0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

19. 8. 2012

Lost Voyage (2001)

Po pětadvaceti letech se náhle objeví loď SS Corona Queen, která záhadně zmizela v Bermudském trojúhelníku. Nyní se sedmičlenná výprava vydává prozkoumat její útroby, ale záhy zjistí, že loď není opuštěná, jak se na první pohled zdálo.
Když bylo Aaronovi osm let, odjel jeho otec se svou novou ženou na líbánky. Jejich loď SS Corona Queen se však záhadně ztratila poblíž bermudského trojúhelníku. Po pětadvaceti letech se náhle znovu objeví, ale po posádce ani pasažérech není ani stopy. Reportérka Dana kontaktuje Aarona a přesvědčí ho aby se společně s jejím týmem vydal tajně loď prozkoumat. Sedmičlenná výprava tak skutečně brzy stojí na palubě ztracené lodi a velmi záhy zjistí, že to byl nejhorší nápad v jejich životě. Vše probíhalo v naprostém pořádku doté doby, než se najednou začali dít podivné nehody a několik členů výpravy záhadně nezmizelo. SS Corona Queen se totiž vrátila rovnou z pekla a rozhodně ne opuštěná!


Český název: Zmařená cesta
Režie: Christian McIntire
Rok výroby: 2001
Délka: 96 min
Země: USA

Hrají:
Judd Nelson ... (Aaron Roberts)
Janet Gunn ... (Dana Elway)
Lance Henriksen ... (David Shaw)
Jeff Kober ... (Dazinger)
Scarlett Chorvat ... (Julie Largo)
Richard Gunn ... (Randall Banks)
... a další

Podobných mysteriózních filmů točících se okolo Bermudského trojúhelníku jsem již viděl spousty. Tento však patří mezi jedny z nejhorších. Nejde ani tak o herecké obsazení, které nebylo zas až tak špatné, ale nekonečnou nudu jenž jsem zde prožíval. Tvůrci jaksi pozapomněli, že divák by se měl u podobných filmů alespoň trochu bát. Ty dvě-tři laciné lekačky někteří možná ani nezaregistrují, když se vše navíc odehrávalo ve tmě. Zaujal mě snad jen samotný začátek a za něj dám nějaký ten bodík. Jediný kdo to držel trochu víc nad vodou byl Lance, ale i na něm bylo vidět, že ho to moc nebaví. Zbytek hrál druhé housle.

Tohle je přesně ten druh filmů, kdy vám mažou med kolem huby a přitom dostanete jen suchý krajíc chleba. Úvod vás celkem navnadí svou otevřeností, podivnými záblesky a pak náhle dlouho nic. Musíme se spokojit pouze s dávkou hlubokomyslných dialogů typu: jak si zachránit fleka v práci, aby mě nevykopli kvůli věku, nebo filozofické úvahy o paranormálních jevech, kterým snad ani sama postava nerozumí. Očekával jsem, že po příjezdu se to konečně rozjede a ono zase nic. Kromě hašteření jednotlivých postav a jednoho ducha na houpacím koníkovi tu zbyla zase jen ta nuda.

Navíc se většina děje odehrávala v přítmí, světla poblikávala jak na diskotéce a místy jsem ani nerozuměl o čem se postavy mezi sebou baví kvůli jakémusi chrčení. Když pak konečně začali umírat/mizet jednotliví aktéři všechno bylo natočené jaksi ve spěchu. Snad aby toho divák moc neviděl a neměl co kritizovat. Závěrečné létání duchů kolem lodi vypadalo jako z filmů Walta Disneye. Koho tím chtěli proboha vyděsit? Malé děcka o nichž se tam několikrát mluvilo? Ani se nedivím, že podobné kousky dávají naše televize klidně i před desátou hodinou večer.

Tahle Zmařená cesta je vážně marná po všech stránkách, ale přece jenom zde lze vidět několik slabých záchvěvů světlejších okamžiků. Kdyby nebylo již zmiňovaného začátku, který stál docela zato a Henriksena, tak jsem to zhruba v půlce vypnul. Pokud vám můžu poradit, tak se na to ani nedívejte!

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat