0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

22. 8. 2012

Kaw (2007)

Film je údajně označován za následníka Hitchcockových Ptáků - no podívejte se sami jak to dopadlo.

Šerif Wayne žije se svou přítelkyní v malém městečku, které má zhruba 600 obyvatel. Má to být jeho poslední den v práci a potom se měl stěhoval pryč. Jenže dnes se stalo něco neočekávaného. Byl z centrály zavolán, aby dojel na hospodářskou usedlost starého Ralpha. Ve stáji najde jeho tělo, které je pokryté velkým počtem škrábanců a klovanců. Nedokáže si vysvětlit, co se mohlo přihodit. Jenže to není jediný případ. Během dne nachází několik dalších mrtvol a když je zabit krkavci jeho zástupce je jasné, kdo je záhadným vrahem. Musí se pokusit zachránit ostatní obyvatele a snad i zjistí příčinu agresivního chování ptáků. Jenže je tu něco s čím nikdo nepočítal. Krkavci jsou nadmíru inteligentní a statečnému šerifovi připraví hotové peklo. Dokáže zastavit rozzuřené hejno nebo bude další, kdo podlehne ostrým zobákům.


Režie: Sheldon Wilson
Rok výroby: 2007
Délka: 86 min
Země: USA

Hrají:
Sean Patrick Flanery ... (Wayne)
Stephen McHattie ... (Clyde)
Kristin Booth ... (Cynthia)
Rod Taylor ... (Doc)
John Ralston ... (Oskar)
...a další


Film je údajně označován za následníka Hitchcockových ,,Ptáků‘‘ což je asi ten největší nesmysl, který jsem kdy četl. Tento film nemá právo být přirovnáván k tomuto velkému filmovému dílu. Režisér Wilson je známý svým filmem Krvavé stopy, který ale není o nic úspěšnější, něž tohle dílo. Jak se říká u nás na Valašsku: ještě bude muset pojíst hodně chleba, než z něho bude velký režisér.

Jedná se o filmové béčko s velmi podprůměrnými vizuálními efekty, kdy si mockrát všimnete opakujících se scén. Digitální krkavci jsou opravdu směšní, když bombardují autobus kamením nebo ničí všechny žárovky. Jejich let mi připadal jako hejno netopýrů prchajících z jeskyně. Jediné co se mi celkem líbilo byla zápletka a vysvětlení nakažení ptáků. Sice to není moc reálné, ale budiž. Dost se mi líbila scénka s mrtvým dobytkem a směšný autobusák.

Sean Patrick Flanery je celkem známý herec a netuším, proč se nechal zlákat k tomuto filmu. Všichni ho nejspíš znají z televizních filmů o Mladém Indiana Jonesovi nebo filmů D-Tox a Nerovná partie. Rod Taylor si zahrál v Hitchcockových Ptácích, Stroji času. V roce 1961 byl Rod Taylor nominovám na Golden Laurel za mužský objev roku, skončil na pátém místě. V roce 1963 získal nominaci na Golden Apple v kategorii Most Cooperative Actor. V roce 1968 byl opět nominován na Golden Laurel, tentokráte za "Action Performance" v THE MERCENARIES, v konečném pořadí si o jedno místo polepšil.

Hodnocení:
Celkově bych přirovnal tento k film k těm, na které se podíváte jednou, dvakrát a dost. Má sice hodně chyb, ale i některé dobré scény a hlášky. Za herecké obsazení a již zmíněné některé scény dávám 40%.

Žádné komentáře:

Okomentovat