0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

13. 4. 2012

Mega Shark vs. Crocosaurus (2010)

Čeká nás další souboj dvou obřích monster od společnosti Asylum.

Megalodon přežil svůj poslední souboj s Obří chobotnicí a nyní se stal nekorunovaným vládcem moří a oceánů. Jediným jeho větším nepřítelem je americké válečné námořnictvo, ale s ním si opět hravě poradí. Zaútočí na válečnou letadlovou loď a zabije všechny na palubě. Jediný kdo přežil je doktor McCormick, který provádí výzkum se zvukovou sondou, která buďto odpuzuje a nebo přitahuje žraloky. Doktor je poté kontaktován vládou a armádními špičkami, které po něm chtějí ať najde nový způsob jak nebezpečného Megalodona zneškodnit. Mezitím hluboko v Kongu těží nelegálně parta černochů v diamantovém dolu, když tu náhle se k životu probere další obrovská stvůra. Obří Crocosaurus si tak dopřeje svou první svačinku a chystá se drancovat svět. Jenže se připlete do cesty lovci Nigelovi, kterému se jej podaří uspat, naložit na nákladní loď a nyní s ním směřuje na Floridu. Po cestě se však obří krokodýl probere ze spánku, zničí loď a uprchne do moře. Putnam jen se štěstím přežije, ale místo aby zapil svůj žal je i on kontaktován armádou. Společně s doktorem a agentkou Hutchinsonovou mají za úkol za pomoci letectva i námořnictva obě příšery zabít dřív, než napáchají ještě více škod. Jenže jak zastavit nezničitelné?


Režie: Christopher Ray
Rok výroby: 2010
Délka: 90 min
Země: USA

Hrají:
Jaleel White ... (Dr. Terry McCormick)
Gary Stretch ... (Nigel Putnam)
Sarah Lieving ... (Agentka Hutchinsonová)
Gerald Webb ... (Jean)
Dylan Vox ... (CWO Butowski)
... a další

Přesně po roce se Asylum rozhodlo natočit pokračování svého ‘‘veleúspěšného díla‘‘ Mega Shark vs. Giant Octopus. Tentokrát však v úplně jiném hereckém složení a pod taktovkou jiného režiséra, ale moc se to na kvalitě snímku neprojevilo ba spíše naopak. Opět jejich nejnovější dítko trpí všemi neduhami, které už známe od jeho starších sourozenců. Scénář se moc neliší od svého předchůdce. Máme zde dvě obří monstra, které ničí vše co jim přijde pod nos. No a samozřejmě i neschopnou americkou armádu, jenž je není schopná zastavit ani za pomoci nejmodernějších prostředků. Dočkáme se i opakovaných záběrů, bez kterých si to už ani nedokážu představit a tak opět asi patnáctkrát uvidíme ty samé záběry.

Jako horor tohle nemá absolutně žádnou šanci na úspěch, ale jako komedie to u mě prošlo. O největší zábavu se opět postará Megalodon, který tak rád skáče do výšek. Tentokrát si místo letadla mimo jiné pochutná na několika ponorkách, lodích i krokodýlích vejcích. Jeho podoba je opět otřesná a můžou za to velice nekvalitní digitální efekty. Asi nejvíc mě dostala ta obří kroužící ploutev, která se ve vzduchu asi scvrkává. To jeho kolega krokodýl mě ze začátku docela i bavil a úvodní dvě scénky jsou podchycené i humorným dějem, ale čím víc ho bylo na obrazovce, tím mi začal lézt na nervy. V některých scénách totiž vypadal docela k světu, ale v těch dalších šlo jen o další digitální paskvil, jako jeho nenažraný kolega. Ani jejich finální souboj se mi moc nelíbil. Ony celkově speciální efekty od Asylum mnohdy připomínají počítačové hry, ale až ty béčkové. Protože za podobné efekty by se Ubisoft určitě styděl.

I tentokrát se zde objevilo několik známějších tváří, které se nechali ukecat. Mezi ně patří například Jaleel White a Robert Picardo. První jmenovaný mi však ke konci už rovněž pil neskutečně krev a já marně doufal, že ho něco sežere. Jeho kolegové však na tom nebyli o moc lépe. Sarah Lievingová totiž kromě svého vzhledu neukázala vůbec nic a její přehrávání bylo opravdu otřesné.

Mega Shark vs. Crocosaurus si zatím ve světě moc dobře nevede a není se čemu ani moc divit. U mne si však nějaké ty body k dobru získal, protože já se u něj docela nasmál. Podobné kousky se totiž ani nedají brát vážně. Několik kladů se tu však nalézt dá a proto ho neodsunu do odpadu. Určitě se na něj zase někdy podívám, ale v nejbližší době to nebude.

Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat