0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

30. 5. 2012

Mucholapka (2002)

Neberte si domů všechno, co najdete po cestě z práce!

Zvědavost je přirozená lidská vlastnost, která nás může v určitých situacích přivést do pěkných malérů. Podobně tomu je i v tomto krátkometrážním snímku, ve kterém hlavní hrdinka nalezne při návratu domů přede dveřmi zabalený obraz. Po menším zaváhání, zda ji někdo nevidí, si jej vezme do bytu. Kdyby ta nešťastnice věděla, co si tím nadělala za problémy! Začátek snímku mi přišel zajímavý především co se po stránce střihu a zvukového doprovodu týče, protože po stránce dějové to bylo zbytečně moc natahované a místy i chaotické.


Režie: Martin Láník
Rok výroby: 2002
Délka: 15 min
Země: Česká republika

Hrají:
Ilona Holešínská
Jan Korbel
... a další

Teprve ve chvíli, kdy se na scéně objeví záhadný muž, který z povzdálí sleduje koupající se nahou ženu, se film, potažmo atmosféra pořádně rozhýbe. Nejsem si však až tak zcela jistý, jestli dobrým směrem. Celý snímek je totiž spíše než hororovým snímkem jakousi psycho jízdou hlavní postavy, která přestává rozeznávat realitu od fikce a je pod nátlakem své představivosti vržena do podivného světa za obrazem. Nebo to je všechno trochu jinak?

Do této chvíle se mi tenhle kousek docela líbit, především díky svému zpracování a režisérově myšlence pohrát si s divákovou myslí stejně, jako s tou, jež má hlavní hrdinka. Jenže celou svou snahu si pohnojil závěrečnou pětiminutovkou, kdy jsme vrženi do jiného světa. V tu chvíli jsem měl sto chutí to vypnout, protože jsem si začal připadat jako při sledování reklamy na Tullamore Dew, kterou ožralý režisér natáčí na dětské besídce.

Jedno je však jisté, když už nic jiného, tak kameraman si určitě zaslouží mou pochvalu, protože po celou dobu dokázal svou práci odvádět skoro bez jediné chybičky. Bohužel ani to mi nedovolí dát tomuhle víc jak 40%, přestože měl tenhle kraťas opravdu dobře našlápnuto k mnohem větší pozornosti. Prvotní nápad však vyšel v niveč díky zbytečnému přídavku a režisérově nezkušenosti.

Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat