0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

8. 9. 2012

Ile maudite, L (2003)

Bratři Bruno a Marc se rozhodnout spolu se svými přáteli otevřít rekreační středisko (nebo oni jak ho nazývají Turistický klub) na malém ostrůvku poblíž řeckého pobřeží. Ostrov má, ale svou temnou minulost, kdy před pětadvaceti roky na něm byla vyvražděna celá rodina záhadným vrahem jménem Kantos. Policie sice tvrdila, že vraha zastřelili, ale jeho tělo se nikdy nenašlo.


Český název: Prokletý ostrov
Režie: Rémy Burkel
Rok výroby: 2003
Délka: 90 min
Země: Francie

Hrají:
Julie Debazac ... (Sandra)
Philippe Bas ... (Bruno)
Stéphan Guérin-Tillié ... (Marc)
Judith El Zein ... (Sophie)
Jamal Madani ... (Nikos)
...a další


V době, kdy na ostrov dorazí Brunova holka Sandra, se stane neštěstí. Marc se nepohodne s jejich účetním Dimitrim a v hádce ho nechtěně zabije. Tělo schová a nikomu o tom neřekne. A tak naši přátelé Bruno, Sandra, Marc, Sophie, Frank, Aurélie a dva členové pomocného personálu Nikos a Constantin se pouští do práce, aby bylo vše přichystané pro první klienty. Jenže uběhne jen první noc a začnou přibývat mrtví. Nastane zmatek a každý podezřívá každého. Nikdo si není jistý, kdo bude další. Je vrahem někdo z jejich řad nebo na ostrově začal opět řádit záhadný vrah Kantos ve své masce? Po celém domě i přilehlém okolí mají umístěné kamery, ale ani to jim nepomůže. Pokud se před nimi objeví mystická maska je pozdě na záchranu života.

Francouzský režisér nám nabídl něco co jsem viděl už mnohokrát. Skupina mladých lidí si vyrazí na daleký ostrov, kde jsou postupně zabíjeni nelítostným vrahem. Jenže tentokrát to probíhalo v duchu malého rozpočtu, pěkných, ale herecky nevýrazných mladých slečen a vrahovi, který by to s radostí nandal i hrdinovi z filmu Scream.

Nejsměšnější na tom byla legenda o vrahovi, který zabíjel v minulosti a následném odhalení, kdo že to zabíjí tentokrát. Opět jsme se dočkali scén, kdy místo toho aby se naši hrdinové drželi pohromadě, tak se místo toho rozdělí a jsou tím pádem lehkým cílem.

Nejpěknější na celém filmu bylo, kromě již zmíněných slečen, hlavně prostředí, kde se film natáčel. Řecké ostrovy a moře jsou asi nejkrásnějším místem, kde jsem měl možnost strávit dovolenou a tak mě zahrálo u srdce, když jsem viděl nádherný ostrov, písečné pláže a průzračné moře. Výběr místa byl dokonalý škoda jen, že se zde nenatočilo pořádné filmové dílo.

Herecké obsazení není sice neznámé, ale spíš jen pouze pro fandy francouzských filmů. Co se týká, ale jejich výkonů zde musím říct, že mi to tak trochu připadalo jako stvořené pro komedie. Julie Debazac si zahrála v dalším propadáku Eaux Troubeles, Les (který trval neskutečných 190 minut). Další známější herec Stéphan Guérin-Tillé se objevil např. The Red Siren a seriálech Zvěrokruh a Hrabě Monte Cristo.

Hodnocení:
Konečné hodnocení nebude moc lichotivé a musím říct, že možná kdyby měli filmaři víc peněz tak by z toho mohl být parádní kousek. Takhle to je jen velmi slabé béčko, které si zaslouží max. 30%, a to za vzhled hereček, krásné prostředí a pár scén, kdy se vraždilo. Ti z vás, kdo čekají litry krve a sekání hlav se tomuto filmu vyhněte obloukem.

Žádné komentáře:

Okomentovat