0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

13. 4. 2012

Mega Snake (2007)

Nesmíš se bát hadího srdce!!! Aneb další blbost od společnosti Nu Image.

Bratři Les a Duff žijí už přes dvacet let u své matky. Když byli ještě malí, zemřel jejich otec na hadí uštknutí a Les má od té doby panickou hrůzu ze všech hadů. Nyní pracuje jako zdravotník a je zasnoubený se zástupkyní šerifa Erin. Zato jeho bratr je hady přímo posedlý. Vstoupil po vzoru jejich otce do Kristovy církve, jejichž věřící se sami pasovali na strážce hadů a pořádají divné rituály. Jednoho dne Duff ukradne v indiánském obchodě nádobu s malým hadem Uthekou. Tohoto hada považují indiáni za nejnebezpečnějšího na světě, protože je téměř nesmrtelný a neuvěřitelně nebezpečný. Zatímco se Les se svou dívkou pohádá a rozejde v místním baru, v jejich domě se had dostane na svobodu a zabije Duffa i jejich matku. Jakmile okusil živého tvora, začne neuvěřitelně rychle růst a zabíjet vše živé v okolí. Podnapilý Les ráno zjistí, co se stalo, ale nikdo jeho báchorce o hadovi nevěří. Šerif ho označí za hlavního podezřelého a zatkne ho. Jenže mrtvých zvířat a nezvěstných lidí začne přibývat a Erin si uvědomí, že Les mluvil pravdu. Osvobodí ho a společně se vydávají hada zabít. Jenže to nebude vůbec jednoduché, protože ten pořád roste a navíc se ve městě koná pouť, která se velmi brzy může proměnit v krvavou lázeň.


Režie: Tibor Takács
Rok výroby: 2007
Délka: 90 min
Země: USA

Hrají:
Michael Shanks ... (Les Daniels)
Siri Baruc ... (Erin)
Michal Yannai ... (Fay)
Ben Cardinal ... (Screaming Hawk)
John T. Woods ... (Duff Daniels)
Todd Jensen ... (Big Bo)
...a další

Už delší dobu jsem neměl tu čest vidět další film od společnosti Nu Image, která na svět chrlí jeden céčkový hororový za druhým. Jejich kvalitu asi nemusím moc rozebírat, protože snad každý z vás už nějaký jejich film viděl. Ani tentokrát mě režisérský antitalent Tibor Takács nezklamal a naservíroval mi ‘‘parádní podívanou‘‘. Už jsme tu měli Anakondu, Pythona, Boa a kdoví co ještě, ale věřte že Mega Snake je ta největší kravina, jakou jste dosud s hady viděli. Jenomže ona je tak špatná, až se vám začne líbit. To je na filmech od Nu Image nejhorší. Přestože ty jejich paskvily za moc nestojí, pekelně se u nich nasmějete a rozhodně se nenudíte. Tedy to je alespoň můj případ.

Možná si řeknete, že jsem toho na úvod prozradil z děje až moc, ale není tomu tak. To, co jsem ve zkratce popsal, se odehraje zhruba v prvních sedmnácti minutách. Samotný scénář mě docela zaujal, protože ač má několik nedostatků, je opravdu docela zajímavý. Kdyby se natáčení ujal nějaký jiný režisér, tak z toho mohl být příjemný, průměrný hadí horor.

Na začátku máme možnost na chvíli pohlédnout do minulosti našeho hrdiny, kdy zjistíme, proč se tolik bojí hadů a jak zemřel jeho otec. Tento krátký dějový úsek patří mezi nejzajímavější z celého filmu. Přestože trvá jen chvíli, odehraje se v něm menší tragédie, která je předzvěstí, že by se film mohl ubírat dobrým směrem. To vše za doprovodu slušné country muziky. Potom se však přesuneme do reality a prožijeme trochu nudné chvíle s již dospělými bratry, kteří pořád bydlí u své matky. Les je zamilovaný až po uši, ale nedokáže se v životě rozhodnout a proto dostane zákonitě kopačky. Možná by jsme si řekli to už by stačilo, ale ona se tahle dojemná story táhne až do konce filmu a skončí jako vždy happyendem.

Pořádná akce se dostaví teprve s hadovým únikem z nádoby. Ze začátku, dokud byl ještě malý, se dařilo tvůrcům natočit poměrně slušné digitální efekty a had ještě vypadal k světu. Dokonce i ten masakr domácích zvířat byl lahodný na pohled. Jenže jak had rostl a rostl začal se film měnit v naprostou frašku. Digitální podoba už hada nepřipomínala ani omylem a co víc, při scénách kdy se had vztyčí nad svou obětí je jasně na první pohled vidět, že před herci nikdo ve skutečnosti není, protože jdou ve dvou případech vidět jejich odrazy ve skle, přestože by tam měl být had. No a umělou hadí kůži tvořenou kusem silonu pytloviny raději víc rozepisovat nebudu, protože právě tyto trapné doplňky filmu uškodily rovněž nejvíc.

Ve filmu se objevilo i několik velice zdařilých scén, při kterých sem si to opravdu užíval. Když pukla rozdrcená hlava jednoho týpka, dostal sem nevýslovný hlad a málem sem prošvihl parádní jízdu na housenkové dráze. Začátek hadova řádění na pouti připomínal tak trochu parodii, ale příjemně jsem se nasmál. Smrt tří zfetovaných týpků a jejich hlášky jsou zlatým hřebem večera. Za tohle si na chvíli získal Takács mé uznání, které podtrhl již zmíněnou jízdou na housenkové dráze. Jenže potom se to už zase zvrhlo v trapnou podívanou. Finální souboj s hadem už raději nebudu ani komentovat.

Docela mě však překvapila účast takového herce, jako je Michael Shanks, kterého jistě všichni budete znát ze seriálu Hvězdná brána (SG1). Musím se přiznat, že jsem ho ze začátku vůbec nepoznal. Ani jeho výkon však nebyl bůhvíjak úchvatný, protože se svezl na podprůměrném výkonu ostatních neherců. Na druhou stranu, byl ale zase obklopen pěknými herečkami, které jsou ozdobou filmu.

Většina z vás jistě řekne, že se jedná o odpad, ale já s vámi zas až tolik nesouhlasím. Přestože film má tolik chyb, že se snad nedají ani spočítat, já jsem se u něj příjemně pobavil. Na snímky od Nu Image musíte mít především náladu a hlavně smysl pro humor. Jejich díla jsou totiž jen parodiemi na opravdové horory. Pokud se chcete u filmu i bavit, tak by jste si díla od této společnosti neměli nechat ujít.

Hodnocení:
Za již zmíněné vtipné scénky, dobrý rozjezd a pěkné herečky dávám slabších 40%. Pamatujte si: až někdy uvidíte před sebou hada, nedělejte na něj čičiči, nebo se naštve a sežere vás, stejně jako hrdiny tohoto snímku.

Žádné komentáře:

Okomentovat