohoto tajemství vás může stát život!

Poslední dobou se po celém městě nemluví o ničem jiném, než o malé restauraci a jejich „pověstných“ Tougenských masových taštičkách. Z čeho jen můžou dělat tu náplň? Policie si však tuto restauraci vzala pod drobnohled i z jiného důvodu. V jejím okolí totiž začali záhadně mizet lidé a jejich těla se dosud nenašla. Jen sem tam nějaké useknuté končetiny. Takže co se mohlo s těmi těly stát?


Režie: Koji Kawano  
Rok výroby: 2008
Délka: 75. min
Země: Japonsko
Alternativní název: Cruel Restaurant

Hrají:
Mihiro …………………(Lin)
Sakae Yamazaki……….(Genrin Chin)
Katsuya Naruse…………(Goro Nojima)
Miho Funatsu……………(Toshiko Shirizawa)
Kesuke……………………(Master Hoi)
…a další


Asijské filmy ještě do nedávna patřili k mým vůbec nejoblíbenějším, postupně však jejich místo začínají přebírat severské a španělské kousky. Už delší dobu jsem nenarazil na pořádný asijský horor, který by mne okouzlil tak jako kdysi (Kruh, či Nenávist). Možná to bude i tím, že jsem se zaměřil spíše na hodně ujeté a morbidní kousky, které s opravdovým uměním moc společného nemají. Asijské prasečinky však prostě taky určitě stojí za pozornost a ty japonské obzvlášť. Docela překvapivý byl pro mne výběr herečky do hlavní role, která si tu a tam zahraje i v klasickém pornofilmu. Dle toho taky vypadal její výkon – v erotických pasážích ušel, ale když mělo dojít k normálnímu hraní, nešlo si nevšimnout přehrávání. V tom však nebyla sama. Každopádně finální odhalení „tajného receptu“ stojí za to. Taky bych určitě ochutnal.

Hororová stránka filmu však musela ustoupit dost do pozadí, protože většina filmu připomínala spíš komedii a to dost podprůměrnou. Gore efekty srandovní, ale na první pohled až moc umělé – to však nezabránilo tvůrcům vytvořit něco tak „morbidně šíleného“, že na to asi jen tak rychle nezapomenu.  Předem však upozorňuji, že nějakou větší logiku u tohoto snímku nehledejte. Sami tvůrci se o ni ani nesnažili a jejich úmyslem bylo natočit především co možná nejšílenější podívanou, která se točí okolo odhalení receptu masových taštiček. Každý kdo se o to pokusí, musí zemřít!

V některých fázích se navíc komedie měnila spíše v jakousi parodii, kterou mnozí považují za trapnou podívanou, ale svůj účel dokázala splnit. Morbidní situace se tu střídají s erotickými pasážemi a je na každém z vás, které se dočkají větší pozornosti. Pokud si tedy chcete film užít, je potřeba dost zlevnit ze svých nároků a nechat se unášet sledováním několika pokusů o odhalení starodávného receptu. Humorných nechutností tu je dost, gore a krve také, jen s kvalitou jsou tu dost na štíru. Víc toho prozrazovat nebudu, protože vás nechci připravit o finální chuťovku. 

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat