0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

2. 6. 2012

Xtro 3: Watch the Skies (1995)


Při zneškodňování bomb z druhé světové války narazí vojáci na mimozemského tvora, kterému přestali chutnat králici a dostal zálusk na lidské masíčko…
„Speciálně“ vybraný tým vojáků je vyslán vládou na vzdálený ostrov, který je již delší dobu opuštěný. Mají zde za úkol odstranit nevybuchlé bomby z druhé světové války, aby zde mohlo být zřízeno skladiště pohonných hmot. Nikdo z nich však nemá ani tušení, že se zde kdysi prováděli podivné vědecké pokusy a to nejen na lidech, ale i na mimozemských tvorech, kteří tu před lety havarovali. Jeden z těchto tvorů přežil a nyní se hodlá pomstít každému, kdo naruší jeho nové lovecké teritorium. Z obyčejné vojenské mise se tak stane zoufalý boj o přežití. 



Režie: Harry Bromley Davenport
Rok výroby: 1995
Délka: 90. min
Země: USA

Hrají:
Sal Landi …………………….(Martin Kirn)
Karen Moncrieff …………….(J.G. Watkins)
Andrea Lauren Herz …………(Banta)
Andrew Divoff ………………(Fetterman)
Robert Culp ………………….(Major Guardino)
...a další




Tak jsem se konečně dostal ke třetímu dílu velmi podivné (specifické) série Xtro a doufám, že už další pokračování nikdy nebude. Úroveň jednotlivých dílů jde směrem dolů a to i přesto, že je má na svědomí jeden a ten samý režisér. Hlavním kamenem úrazu zde není ani tak scénář, jako opět hodně špatný výběr herců. O tom že se režisér Davenport rád inspiruje u jiných filmů, by možná ještě tolik nevadilo, protože rozhodně není jediný kdo tak činí. Jenže když už chcete tentokrát obšlehnout Predátora a vypůjčit si z něj různé prvky, měli byste být schopní toho využít co možná nejlépe a to se tu nepovedlo.

Již od prvních minut mi bylo jasné, že zas budu sledovat další kousek koketující s odpadem. Při bližším seznámení s narušenými členy vojenského týmu jsem nevěděl, zda mám brečet, nebo se smát. To jsem však ještě netušil, co bude následovat. Některé scény až neuvěřitelně smrděli parodií a to hodně špatnou (viz zneškodňování bomb) a jednotlivé dialogy mezi postavami- trapnost je ještě slabé slovo. Nezbylo mi tak než se těšit na mimozemského zabijáka, který z dálky vypadal úplně jinak než zblízka. Ehm ta jeho proměna v neviditelného měnila film z béčkové na céčkovou podívanou a to jsem ještě milostivý.

Jediným světlejším prvkem celého snímku tak zůstávají rozmanité útoky mimozemšťana, které byly místy hodně slušné. I díky tomu nedám čistou nulu, ale moc tomu nechybělo. Docela jsem se na tuto sérii těšil, protože jsem na ní slyšel docela pozitivní ohlasy, ale po zhlédnutí všech tří dílů s nimi nesouhlasím. Ani jeden díl nesplnil má očekávání a trojka mně zklamala si nejvíce. Nejpěknějším na tom všem byli asi ti bílí králíci.


Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat