0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

19. 8. 2012

Lost Boys: The Tribe (2008)

Chris musí zachránit svou sestru dřív, než se z ní stane krvežíznivá upírka. Sám to ovšem nedokáže!

Chris býval skvělým surfařem, ale po smrti svých rodičů se psychicky zhroutil, přišel o své sponzory a zůstal společně se svou mladší sestrou Nicole na mizině. Nyní se jim naskytla příležitost bydlet v podnájmu u své tety Jillian v Luna Bay (Kalifornii). Jelikož se oba v novém prostředí nudí, výraží na párty, na kterou je pozval bývalý šampión a král surfařů Shane. Jenže zatímco Chris přitahuje maléry a na akci se mu nelíbí, jeho sestra se do Shanea zamiluje. Dopomůže tomu především fakt, že jejich hostitel a jeho kumpáni již nějakou dobu nejsou lidmi. Nicole se totiž napije krve vůdce upírů a pomalu se stává jednou z nich. Tomu chce Chris za každou cenu zabránit, a tak se spojí s on-line knězem a lovcem upírů Edgarem Frogem, který upíry k smrti nenávidí.


Český název: Ztracení chlapci: Upíří kmen
Režie: P.J. Pesce
Rok výroby: 2008
Délka: 94 min
Země: USA / Kanada

Hrají:
Tad Hilgenbrink ... (Chris)
Autumn Reeser ... (Nicole)
Angus Sutherland ... (Shane)
Gabrielle Rose ... (teta Jillian)
Corey Feldman ... (Edgar Frog)
... a další


Bylo jen otázkou času, než se dnes již známá upíří komedie The Lost Boys dočká dalšího pokračování. Nikdo však netušil, že to bude trvat tak dlouho. Teprve režisér Pesce sebral dostatek odvahy a s chutí se vrhl do práce. Bohužel se jeho dílo však nedočkalo příliš velkých ovací, ale dle mého názoru docela neoprávněně, protože jde o docela průměrné béčko. Lze zde rovněž nalézt několik velice povedených scén i hlášek, které udělali z Edgara Froga legendu a úhlavního nepřítele upírů, kterého si oblíbili už i příznivci původního filmu.

Jediné větší mínus vidím v tom, že kostra příběhu se zas až tak moc nezměnila a tvůrci moc originálních nápadů neměli. Jenom vyměnili bratrskou dvojici za sourozenecký párek nadržených teenagerů a místo bandy upířích motorkářů, zde figurují surfaři. I tak měl však film docela svižný a zajímavý začátek, protože úvodní scéna se docela povedla a bylo hned jasné, že se i tohle pokračování se povede v humornému duchu. Bohužel asi největším mínusem byli nesympatičtí filmoví sourozenci Tad Hilgenbrink, kterého může znát například ze čtvrtého dílu American Pie a Autumn Reeser. Oba se do hororového žánru moc nehodí a přestože nejde o špatné herce, tak v tomhle filmu se mi zrovna moc nelíbili.

Co se týká atmosféry, tak ta se docela nese v podobném duchu, jako minule. Tenhle kousek není v žádném případě čistokrevným horrorem a ani se tak brát nemůže. Protože ti co by zde očekávaly nějaké pořádné řežby a adrenalinové scény při nichž začnou stávat vlasy na hlavě, tak budou velice zklamáni. Celá série Ztracených chlapců totiž diváky spíše pobaví a to byl záměr i tohoto dílu. Nemůžu však říct, že by zde nebyly k vidění žádné krvavé scény. Těch tu bylo dokonce víc než dost, ale vystraší ledajak malé děti. Masky upírů se však až na malou výjimky docela povedly a rozhodně ostudu nedělají. Zvláště pak, když nastal čas krmení a nadržené krásky se během chvíle proměnili v krvavé bifteky. Podobné tomu bylo i u hudebního doprovodu, který se sice snažil co mohl, ale na rozdíl od toho, co byl ke slyšení v prvním díle se mi tenhle zas až tolik nelíbil.

Zřejmě nejžádanější atrakcí se stává postava Edgara Froga. Setkali jsme se s ním již v prvním díle, kde po boku svého bratra a malého Sama zneškodnili upíry v městě Santa Clara. Tahle vedlejší, ale velice důležitá postava se pomalu protlačila až do úlohy té hlavní a především nejzábavnější. Herec Corey Feldman již není tím malým chlapcem, kterého si všichni pamatují z dob jeho největší slávy, ale pořád nic neztratil ze svého jistého hereckého šarmu. Lovec upírů kterého ztvárnil ve všech třech dílech se stal velice oblíbenou postavičkou především díky hláškám a momentkám, jenž Edgara Froga proslavily. Tentokrát již nejde o žádného prodavače komiksů, ale jak říká on sám on-line kněze, který vynalezl svůj vlastní drink a především je obávaným upírobijcem. Ve svém repertoáru má kromě své solidní výbavy i spoustu nezapomenutelných hlášek, na které se jen tak nedá zapomenout. Přestože to není žádný obratný hrdina a lamač dívčích srdcí, tak své charisma jistě má a nejeden upír z něj má noční můry.

Lost Boys: The Tribe rozhodně svému předchůdci ostudu neudělal a přestože se moc velké oblibě netěší, tak podívat se na něj rozhodně dá. Já se tedy u něj pobavil docela dost a rozhodně si jej pustím velmi brzy znovu. Mimochodem i v tomto pokračování se objeví zástupce početné rodiny Sutherlandů a to Angus. Jde o nevlastního bratra mnohem známějšího Kiefera, který má pouze jinou matku, ale jinak herecký talent rozhodně rovněž zdědil po jejich otci.

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat