0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

15. 4. 2012

Mondo cannibale (2003)

Netušil jsem, že se už točí i parodie na kanibalské filmy...

Ambiciózní reportérka Grace se musí smířit s faktem, že se televizní společnost, pro kterou pracuje, rozhodla zrušit její pořad kvůli stále nižší sledovanosti. Od svého šéfa dostane ultimátum, aby přišla během krátké doby s novým nápadem nebo oba dostanou brzy padáka. Grace se rozhodne kontaktovat svého bývalého kolegu Boba a jeho tým kameramanů, se kterými se chce vydat do amazonských pralesů, aby zde nalezla poslední žijící kmeny kanibalů a natočila o nich nejlepší dokumentární film všech dob. Odvážná pětice dobrodruhů se vydává společně s několika průvodci na svou dosud nejnebezpečnější misi. Aby byla nová show co nejpřesvědčivější a získala si obdiv diváků, musí občas zajít i za hranici svých morálních zásad. Jenže právě tohle se jim nemusí rozhodně vyplatit, protože hladoví domorodci si rádi pochutnají i na bílém mase a jejich přítomnost jim rozhodně není příjemná.


Český název: Kanibalové: Začátek
Alternativní název: Cannibal World
Režie: Bruno Mattei
Rok výroby: 2003
Délka: 92 min
Země: Itálie

Hrají:
Helena Wagner ... (Grace Forsyte)
Claudio Morales ... (Bob Manson)
Cindy Jelic Matic ... (Cindy Blair)
Antoine Reboul
Kevin Maxwell
... a další

Režisér Bruno Mattei se pomalu, ale jistě začíná zapisovat na mou černou listinu. Během své kariéry se mu podařilo natočit několik docela solidních kousků, ale jakmile překročil rok 1995, šla kvalita jeho filmů rapidně dolů. Navíc se pustil do parodování známých a často i ‘‘kultovních‘‘ filmů, čímž si vysloužil zcela po právu opovrhování mnoha hororových fanoušků. Mnoho nočních můr mi přivodil již svými filmy Island of the Living Dead a Zombi: La creazione, po kterých jsem přestal mít rád zombie žánr, a to jsem ještě netušil, že se před časem pustil i do kopírování známého kanibalského filmu Cannibal Holocaust. Když se tenhle kousek objevil v trafice, udělal jsem opět osudovou chybu a koupil si jej.

Začátek filmu se nese v nudném duchu podobném tomu, jenž je k vidění v každé druhé telenovele, kdy pětadvacet minut musíme sledovat naprosto trapný děj, který nemá ani hlavu ani patu. Jediným přínosem nám mělo být seznámení se s dvojicí hlavních hrdinů, kteří nás přivítají směsicí trapných dialogů a nesmyslných keců. Teprve s odjezdem štábu do džungle se konečně začne něco dít. Do té doby se dá pochválit leda tak doprovodná hudba. Během krátké chvíle nám ukáží obě herečky své přednosti a diváci si tak můžou udělat vlastní obrázek o jejich hlavních kvalitách. Protože velkolepých hereckých výkonů se z jejich strany absolutně nedočkáme. Již při prvním záběru na kanibaly požírající lidské maso a následný příchod vojáků mi vykouzlil první úsměv na tváři. Směšné gore efekty i falešní domorodci však byli teprve slabým předvojem toho, co mělo následovat. Během následujících minut totiž uvidíte, čemu se říká parodie na kanibalské filmy!

Moc se tady nechci rozepisovat, protože bych musel používat samé sprosté slova, ale film Cannibal Holocaust určitě viděla většina z vás a tohle zesměšnění tohoto skvělého filmu mě doslova nas**lo. Samozřejmě, že tvůrci neokopírovali úplně všechno, protože na to neměli ani prostředky ani tvůrčí schopnosti, ale několik nejznámějších scén zde přece jenom uvidíte. Jako příklad uvedu hromadné znásilnění domorodé dívky nebo zapálení vesnice. Tyto scény však jsou jen těžko uvěřitelné, protože laciné kulisy a již zmínění falešní domorodci jsou spíše k smíchu a především k pláči. Když k tomu připočítáte tragický scénář a výkony herců zbude jen velmi málo věcí, co se dá pochválit.

Jednou z nich je hromadná hostina na louce, kdy si kanibalové pochutnávají na mase svých obětí. Při této scéně, stejně jako při několika dalších, se tvůrcům přece jenom podařilo natočit párkrát i docela obstojné gore. Těchto světlejších okamžiků je ovšem jen velmi poskrovnu. Asi největší záchvat smíchu jsem dostával při uřezávání umělých hlav a komentářů, které vypouštěli oba hlavní reportéři do éteru. Když k tomu ještě připočítám ty umělé luky a oštěpy, tak jsem měl skutečně o zábavu postaráno.

Jediný důvod proč tomuhle paskvilu nedám čistou nulu je ten, že jsem se u téhle parodie a vykrádačky docela pobavil. Pokud vám můžu poradit, tak si tohle proboha vůbec nekupujte!!! Na víc než jedno shlédnutí to totiž není.

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat