0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

31. 5. 2012

Lake Placid 3 (2010)

Větší monstra, více erotiky, ale pořád to není nic světoborného!

Nathan se po několika letech vrací zpět k jezeru Black Lake i se svou rodinou, protože po smrti své tety zdědil její dům (chatu). Pořád má ještě v živé paměti jak zde řádil obrovský krokodýl, který měl na svědomí několik lidských životů. Místní šerif Willinger ho však uklidňuje, že ve vodě žijí už jen pstruzi. Kdyby však v tu chvíli věděl, jak se šeredně plete. Nathanův syn Connor totiž nedaleko objeví čtyři malé krokodýlí mláďata, které začne den co den krmit. Po dvou letech však jeho mazlíčci dorostou do obrovských rozměrů a zatouží po změně jídelníčku. V tu chvíli se každodenní život všech místních obyvatel změní v noční můru a každý kdo se jen přiblíží k vodě je v ohrožení života. Rozpoutá se krvavý masakr, na který nikdo nezapomene dokonce svého života.


Český název: Jezero 3
Režie: G.E. Furst
Rok výroby: 2010
Délka: 93 min
Země: USA

Hrají:
Colin Ferguson ... (Nathan Bickerman)
Kirsty Mitchell ... (Susan Bickerman)
Jordan Grehs ... (Connor Bickerman)
Yancy Butler ... (Reba)
Kacey Barnfield ... (Ellie)
Michael Ironside ... (Šerif Tony Willinger)
...a další


Bylo jen otázkou času kdy se Syfy (Sci-Fi Channel) rozhodne vytáhnout z prasátka pár zelených dolárků a natočí další pokračovaní této nepříliš oblíbené série. Ve spolupráci s UFO Films se rozhodli diváky ještě více ochromit a to se jim zřejmě ve finální fázi i povedlo. Scénář sesmolil jistý David Reed, který se chtěl určitě vytáhnout, ale stejně jako další zoufalec v režisérském křesle G.E. Furst doslova vyhořel. Bez pořádného talentu totiž nikdy nedokážete natočit (či sepsat) nic světoborného z čeho by diváci padali do kolen. Přestože se tahle novinka určitě nestane hitem tohoto roku, tak se na ní dá určitě najít několik pozitivních věcí, ale moc jich není.

Asi největším problémem celého filmu jsou opět krokodýlí monstra. Jejich počet se odposledka moc nezměnil a i tentokrát se diváci můžou opět těšit na další čtyři zubaté příšery. Nad tím jak rychle dokáží vyrůst jsem mávnul rukou, protože na podobné nápady jsem si už zvykl, ale co už se překousnout nedá je jejich doslova tragické ztvárnění. Příznivci digitálních efektů, a to ještě hodné máznutých, si možná budou mnout ruce, ale jinak než humus se to snad ani nedá nazvat. V počítačové hře by se to dalo ještě přežít, ale ve filmu už ne. Jenže tenhle problém se vyskytl již v předchozím díle a tvůrci se z toho jak vidno absolutně nepoučili. Naprosto stejné tomu bylo i v případě krvavých scén, které byly rovněž počítačově upravené, což každý rozpozná hned na první pohled, především díky amatérsky odvedené práci.

Dějově však film zas až tak hrozný nebyl. Samozřejmě i zde se vyskytla spousta nelogických prvků, od nelogického chování postav (ale i krokodýlů) až po naprosto trapné scény (či chcete-li některé hlášky). Za zmínku určitě stojí například to, že zatímco desítky střel krokodýla nezabijí, tak několik ran kapesním nožíkem už jo. Když k tomu připočítáte i výběr mezi chutným lidským masem a nebo zabaleným pleckem ze supermarketu (čemu by jste dali přednost, kdyby jste byli krokodýlem?). Jinak ovšem máme možnost sledovat hned tři dějové linie (místy i více), kdy se právě probíhající děj točí samozřejmě okolo hlavní rodinky Bickermanů, ale i nadržených turistů, či skupiny lovců (průvodců). Každá z nich si zažije několik perných chvilek a s nimi přijdou na scénu i humorné chvíle, které jsou na celém snímku asi tím nejlepším.

Tvůrci se snažili do filmu vnést i trochu více odvážných scén, ale na sestříhané verzi nakonec některé z nich nepoužili. Zřejmě kvůli cenzuře. Vzhledem k tomu, že se zde však objevilo několik opravdu pěkných hereček je to trošku škoda. Když už samotné stvůry stojí za prd, ale vždycky potěší alespoň nějaké to odreagování a pohled na pěkné těla. Právě při těchto scénách jsem si černý morbidní humor užíval asi nejvíce. Těchto světlejších okamžiků je však ve filmu opravdu poskrovnu a film jako celek na diváky rozhodně moc nezapůsobil. O čemž svědčí i velice nízké hodnocení na internetu.

Za zmínku určitě stojí i herecké obsazení, kdy se zde objevilo hned několik známých tváří. Mezi ty nejznámější určitě patří Colin Ferguson, kterého jistě většina zná ze seriálů Eureka či Fear Itself. Jeho účast si podobně jako u dalšího herce Michaela Ironsidea vysvětluji momentální krizí podílet se na něčem lepším. Oba byli určitě tím největším žhavým zbožím, které mělo nalákat diváky.

Pokud máte rádi podobně laděné filmy, kdy je skoro všechno na velice podprůměrné úrovni, tak tohle je něco pro vás. Pro spoustu z vás to bude jistě odpad, ale dá se zde nalézt i několik záživných momentů, kvůli kterým tenhle kousek neodsoudím k záhubě. Jelikož docela ulítávám na zvířecích hororech, tak pro mne to zas až taková katastrofa nebyla. Společně s dvojkou jsou zhruba na stejné úrovni.

Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat