0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

27. 7. 2012

Lockjaw: Rise of the Kulev Serpent (2008)

Voodoo tužka, která splní vše, co nakreslíte. Lépe řečeno všechny zabije za pomoci krokodýlí příšerky.

Malý Alan a jeho kamarádka Becky jedné noci nedovoleně vlezou do chatrče vyznávače voodoo a odcizí odtamtud malou krabičku, ve které je schována magická hůlka (tužka). Alan v noci slyší, jak jeho věčně opilý otec bije matku, a ve vzteku nakreslí onou tužkou ve tvaru krokodýlí hlavy postavu otce, kterého má sežrat nějaká příšera. Jaké je však jeho překvapení, když během okamžiku je otec před domem napadnut záhadným plazem a odvlečen do polí. Chlapec se zalekl a předmět zakopal do země. Po letech je již Alan dospělý a společně se svou ženou Becky žijí bezstarostný život. Vše se však změní, když kolem jejich pozemku projíždí partička mladých lidí a nevědomky srazí a zabijí jeho ženu. Alana popadne vztek, opije se a nakreslí další obrázek. Brzy pocítí ona mládež jaké to je, když se na jejich hlavu snese zloba voodoo. Příšera opět ožila a neskončí, dokud nebudou všichni mrtví.


Český název: Anakonda
Režie: Amir Valinia
Rok výroby: 2008
Délka: 77 min
Země: USA

Hrají:
DMX ... (Nick)
Wes Brown ... (Kelly)
Lauren Fain ... (Sam)
Louis Herthum ... (Alan Cade)
Lisa Arnold ... (Becky)
... a další


Zařekl jsem se, že na podobné filmy se už dívat nebudu. Bohužel jsem to porušil a zhlédl jsem tento film. Laciných napodobenin Anacondy je na světě už několik desítek, ale ani jedna z nich nedosahuje kvalit ani obyčejného průměrného filmu. Tak je tomu i tentokrát. Na svědomí ho má režisérský zelenáč Amir Valinia, který průběžně s tímto filmem natočil v téže roce ještě odpadní scifi s názvem Mutants.

Scénář filmu mě ze začátku celkem zaujal, protože kombinace voodoo a velkého hada má určitý potenciál, který však zůstal v tomto případě naprosto nevyužitý. Při sledování filmu jsem si připadal jako na nějakém filmovém večeru, kdy pustí amatérský studentský horůrek. Atmosféra je naprosto nulová, protože všemu vévodí naprosto stupidní scénář, otřesní herci a hodně špatná kamera i střih. Za prvních dvacet minut se vůbec nic neděje a vypadá to jako při sledování televizního seriálu pro puberťáky. Samotné hlášky a chování hlavních aktérů bylo hodně trapné a jejich naprosto otřesné komentáře mě pomalu uspávaly. Scénáristé si zřejmě mysleli, že když do filmu přihodí několik starých hlášek a spoustu sprostých slov, tak to bude cool. Bohužel ani pěkné herečky neukázaly zhola nic, kromě trapného striptýzu a své blbosti.

Nejvíce mě dostala postava seržanta Nicka- podle lidí, kteří udělali obal dvd, má jít o mistra v lovu hadů. Já si myslím, že by neulovil ani užovku. Nick není žádný troškař a tak si řekl, že puška je moc suchá zbraň na přerostlého hada, a tak si vzal zrovna bazuku. No a to měl problém se vůbec trefit. Asi nikdy nezapomenu na jeho dementní hlášku, když ho příšera srazí: "Dobře, tak ty takhle".

Jedním z nejhorších věcí na tomto trafikovém dvd není ani tak distributor, ale dabing. Hlasy se naprosto nehodily k jednotlivým postavám a pomalu ubíral hlasitost. Hudební doprovod filmu se skládal především z nějakého disca, které si naše postavy většinou pouštěly ve sluchátkách. Za celou dobu naše příšera vydala snad dvakrát nějaký zvuk, jinak byla tichá jako myška. Její samotný vzhled mi zas až tolik nevadil, protože stejně většinou nebyla vůbec vidět. Až na konci si máme možnost prohlédnout její podobu a musím říct, že zas až tak hrozná nebyla.

(SPOILER) Jo a málem bych zapomněl na jednu scénku, která mě docela pobavila: blondýna drží pistoli v ruce a říká: "Sakra, musím začít myslet". Vyběhne do pole, naslepo vystřílí zásobník a pak ji had sejme. (KONEC SPOILERU)

Herecké obsazení bylo tragické, stejně jako jejich výkony. Jediného koho znám je herec s přezdívkou DMX. Vidět jste ho mohli ve filmu se Seagalem Exit Wounds (2001) nebo v krimi thrilleru Romeo Must Die (2000). V žádném případě se však nestane mým oblíbencem.

Tento film vám v žádném případě nebudu doporučovat. Kdyby se vyměnil režisér a většina herců, tak by z toho možná mohl být i průměrný film. Takhle je to však odpad, na který se bude jen chytat prach. Pokud byste si přece jen chtěli pustit, tak prosím hlavně ne s českým dabingem (je to hrůza).

Hodnocení:
10%

Žádné komentáře:

Okomentovat