0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

27. 8. 2012

King Cobra (1999)

Nazahrávejte si s přírodou! Ona si v klidu pohraje s vámi.

Doktor Burns se svým týmem testuje nové sérum na zvýšení agresivity. V laboratoři se stane nehoda při které nastane výbuch a skoro všichni umírají. Jenže se stalo i něco děsivějšího. Ze svého terária se dostal na svobodu devítimetrový kříženec africké kobry královské a chřestýše diamantového. Tento tvor nazvaný Seth zmizí v lesích a dva roky o něm nikdo neslyšel.



Český název: Královská kobra / King Kobra
Režie: Scott Hillenbrand, David Hillenbrand
Rok výroby: 1999
Délka: 93 min
Země: USA

Hrají:
Pat Morita ... (Nick Hashimoto)
Scott Hillenbrand ... (Dr. Brad Kagen)
Casey Fallo ... (Jo Biddle)
Joseph Ruskin ... (Dr. Irwin Burns)
Erik Estrada ... (Bernie Alvarez)
... a další


V městečku Fillmore se právě chystají velké přípravy na pivní festival a mají přijet různí odborníci, kteří by mohli přinést do městského rozpočtu velké peníze. Jenže místo oslav začnou v okolí umírat lidé a zdá se, že je musel uštknout nějaký had. Místní doktor Kagen a jeho přítelkyně Jo se pouští do pátrání. Když je v těle jedné z obětí nalezen obrovský zub je jasné, že před nimi stojí něco pro vědu zcela nového. Povolají proto herpetologa Hashimota, který má být jejich jedinou záchranou. Kromě něj ve stejnou dobu přijíždí do města i doktor Burns, kterému je hned jasné, že za vším stojí Seth. Tato čtveřice se tak vydává do místních lesů, aby se utkali s obrovským hadem v rozhodujícím souboji.

Z americké produkce se k nám dostal další hadí paskvil, který by se mohl ucházet o nejhorší filmový počin s tímto tématem. Na svědomí ho má Bratrská dvojice bratrů Hillenbrandových, kteří už na svém kontě mají několik režisérských zářezů, ale většina jejich filmů patří do odpadních vod. Tito dva chlapíci podle mě nemají šanci se někdy dostat na výsluní. Mezí jejich filmové ,,perly‘‘ patří například: otřesný horor Demon Island (2002), nebo komedie National Lampoon Presents Dorm Daze (2003) a Dorm Daze 2 (2006).

Děj se drží již mnohokrát ohraného scénáře, kdy se při nějaké explozi, nebo jiné chybě dostane na svobodu zmutovaný had. Až teprve po shlédnutí tohoto filmu jsem zjistil, kdeže našli tvůrci Pythona inspiraci. A zde se mi dostalo odpovědi. Taky tady máme možnost vidět geneticky upraveného hada, který získal ty nejlepší smrtící schopnosti obou druhů. I tentokrát neuvidíte hada v celé jeho kráse, ale pěkně po kouskách. Většinou jde jen o hlavu, která se jim pomocí efektů ještě trošku povedla. To se však již nedá říct o zbytku těla, které na první pohled připomíná gumovou hadici.

Atmosféra filmu připomíná hned několik žánrů, ale horor určitě ne. Najdeme zde spoustu komických prvků, o které se nejvíce starali směšní lovci místních králíků, kteří si to s nimi rozdávali na férovku ve čtyřech a s brokovnicemi v rukou. Při jejich souboji s hadem jsem dostával pomalu záchvaty smíchu, protože něco tak trapného jsem už dlouho neviděl. Dalším prvkem byla romantika, která byla okořeněná několika francouzáky a chvílemi to vypadalo, že herci na sebe doopravdy skočí, ale bohužel se tak nestalo. Bylo by alespoň na co koukat.

A protože v takových odpadních filmech najdete většinou i spoustu nesrovnalostí, nebo přehnaných scén, tak i tentokrát tomu nebylo jinak. Trochu víc se však rozepíšu jen o pasti, kterou nachystali na hada. Byla jí asi 2-3 metrová roura na kolečkách, do které chtěli nasáčkovat devítimetrového hada i s chlapem, který se stal návnadou. Po deseti pivech bych jim možná i uvěřil. Bylo toho mnohem víc, ale to bych vyzradil moc.

Hlavní hereckou ,,megastars‘‘ měl být herec Pat Morita, kterého jistě budete znát především z filmu Karate Kid (1984). Předvedl nám tady takového sovětsko-japonského muže, který se nechá desetkrát uštknout smrtícím jedem a bojuje směle dál. Sem tam si vpíchne ještě další dávku sám. Moc mě nepřesvědčil a patřil k tomu nejtrapnějšímu co jsem mělo možnost vidět. Stejně tak tomu bylo i u hlavního hrdiny doktora Kagena ( kterého si zahrál sám pán režisér). Jde vidět, že ani jedna profese mu moc nejde. Ostatní herecké výkony za moc nestály.

Hodnocení:

Pokud máte smysl pro humor a máte rádi hadí horory, tak při sledování tohoto filmu mějte po ruce kartónek piv, nějaké sušenky a příjemnou společnost, kdyby vás to začalo nudit, což se nejspíš stane můžete směle změnit program dle libosti. Film jako celek není nic moc, ale i zde se najde několik světlejších chvilek. Nic méně musím říct, že Python mě bavil mnohem víc. 20%.

Žádné komentáře:

Okomentovat