0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

26. 2. 2012

Puppet Master: Axis of Evil (2010)

Vražedné loutky jsou konečně zpět a navíc s novým přírůstkem do rodiny.
Danny pomáhá svému strýci s údržbou hotelu Bodega Bay a sní o tom, že konečně skončí druhá světová válka a Německo padne. Z duše nacisty nenávidí a nebýt své zdravotní indispozice, vstoupil by do armády a společně se svým bratrem by odjel na frontu. Poslední dobou se hodně spřátelil s jistým Andre Toulonem, který vlastní velice podivné loutky. Loutkař chlapci navíc pověděl část svého tajemství a od té doby musí Danny neustále na loutky myslet. Jednoho dne uslyší z Toulonova pokoje výstřel a vzápětí ze dveří vyběhnou dva muži v černém. Vyděšený Danny uvidí svého přítele mrtvého a jelikož zná jeho tajnou skrýš, loutky sebere a schová ve svém domě. Nalezne skrytou zásuvku, která obsahuje elixír života společně s podivnou loutku ninji. Podaří se mu oživit všechny loutky a ty ho nyní považují za svého pána. Shodou okolností brzy opět narazí na záhadné muže, které viděl v hotelu, a poté, co je sleduje zjistí, že jde o dva nacistické agenty, kteří se chystají uskutečnit bombový útok na americké půdě a navíc jim ve všem pomáhá několik místních Japonců. Díky své nerozvážnosti je však prozrazen a jen se štěstím se mu podaří utéct. Jeho blízcí jsou však ve smrtelném nebezpečí, a tak je Danny donucen použít oživlé loutky, které se rozhodně nebrání udělat špinavou práci a nebezpečným nacistům se stanou více než vyrovnaným protivníkem.


Alternativní název: Puppet Master 10
Režie: David DeCoteau
Rok výroby: 2010
Délka: 83 min
Země: USA

Hrají:
Levi Fiehler ... (Danny Coogan)
Jenna Gallaher ... (Beth)
Tom Sandoval ... (Ben / Max)
Aaron Riber ... (Klaus)
Ada Chao ... (Ozu)
... a další

Po šesti letech Charles Band rozhodl společně se svou společností Full Moon Features oprášit vražedné loutky a na pomoc si přizval režiséra Davida DeCoteaua, který natočil zřejmě nejlepší díl celé série Puppet Master III: Toulon´s Revenge. Jenže tenhle chlapík má už dávno své nejlepší časy za sebou a poslední dobou natáčí jeden paskvil za druhým. A jakožto milovník této série musím říct, že se mu moc nevyvedl ani tenhle film.

Děj tohoto snímku začíná přesně ve chvíli, kdy skončila úvodní scéna v prvním díle, tedy po smrti Andre Toulona. Diváci tak mají šanci sledovat, co se odehrávalo s loutkami bezprostředně poté co osiřely. Režisér již ve svém předchozím díle moc nacisty rád neměl, a tak se jim potřeboval podívat pěkně na zoubek ještě jednou a pořádně s nimi vytřít podlahu. To samé platí i pro samotné loutky, které z celé své černé duše nenávidí lidi nosící na svých rukávech hákové kříže. Scénář filmu je jednou z největších slabin celého filmu, hned vedle hereckých výkonů jednotlivých protagonistů. Lze v něm najít tolik trhlin a kiksů, že se snad ani nedají spočítat. Totéž platí i o spoustě naprosto stupidních dialogů, které nás doprovází celým filmem. Do dnešního dne se mi ještě nestalo, abych se nudil u nějakého dílu Puppet Master jako tentokrát. Téměř celá první polovina filmu je skoro o ničem a loutky v něm ani moc v akci neuvidíte. Pokud tedy nepočítám flashback z prvního dílu, který nám zrekapituluje vše, co se odehrálo krátce před Toulonovou smrtí. Bohužel to je taky jediné zajímavé, co máte během úvodních pětadvaceti minut šanci vidět.

Nejen výběr jednotlivých herců se moc nepovedl, ale ani samotné postavy tentokrát nejsou moc zajímavé. Japonští zabijáci společně se svou vůdkyní Ozu toho moc nepředvedou a jsou zde spíše jen do počtu a na zabití několika minut. Nacisti rozhodně nejsou žádní tvrďáci, kteří by vám nahnali strach a těch pár mordů uskuteční mimo záběr, takže vlastně stejně nic neuvidíte. No a náš hlavní hrdina Danny? Ten by se uplatnil možná v nějaké pohádce o kulhajícím princi. Kdyby tady nebyly mnou milované loutky, tak bych tenhle film vypnul zřejmě už v půlce.

Protože jak už tomu v celé sérii Puppet Master bývá, tak hlavními tahouny bývají vždycky tyhle mazané potvůrky. Tentokrát zde máme šanci vidět klasickou pětici loutek: Blade, Jester, Tunneler, Pinhead a Leech Woman. Všichni se nám opět po dlouhé době představí pěkně popořadě v akci a my tak máme šanci zase vidět v čem každý z nich vyniká nejvíc. Nebude chybět roztomilá pijavice, vrták prorážející lebku, dušení či řezání. I tentokrát na nás čeká příjemné překvapení v podobě nové loutky. Tentokrát jde o tajemnou ninju, do které je umístěna duše mrtvého Dona. Kdo to je? Nepovím, musíte se sami podívat! Věřte však, že tahle nová loutka rozhodně v ničem nezaostává za svými staršími sourozenci a ve filmu je jí věnována docela velká část druhé poloviny filmu. I tato loutka má své velké přednosti, ale i slabosti ... ovšem Bladeovi se nevyrovná. Dalším starým známým je i hudební doprovod, který nás provází snad všemi díly celé série, takže se zde žádného velkého hudebního třesku nedočkáte, ale proč měnit již zažitou klasiku.

Na Puppet Master: Axis of Evil jsem se opravdu těšil, protože jsem docela velkým fandou téhle série a samotných loutek, ale při náběhu závěrečných titulek jsem byl docela rozčarován. Film měl rozhodně, alespoň dle mého názoru, na mnohem víc, než co předvedl. Bohužel podle mě je hlavní příčinou upadající kvalita práce, jenž předvádí David DeCoteau a špatný výběr herců. Jelikož má však konec docela otevřený děj, je téměř na 100% jisté, že bude následovat další pokračování a já z celého srdce věřím, že dopadne lépe než tenhle díl.

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat