0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

27. 8. 2012

Killing Room, The (2009)

Lidská mysl je nevyzpytatelná!

Pod vidinou snadného získání peněz se čtveřice dobrovolníků přihlásí k výzkumu, který má být testem lidské výdrže a psychiky. Nikdo z nich nemá podezření, že by mohlo jít o něco protizákonného, a tak souhlasí se všemi podmínkami. Brzy však pocítí na vlastní kůži temné stránky tohoto vědeckého výzkumu, který se promění drsnou psychologickou hru o jejich vlastní život. Zůstanou uvězněni v malé místnosti a jejich šance na únik jsou mizivé.


Český název: KR 13
Režie: Jonathan Liebesman
Rok výroby: 2009
Délka: 93 min
Země: USA

Hrají:
Nick Cannon ... (Paul Brodie)
Timothy Hutton ... (Crawford Haines)
Chloë Sevigny ... (Emily Reilly)
Peter Stormare ... (Dr. Phillips)
Shea Whigham ... (Tony Mazzolla)
... a další


Kolik podobných filmů jsme již měli šanci vidět? Film rozhodně nehýří žádnou originální zápletkou, ale kupodivu své obdivovatele si přece jenom našel. Jde o další z řady psychologických thrillerů, kdy je skupina lidí uzavřena do nějaké místnosti a přežít může jen jeden. Tentokrát však divák nemůže očekávat žádné krvavé jatka a kreativní souboje o holý život mezi jednotlivými postavami. Režisér Liebesman totiž pojal svůj film poněkud komorněji a na diváka se nesnaží zapůsobit brutalitou, ale spíše zaútočit na jeho psychiku.

Do jisté míry se mu možná skutečně povedlo, protože více než hodinový pohled na bílou místnost je už sám o sobě lehce depresivní, jenž děj sám o sobě nabídne spoustu hluchých a především nudných pasáží, které se nevýslovně táhnou až začnou některé jedince zcela jistě uspávat. I já sám jsem měl chuť několikrát dvd vytáhnout a pustit si raději něco jiného.

Což o to herecké obsazení vypadá zajímavě, jenže když jim nedáte dostatek prostoru, aby se jejich přednosti mohli rozvinout naplno, tak je vám houby platné, že se tu objevilo hned několik známých tváří. Mimo jiné i Clea DuVall, která se tu však moc neohřála. Tvůrcům však nelze upřít, že se jim místy skutečně podařilo vytvořit docela zajímavou atmosféru, která několikrát doopravdy vygradovala ve velkém stylu. Jenže pořád se tyto momenty střídali s docela velkou dávkou nudy, která mě doopravdy občas doslova ubíjela.

Jedno se jim však musí nechat. Testovací subjekty rozhodně patřili do kategorie zajímavých postav, protože jejich jednotlivé charakteristiky byly nádherně různorodé a během filmu se poněkud začnou rozvíjet i jejich samotné osobní příběhy, takže se divák o nich přece jenom dozví nějaké ty bonusové informace a nehledí jen na nějaké čísla, které budou postupně eliminovány. Bohužel jednotlivé scény při kterých někdo zemře jsou svým způsobem dosti ubohé. Pokud nepočítám první eliminaci, které ani nebyla tak zajímavá, jak nečekaná. Divák vlastně za celou dobu téměř nic neuvidí a nějakém tom bombastickém mordu si můžete nechat zdát hned od začátku.

V hlavních rolích se zde představil známý Peter Stormare, který opět patřil mezi to nejlepší co je zde k vidění. Nick Cannon zůstal tentokrát poněkud stranou a jeho zakřiknutá postava mi ze začátku absolutně neseděla. To samé se dá říct i o Chloë Sevigny, která ráda točí před kamerou orální sex, ale u filmu s podobným ražením a svou vizáží prostě nemá co dělat.


Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat