0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

1. 4. 2012

Shark in Venice (2008)

Myslím, že si tu gondolu příště pořádně rozmyslíte…

David má zrovna přednášku o potopené lodi na univerzitě, když se dozví tragickou zprávu, že jeho otec nejspíš zemřel při potápění v Benátkách. Společně se svou snoubenkou Laurou vyráží do Itálie a společně s policií se pouští do pátrání. Místo otcova skonu ho přivede na stopu dávno ztraceného pokladu Medicejských, který má údajně ležet někde v zatopených katakombách pod městem. Nevědomky se však připlete do cesty bohatému mafiánovi Vitu Clemenzovy, který rovněž touží nalézt poklad. Ten je schopen udělat všechno, aby jej měl jen pro sebe a tak do benátských kanálů vypustí několik lidožravých žraloků. Ti se mají postarat o každého, kdo by strkal nos kam nemá…



Český název: Žralok v Benátkách
Režie: Danny Lerner
Rok výroby: 2008
Délka: 88. min
Země: USA
Alternativní název: Sharks in Venice

Hrají:
Stephen Baldwin ………………( David Franks)
Vanessa Johansson …………….( Laura)
Hilda van der Meulen ………….( Sofia Totti)
Giacomo Gonnella …………….( Vito Clemenza)
Atanas Srebrev ………………..( Bonasera)
…a další



Společnost Nu Image po třech letech obnovila spolupráci s režisérem Lernerem a po takových „skvostech“ jako jsou Raging Sharks a Shark Zone natočili další žraločí „pecku“. Tentokrát se s nimi vydáme do nádherných Benátek, které ročně navštíví tisíce turistů kvůli různým památkám, nebo jen kvůli romantické plavbě v gondole. My si však jejich krásu užijeme jen okrajově z několika záběrů, které patří k tomu nejlepšímu, co je zde k vidění. Celý film se však ubírá úplně jiným směrem, než aby nám dělal průvodce po městě.

Spíše než čistokrevný horor bych to viděl na dobrodružnou akční céčkovou podívanou, kdy se na naše zubaté kamarády podíváme jen v několika scénách z různých dokumentů (a to ještě mnohokrát opakovaných) a několik počítačově (digitálně) upravených záběrů. Co na tom, že většina z nich je natočených v moři a kanály jsou tam jen uměle dosazeny, hlavně když se publikum pobaví. Odstavení žraloků na druhou kolej se mi ani za mák nelíbilo, ale všechno zachránilo alespoň několik akčnějších scén, kdy jsem nevěděl, zda se mám smát, nebo brečet. Špekatý Baldwin nám už toho však nemá moc co nabídnout.

Podobně na tom však byli i jeho kolegové a kolegyně, které vyhrabali na castingu kdoví odkud. Banda neherců byla nepřesvědčivá i při přestřelkách a to už je co říct. Jediné zlepšení jsem viděl při flashbacku do minulosti a řežbě s křižáky. Tato pasáž byla pastvou pro moje oči, coby milovníka historických filmů. Mnohem horší to již bylo se žraloky a jejich útoky. Nejenom že se záběry vesměs opakovali, ale už dlouho jsem neviděl, aby se žralok zakousnul do své oběti přesně v pasu, trhal s ní ze strany na stranu a ona nakonec odplula jen s lehce pokousaným ramenem. No ani se moc nedivím, že mu Baldwin nechutnal.

Pokud máte rádi dobrodružné filmy o bájném pokladu (i ty špatné), tak je Shark in Venice tou správnou volbou. Na nějaké strachuplné záběry můžete rovnou zapomenout, děsivá atmosféra se zde neobjeví ani omylem a napětí jakbysmet. Docela by mně zajímalo, co na tohle řekli Italové.


Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat