0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

24. 1. 2012

Sweatshop (2009)

Banda punkerů si chce uspořádat párty v opuštěné továrně. Nikdo z nich však netuší, že zde žije šílený maniak se svým obrovským kladivem.
Pokud nejste příznivci ujetých slasherů, okořeněných pořádným masakrem můžu vám doporučit jediné! "Pořádně se zhulit či ožrat téměř do němoty" a užít si tenhle film co to jen půjde. Sweatshop se stal obrovským milníkem v mé dosavadní hororové sbírce, který na jednu nenávidím a na druhou ho zase celkem miluji. Něco podobně tak šíleně dementního až ukázkově přitažlivého jsem snad ještě neviděl. Všechny "slabiny" tohoto filmu jsou totiž zároveň i jeho velkou zbraní. Již po úvodních cca deseti - patnácti minutách jsem měl obrovskou chuť film vypnout, ale nakonec jsem rád, že jsem to neudělal.

Český název: Továrna oživlých mrtvol
Režie: Stacy Davidson
Rok výroby: 2009
Délka: 87 min
Země: USA

Hrají:
Ashley Kay ... (Charlie)
Peyton Wetzel ... (Scottyboy)
Brent Himes ... (Wade)
Julin ... (Miko)
Jeremy Sumrall ... (The Beast)
... a další

Skupina "punkerů" jenž se vydává uspořádat párty do opuštěné továrny, byla přímo ukázkovou bandou nejrůznějších individuí, která se jen tak často nevidí. Máme zde šanci sledovat totálně vymaštěné típky, lesbičky, kurvičky, rádoby intelektuálku, kteří mají rádi drogy, sex a hudbu. Ostatně kdo z nás nemá rád alespoň jednu věc z toho že? Celý snímek je prošpikován černým humorem, lacinými hláškami, sexuálními narážkami, ale především i pořádnou dávkou krvavého masakru. Každý z těchto prvků v něčem film oslabil, ale zároveň byl i jeho "silnou stránkou".

Herecké výkony většiny aktérů jsou totiž opravdu tragické, ale najde se mezi nimi asi dvě výjimky. Každá postava má své přednosti, ale nás zaujmou především jejich úchylnosti. No a o zábavu bylo opravdu postaráno. I když pravda mnohdy byla opravdu trapná. Zajímavá byla například sázka o to, kdo dřív vypije pivko na ex a následná odměna. Abych ovšem pořád nekroužil jen kolem dokola horké kaše, přejdu rovnou k tomu nejdůležitějšímu a nejlepšímu co je zde k vidění. Tím je samozřejmě hororová podstata filmu a nový maskovaný vrah ve svářečské masce. Tomu se moc nelíbí narušení jeho teritoria a nevítané, nebo vlastně vítané návštěvníky velmi rychle pohostí. Jak jinak bolestí a utrpením.

Ano dámy a panové rád bych vám představil mistra The Beast, jak nám byl představen v titulcích a jeho miláčka – obrovské kladivo. Tenhle chlapík se rozhodně z ničím nepáře a slovo „smilování“ mu nic neříká. Každého kdo se mu dostane pod pracky dokáže pořádně zmasakrovat a to doslova. Z těl většinou po jeho přivítání zůstane jen krvavá fašírka, hlavy se kutálejí napříč místností a kosti křupají ostošest. Gejzíry krve kropí obrazovku jedna báseň a zbytky mozku se pomalu snáší na podlahu. Co na tom, že je to všechno dost přehnané, hlavně když je to svým způsobem zábavné! Tedy alespoň u mě to fungovalo stoprocentně.

Nejchutnější laskominka přichází úplně na závěr. Jak má vypadat správná slasher páry ve velkém stylu nám ukáže poslední zhruba pětiminutovka. Zde si přijde na své každý milovník pořádné brutality. Jen mě trochu mrzí, že jsem nějak nepobral, nebo lépe řečeno mi přišly zcela zbytečné ty ženské zombie, které se ve filmu párkrát objevily. Jejich make-up byl sice OK, ale jinak bych se bez nich klidně obešel.

Ne, ale teď už zcela vážně. Hodně dlouho jsem přemýšlel jaké hodnocení bych filmu vlastně dal. Svým způsobem je to v určitých chvílích nehorázná kravina, kterou bych asi při posezení s přáteli nepustil, ale zase jsem zde našel i několik nezapomenutelných momentů. Právě kvůli nim jsem tenhle kousek určitě neviděl naposledy.

Hodnocení:
60%

Žádné komentáře:

Okomentovat