0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

14. 9. 2012

Boa vs. Python (2004)


Pokud jste fanouškem filmů s hadí tématikou, nenechte si ujít souboj dvou gigantických hadů. Do toho všecho se přichomítnou ještě lovu chtiví boháči a FBI.

Tentokrát začíná děj seznámením s jistým panem Broddickem.  Organizuje lovecké výpravy pro bohaté muže, které nebaví nudný život milionářů. Nabízí jim lov exotických a nebezpečných zvířat. Společně s pěti lovci, čekají na nejnovější úlovek, který stojí za utracené peníze. Obrovský  had ( tentokrát hroznýš) je převážen speciálně upraveným kamionem. Samozřejmě se stane nehoda a had je volný (už si mohli vymyslet něco jiného). Na scéně se objevuje i FBI. Agent Sharp ví, o jakého hada se jedná a nechce skončit jako jeho předchůdce Larson. Proto se rozhodne najmout pomocníky, kteří by mu mohli pomoci dopadnout nebezpečného predátora. Společně s Monikou Bonds a doktorem Emmettem (vlastníkem obrovské krajty jménem Betty) vyráží k místní čističce, která se stala úkrytem obřího hroznýše…



Režie: David Flores
Rok výroby: 2004
Délka: 94. minut
Země: USA

Hrají:
David Hewlett…………… (Dr. Steven Emmett)
Jaime Bergman…………... (Monica Bonds)
Kirk B.R. Woller ………….(Agent  Alan Sharpe)
Adam Kendrick…………… (Broddick)
Angel Boris……………….. (Eve)
…a další



Jedná se v pořadí již o druhé volné pokračování o obrovském geneticky upraveném hadovi. Po propadáku druhého dílu, byli všichni zvědaví, jak si povede tento snímek. No musím říct, že až na zajímavé obsazení jsme se dočkali dalšího zpackaného filmu. Ani tentokrát se scénáristi nevyvarovali množství chyb, které nám tak opět nabídly „hrůzostrašnou“ podívanou při které zůstává rozum stát. Opět budeme ubíjeni množstvím nesmyslných dialogů a trapných hlášek, které nás měly za úkol pobavit. Jediné větší pozitivum vidím v účasti dvou bývalých Playmates a solidnímu arsenálu zbraní. 

Američani si zřejmě našli nový druh zábavy a to genetickou úpravu hadů. Již potřetí tak budeme nuceni sledovat obdobnou (ne)kvalitní podívanou, která spíše než horor připomíná nevydařený pokus o „komedii“. Tentokrát však již zcela obměněným hereckým ansámblem. Samotný začátek nám opět nabídne únik obřího hada (jak oni to sakra dělají, že jim lidi díky své blbosti vždycky otevřou). Po nepříliš přesvědčivé přestřelce nám kamera nabídne detailní seznámení s oběma Playmates. No bylo se na co dívat, ale o nějakém úchvatném hereckém talentu se tu mluvit moc nedá. Ony taky měly dívky určitě za úkol zaujmout něčím jiným. 

Ve chvíli kdy na scénu přichází partička „lovců“ – tedy spíše banda totálních kriplů, kterým bych zbraň do ruky nesvěřil, mělo nastat výrazné zlepšení. Mě to však přišlo spíše naopak. Ve skutečnosti šlo jen o navýšení obětí. Kromě několika trapných situací, je klidně mohli vynechat. Už tak bylo hrozné sledovat dvě digitální šmouhy (pardon hady), kterak si to spolu rozdávají v podzemní čističce. To myslím doslovně. Mám rád monster – potažmo animal horory všeho druhu a dokonce i některé od Asylum, ale už mne unavuje sledovat pořád dokola ty samé kraviny (myslím tím tuto sérii). Nedokážu pochopit jak po „slušné“ jedničce (tedy pro mne osobně), nedokázali tvůrci přijít s něčím alespoň o trochu lepším, protože na tohle se už vážně nedá moc dívat. Ani se moc nedivím slabému procentuálnímu hodnocení. 


Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat