0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

12. 6. 2012

Last, The (2007)

Otřesný upíří kousek, který vidět opravdu nemusíte. O nic nepřijdete, to mi věřte!

Archeologové naleznou pradávný artefakt. Záhadnou kouli, která je pokrytá zvláštními hieroglyfy a uvnitř je plná krve. Při vědeckém zkoumání zjistí, že se nejedná o normální lidskou krev, protože všechny testy potvrdili, že zkoumaný vzorek je hodně starý a přesto jednotlivé krvinky stále žijí. Jednoho večera je ve své laboratoři přepaden profesor Gilbert a následně usmrcen nájemnými vrahy. Svůj archeologický nález však stačil díky svému dobrému instinktu včas schovat. Jeho nejlepší student je na druhý kontaktován neznámým mužem, který se představí jako Miklos. Ten ho přesvědčí ke spolupráci a společně začnou ukrytou kouli hledat. Miklos totiž skrývá hrozivé tajemství. Není to totiž obyčejný smrtelník, ale poslední vampýr na světě. V kouli je ukrytá krev jeho předka a on jí potřebuje ke svému věčnému životu. Jenže není jediný kdo má o ni zájem. Čím blíže jsou u svého cíle, tím víc se ukazuje skutečná Miklosova tvář.


Český název: Poslední upír
Režie: Andy Hill
Rok výroby: 2007
Délka: 82 min
Země: USA

Hrají:
Bechwith ... (Bill)
Darren Bridgett ... (Darren)
Chiarra ... (Gilbert)
Bruno Kanter ... (Miklos)
Caroline Heerwagen ... (Christine)
...a další


Tak dámy a pánové naše DVD edice se opět překonala. Uvedla na náš trh dalšího adepta na nejhorší film roku 2007. Absolutně nechápu jak něco takového může někdo natočit a ještě se bezpečně vyhnout nelichotivým oceněním v podobě zlatých malin, nebo jiným podobným filmovým oceněním pro paskvily roku. Američané už vyrukovali do světa s ledasčím, ale něco podobného jsem ještě asi neviděl. Režisér Andy Hill se do svého řemesla neměl ani pouštět, protože touhle premiérou si zatloukl pověstný hřebík do rakve. Neznám sice rozpočet tohohle filmu, ale pod ním bych nenatočil nikdy žádný snímek to vím určitě, protože bych si jen udělal z ostudy kabát.

Přitom samotný scénář zas tak špatně nevypadá a musím se přiznat, že mě ze začátku hodně zaujal, leč při závěrečných titulkách jsem se mlátil do hlavy za co jsem to zase utratil padesát korun. Začátek se dal ještě překousnout, přestože se nic dobrého nekoná. Docela mě zaujaly ty řeči kolem a samotný artefakt. Ta koule byla asi tím jediným co stojí za řeč. Teda kromě hudby a erotických scén, ale k tomu později. Horor o tenhle film nezavadil ani na chvíli, teda pokud nebudete považovat za horor sledování tohohle filmu, což se nejspíš stane. Při sledování jednotlivých kamerových záběrů jsem si připadal jako Alenka v říši divů. Chaotická okružní jízda dokazuje, že člověk obsluhující tento přístroj byl zřejmě pod vlivem. Většina důležitých momentů se odehrávala ve tmě, kde nebylo skoro nic vidět a navíc jednotlivé scény k sobě absolutně nezapadaly díky velice zvláštnímu střihu.

Tu jsme sledovali pátrání Miklose a jeho bandy, pak hned mafiány kteří je chtěli zabít a šup následovala erotická pasáž. Erotické scény byly asi jediným zpestřením tohoto filmu díky dobře vyvinuté herečce. Ta sice moc krásy nepobrala, ale rozhodně ráda zkoušela nejrůznější praktiky a ani SM pro ní nebylo cizí. Akční pasáže jako by z oka vypadli Matrixu akorát s tím rozdílem, že jejich kvalita byla na hranici odpadu. Navíc hlavní podstatou má být vampyrismus, který se ovšem zmohl pouze na samotný artefakt a divného posledního upíra. Tomu nevadilo sluneční světlo, každému na potkání vytruboval kdo je zač a za celý film vysál asi dva lidi. Jinak totiž rád používal bouchačku a lámání vazu. Jeho představitel Bruno Kanter by potřeboval ještě spoustu lekcí herectví, ale nevím jestli by mu to pomohlo. Byl mi silně nesympatický a doufám, že ho už nikdy neuvidím v žádném filmu. Jediné co se docela autorům povedlo byl hudební doprovod. Zvolená hudba se mi docela líbila. Nebyla jednotvárná a rozhodně mi pomohla neusnout.

Tento film je absolutní ztrátou času a peněz. Já osobně jej řadím mezi své nejneoblíbenější filmy, protože už dlouho jsem takový upíří paskvil neviděl. Jediné co stojí za zmínku je hudební doprovod a erotické pasáže. Zbytek vás totiž dokáže velmi rychle uspat a znechutit na delší dobu. Dejte na mou radu a určitě si tenhle film neshánějte, protože by jste mohli přijít o všechny své upíří iluze.

Hodnocení:
10% dávám z milosti za tu hudbu.

Žádné komentáře:

Okomentovat