0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

31. 5. 2012

Lager SSadis Kastrat Kommandantur (1976)

Zvítězí láska nad nacistickou krutostí?

Velitel von Kleiben vede nacistický koncentrační tábor, kde jeho vědci provádí s oblibou své zrůdné experimenty na židovských dívkách. Podrobují je bolestivým pokusům, ponižují je, používají jako lehké dívky a především se snaží splnit osobní zájmy svého velitele. V táboře rovněž žije skupina vybraných německých vojáků, kteří mají rovněž dopomoci svou sexuální aktivitou k lepším výsledkům. Helmut je jedním z nich, ale na rozdíl od svých kolegů v bezbranných dívkách nevidí jen kus laciného masa a do jedné z nich se bezhlavě zamiluje. Dokáže však jejich vzájemná láska překonat všechny nástrahy, které na ně za zdmi tábora čekají?


Český název: Sadistický experiment
Režie: Sergio Garrone
Rok výroby: 1976
Délka: 91 min
Země: Itálie
Alternativní název: SS Experiment Camp/SS Experiment Love Camp

Hrají:
Mircha Carven ... (Helmut)
Paola Corazzi ... (Mirelle)
Giorgio Cerioni ... (von Kleiben)
Attilio Dottesio ... (Dr. Steiner)
Patrizia Melega ... (Dr. Renke)
... a další


Tento snímek patří mezi vůbec první z dlouhé řady takzvaných Nazi exploitation filmů, které se točili v období mezi sedmdesátými a osmdesátými lety převážně v Itálii, USA a Západním Německu. Pro ty jenž podobné filmy nikdy neviděli můžou být následující minuty celkem šokující podívanou, ale ve skutečnosti jde o celkem slabý odvar toho, co později následovalo. Musíme však brát v potaz, že většina jeho následovníků již měla lehce vymetenou cestičku a mohli se jen zlepšovat. Tedy dáli se to tak říct o filmech, ve kterých jde především o mučení, znásilňovaní a zabíjení bezbranných žen. Navíc největší slabinou tohoto subžánru je především samotný scénář/děj, který ve většině případů za moc nestojí.

Hlavní prim zde má hrát především bolest, kterou krutí nacističtí vědci – potažmo vojáci rádi působí svým obětem. Kromě elektrických šoků, bičování či testování výdrže ušních bubínků je zde jediná šance jak uniknout nelidskému zacházení. Tedy vlastně dvě. Tou první je smrtící injekce či kulka a tou druhou podrobení se. Takový erotický aerobic s nadrženým náckem může být sice ponižující, ale zároveň díky tomu získáte i jistá privilegia, která vám pomůžou k přežití. Takhle to fungovalo odjakživa, takže žádné moralizování! Možná se tak vyhnete nežádoucí koupeli, kde vás nejprve pěkně rozohní žhavou vodou a následně prudce zchladí. Právě tato scéna patří k tomu málu, na co asi nikdy nezapomenu.

Jinak mi tu však lezla na nervy přemíra romantických pasáží a scény okolo transplantací vaječníků a varlat. Kdybychom se alespoň dočkali nějakých peprných záběrů, ale neschopnost tvůrců a především mizerný rozpočet to ani nedovolili. Ani tu umělou krev či kroucení těl v kremační peci jsem jim moc nevěřil. Nebýt docela zajímavého hudebního doprovodu z dílny dua Vasili Kojucharov a Roberto Pregadio asi by jsem se ani nedodíval dokonce. Přiznám se, že jsem se povětšinu filmu docela nudil.

Samozřejmě se to ani zde neobejde bez nahých ženských těl a lehké erotiky. Vybrané dívky byly docela atraktivní, takže se bylo i na co dívat, ale tenhle prvek máte snad v každém podobném filmu. Takže i ty nahotinky vás brzo přestanou zajímat.

Hodnocení:
Tentokrát jsem se dlouho nerozmýšlel s hodnocením a dám podprůměrných 30%. Přece jenom se tu našli asi dvě–tři věci, na které v brzké době asi jen tak rychle nezapomenu.

Žádné komentáře:

Okomentovat