0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

29. 8. 2012

Kraken: Tentacles of the Deep (2006)

Ve vodách poblíž Kanady se skrývá něco co Rayovi v dětství zabilo rodiče. Celý život čeká jen na svou pomstu a teď nastal ten správný čas.

Minulost:
V roce 1982 byl Ray teprve devítiletý chlapec a společně se svými rodiči trávil dovolenou na jejich lodi v Úžině Samoty. Zatímco on si v podpalubí četl dobrodružnou knížku, jeho rodiče prožívali romantickou chvilku na palubě, když tu najednou něco začalo narážet do jejich lodi. Jak už to tak bývá, postupně oba stáhla obrovská chapadla pod vodní hladinu a Ray už nikdy své rodiče neviděl.


Český název: Vražedné vody
Režie: Tibor Takács
Rok výroby: 2006
Délka: 88 min
Země: USA

Hrají:
Charlie O'Connell ... (Ray)
Victoria Pratt ... (Nicole)
Kristi Angus ... (Jenny)
Cory Monteith ... (Michael)
Jack Scalia ... (Maxwell Odemus)
Aleks Paunovic ... (Ike)
Nicole McKay ... (Kate)
...a další


Současnost: zhruba po 25 letech-
V nám již známé úžině právě skupina oceánografů pod vedením kapitánky Nicole pouští do hlubin podvodní kameru a jsou potěšení ze záběrů vraků lodí. V jedné z nich uvidí i vzácný řecký artefakt (rituální masku). Najednou kameru něco zachytí a na palubě se utrhne lano, které ho drželo. Zabije jednoho člena posádky a jeho mrtvé tělo spadne do vody, kde se chopí chapadla. Ray je už dospělý a celý život strávil studováním olihní a čeká jen na svou pomstu. V televizi uvidí reportáž o posádce, která viděla velkou chobotnici na místě, kde se odehrála jeho životní katastrofa. Odjede tedy do Kanady a setkává se s kapitánkou Nicole a posádkou. Stane se opravářem na lodi a vydají se na místo, kde se setkali s příšerou.


Jde o další film z tvorby Tibora Takácse. Tento režisér už stvořil takové blbosti jako jsou Ice Spiders, Mosquito Man nebo Rats. Tento film patří pro mě osobně do toho lepšího co stvořil, i když ne zas moc. Co se týče efektů jsou dost slabé, a to je ještě moc mírný verdikt. Ztvárnění samotného krakena je opravdu ubohé. Když ho sledujete ve vodě, je na první pohled vidět nedokonalá digitální podoba. Na chapadlech je zblízka jasně vidět, že jsou potažené něčím jako alobalem. Prostě příšera samotná je asi nejhorším prvkem ve filmu.

Herecké výkony byly na úrovni začínajících herců a přitom tam hráli dost známí herci. Victorii Pratt znáte asi především z filmu House of the Dead 2 nebo seriálu Mutant X. Její výkon kapitánky patřil do kategorie průměrných. Další známý herec je Jack Scalia, který se objevil v Pustině a Chřestýších.

Hodnocení:
Film mě celkem zklamal, čekal jsem od něho něco víc. Ani to, že tam hraje V. Pratt nemůže změnit moje hodnocení a za dost podprůměrný film, byť ze zajímavým scénářem (tedy alespoň pro mě) dávám 30%. Chtěl bych dát víc, ale bohužel to nejde.

Žádné komentáře:

Okomentovat