0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

23. 1. 2012

Supergator (2007)

Vědecká expedice při které chtějí pozorovat sopečnou činnost, se promění v zoufalý boj o holé přežití.
Geolog Scott Kinney odjíždí spolu se svým asistentem Ryanem do překrásného exotického letoviska obklopeného divočinou, aby zde monitoroval místní vulkán. Zde se k nim přidává i Scottova bývalá studentka Carla a pohledná Alexandra. Společně vyráží do bohatě zarostlého pralesa, aniž by tušili jaké nebezpečí zde na ně číhá. Z nedaleké tajné biologické laboratoře, totiž před nedávnem uteklo podivné monstrum. Zdejší vědci totiž dokázali z DNA dávno vyhynulého Deinosuchuse a za pomoci dnešní moderní technologie stvořit krvežíznivého Supergatora. Ten je však nyní na svobodě a na své oběti vyčkává na dně překrásného vodopádu. Docela často se totiž stává, že zde chodí turisti a nebo místní nadržení teenageři, kteří se pro něj stávají lacinou kořistí. Scotta a ostatní zanedlouho čeká osudové setkání s touto nenažranou obludou. Jejich výzkumná expedice se brzy promění v zoufalý boj o vlastní přežití.

Režie: Brian Clyde
Rok výroby: 2007
Délka: 90 min
Země: USA

Hrají:
Brad Johnson ... (Scott Kinney)
Bianca Lawson ... (Carla Masters)
John Colton ... (Jake Kilpatrick)
Kelly McGillis ... (Kim Taft)
Mary Alexandra Stiefvater ... (Alexandra Stevens)
Josh Kelly ... (Ryan Houston)
... a další

Tak máme zde další monster kousek z produkce Rogera Cormana. Tentokrát se vydáme do překrásného exotického prostředí, kde nám bude dělat společnost nádherný vodopád, hustá džungle a především další geneticky vyšlechtěná super nestvůra. Již samotný začátek nás příjemně navnadí a dá nám přičichnout k nutné dávce napětí a akce. Co by to však bylo za exotiku, kdyby zde chyběli pěkně opálená těla a především dámy v bikinách. Těch si zde užijeme opravdu dosyta a že to byla pěkná podívaná. Mimo jiné se zde seznámíme s většinou důležitých postav a můžeme si o nich udělat během krátké chvíle svůj vlastní obrázek.

To samé v bledě modrém se dá říci i o samotném monstru, protože ho zhruba po dvaceti minutách uvidíme v celé jeho kráse. Musím říct, že se tvůrcům docela povedl. Sice to není velká sláva, ale na rozdíl od jemu podobných si s ním docela vyhráli. Supergator útočí na své oběti nejen ve vodě, ale i na souši a díky své inteligenci nedá nikomu moc šancí na útěk. Jeho ostré zuby během filmu rozdrtí a sežerou spoustu lidských obětí a některé zemřou skutečně rafinovanými způsoby. Bohužel ani zde se tvůrci nevyvarovali digitálního upravování scén, které vypadá místy skutečně tragicky. Počítačem dodělané utrhávání končetin a krvavé cákance vypadají již od prvního pohledu strašně. Nejednou jsem se musel začít skutečně smát, protože to co nám společnost Syfy nabízí je přímo k nevíře. Na druhou stranu, scény kdy jsou v záběru pouze ostré zuby trhající nohy a trup obětí vypadají docela solidně, takže se to lehce vyváží. Každopádně stvůra skákající jako klokan mi přišla k popukání.

Humorných scén je tu k vidění celá řada, takže se nudit rozhodně nebudete. Jde o další klasické monster béčko se vším všudy a tak i tentokrát bude k vidění spousta vystřílených zásobníků, které Supergatorovi moc neublíží. Nemůžu si pomoci, ale tohle už se stává zažitou klasikou u které nehnu už ani brvou. Docela velkým oživením je pak trojice mladíků, kteří hledají v džungli něco cenného a u toho chlastají. Stejně tak i fotograf a jeho dvě modelky. Zde se museli nabažit především kameramani, kteří museli natáčet zběsilý úprk jedné z žen džunglí, jen v mini tangách (plavkách). Docela pohledná diva si to už asi užívala méně, ale své si odehrála a byla příjemným zpestřením filmu. O něco horší už tomu bylo s dvojicí vědců, nebo lépe řečeno s vědkyní která monstrum stvořila a postarším lovcem. Ti mi tu přišli docela zbyteční, ale co už. Každý má nárok stát se potravou pro hladového predátora. Samotný závěr v zábavním parku byl pak už jen takovým bonusem těm, jenž se tenhle film líbil. Počet mrtvol bude rapidně narůstat a přestože už se z toho začal stávat stereotyp, tím myslím způsob zabíjení Supergatora, tak jsem si to docela užíval.

Hlavní roli si zde zahrál známý herec Brad Johnson, který si sem tam odskočí i k takovým filmům. Tentokrát však zůstal lehce v pozadí svých mladších kolegů, kteří si natáčení evidentně užívali o něco víc. Mimo něj se zde objevila například i herečka Kelly McGillis, která už ovšem dost zestárla. Ta zde byla spíše jen do počtu a její výkon rovněž nebyl moc dobrý. Přes všechny kladu i zápory je Supergator docela zábavným béčkem, u kterého by jste se mohli pobavit. Kdyby nebylo těch špatných digitálních efektů, tak bych dal zřejmě i větší hodnocení. Takhle zůstanu u průměrného hodnocení jako v případě filmu Dinocroc (2004).

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat