0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

15. 5. 2012

Death Valley: The Revenge of Bloody Bill (2004)


Nelítostný Krvavý Bill se mstí za smrt své sestry i po tolika letech…

Skupina studentů vyráží autem na soutěž do Phoenixu. Po cestě jsou však přepadeni drogovým dealerem Earlem, který je přinutí jet po stopách jeho uprchlého parťáka. Ty je dovedou do malého městečka „Údolí soumraku“, které se zdá na první pohled opuštěné, přestože na ceduli visí počet obyvatel 100. O tomto místě koluje spousta legend a mluví se o něm jako o prokletém městě. To brzy poznají na vlastní kůži, protože toto místo ovládá Krvavý Bill Anderson, který vstal z mrtvých, aby pomstil smrt své nevinné sestry, kterou před časem popravili místní obyvatelé. Společně se svou „armádou“ hladových zombie zabijí každého, kdo se sem nevědomky zatoulá.



Český název: Údolí smrti: Pomsta Krvavého Billa
Režie: Byron Werner
Rok výroby: 2004
Délka: 88. min
Země: USA

Hrají:
Chelsea Jean ……………….(Gwen)
Denise Boutte ………………(Mandy)
Scott Carson ………………..(Avery)
Gregory Bastien …………….(Earl)
Jeremy Bouvet ………………(Bloody Bill)
…a další



Aniž bych dopředu tušil, že jde o jeden z prvních filmů od mé „oblíbené“ společnosti Asylum, jsem byl docela zvědavý, jakéže to mají tvůrci plány s takovou postavou jako je William (Bloody) Anderson. Tento bývalý konfederační kapitán patřil mezi nejkrvavější a nejkrutější postavy divokého západu a četl jsem o něm spoustu knížek. Vedle Jesse Jamese patří k mým nejoblíbenějším knižním padouchům. Tady jsem však zůstal v šoku, cože z něj tvůrci udělali. Nečekal jsem žádné zázraky, ale takovou sračku taky ne. No ono není ani moc čemu se divit, když vám nejde ani tak o kvalitu snímku, jako spíš o to, vyrýžovat na blbých divácích co možná nejvíc peněz.

Ke „štěstí“ stačí posbírat pár béčkových, nebo lépe řečeno céčkových herců, omrknout zombie festivaly, postavit pár papundeklových baráků a hurá jdeme točit. Přestože prvotní myšlenka vypadá docela zajímavě (teď myslím samotný tvůrčí nápad o pomstě a zombie městečku), tak jeho provedení je doslova tragické. Stačí jen sehnat dostatečné množství primitivů, kteří budou špinaví běhat před kamerou tam a zpět, do toho bude někdo vydávat dávivé zvuky, následně vystříkne menší proud malinovky, ozve se řev a kamera následně zabere výstřih hlavní hrdinky, nebo pěkné nohy černošky. Někdo si u toho zaslintá, jiný nevěřícně zakroutí hlavou. Ale tak hlavně že se u toho někdo pobaví. Já tedy rozhodně ne!

Jak už určitě všichni víte, zombie žánr nepatří mezi moje oblíbené, přesto se sem tam najde nějaká ta výjimka, která mně zdvihne ze židle. Tenhle paskvil k nim rozhodně nepatří. Úplně nesnáším běhající zombie, když tak dávám přednost klasice. Jediná maska, která se alespoň trochu povedla, byla ta Billova. To je však tak jediné, co mě na této postavě zaujalo. Především pak proto, že nedostala tolik potřebného prostoru, jak bych očekával. Všechno tak musela zachraňovat dvojice pohledných hereček Chelsea Jean a Denise Boutte, jenže se jim to moc nedařilo. Kromě svých pěkných postav (a ještě k tomu v hadrech), nám toho moc nepředvedli. To už nadávající dealer byl ve svém posledním boji mnohem zábavnější a byl asi i jediným, kdo mě dokázal za celou dobu rozesmát.


Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat