0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

4. 7. 2012

Deep Evil (2004)


Už i z vesmírné kapky vody umí americká vláda stvořit zabijácký organismus, který vzápětí nedokáže ovládat. Lorenzo Lamas a jeho tým se brzy mají stát jeho svačinkou…

Na Aljašce se před očima veřejnosti skrývá v jednom z dolů tajná vědecká laboratoř, ve které skupina vědců zkoumala mimozemský organismus, který byl v 50. letech objeven na Sibiři. Během výzkumu však dojde k blíže nespecifikovaným problémům, zpustí se poplach a armáda ztratí s vědci kontakt. Na místo je proto vysláno speciální komando společně se dvěma vědci (doktorka Coleová a profesor Langdon), kteří mají za úkol objekt zajistit. Údajně má jít o napadení teroristy, ale když dorazí na místo, zjistí že je všechno jinak. Vychytralý mimozemský organismus se dostal na svobodu a nyní touží ovládnout svět…



Český název: Laboratoř smrti
Režie: Pat Williams
Rok výroby: 2004
Délka: 90. min
Země: Kanada

Hrají:
Lorenzo Lamas………………(Trainor)
Ona Grauer…………………..(Dr. Cole)
Adam Harrington…………….(Major Michael Ross)
Will Sanderson………………(Hall)
Jim Thorburn………………...(Peter Langdon)
…a další



Originálním námětem tento film opravdu nehýří a jak se brzy diváci sami přesvědčí, tak mnoho zajímavého tu stejně k vidění ani není. Snad jen z čistého zoufalství se tak můžeme mrknout, na další marný pokus Lamase vrátit se na výsluní, na kterém vlastně ani nikdy pořádně nebyl. Jen tentokrát vyměnil nadupanou motorku za ochranný oblek a hrál zde spíše vedlejší roli. Jeho postava totiž nedostala zas až tolik prostoru, jak bychom asi očekávali. Již od úvodních minut si můžeme všichni udělat obrázek o digitálních efektech (viz helikoptéry), které se ani v průběhu filmu moc nezlepší.

 Je však paradoxem, že to jsou právě pozdější speciální efekty, co mě zaujalo nejvíce. Postupné proměny (metamorfózy) mimozemského tvora totiž rozhodně okořenili jinak dost nudný děj, který povětšinu času postrádal jak napětí, tak i akčnost. Tím samozřejmě nejvíc trpěla atmosféra, která místy nehorázně uspávala. Mohli za to především hloupé dialogy a fakt, že se herci ani moc nesnažili ze sebe vymáčknout alespoň průměrné výkony. Možná to chtělo trochu více píle a snahy od všech, ale za čtrnáct dní (co se film natáčel) se udělat zázraky opravdu nedají – od podprůměrných režisérů i herců. 

 Co naplat podobných céčkových kousků jsem už viděl několik a tak jsem v poklidu u něho dojedl oběd a netrpělivě vyhlížel závěrečné titulky. K mému překvapení se tu však našlo i několik momentů, které si zasloužili mou zvýšenou pozornost. Skomírající děj přece jenom lehce okysličilo pár scén, při kterých se hororový (ale i scifi) fanda probral z polospánku. Nečekejte ovšem žádné solidní gore či nervy drásající emzácké jatka, ale spíše decentní scifi prvky s přístupností do patnácti let. Doporučovat vám to určitě nebudu, ale pokud trpíte nespavostí, tak tohle určitě zabere. 



Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat