0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

23. 1. 2012

Summer's Blood (2009)

Odjela hledat svého otce, ale nalezla pouze bolest a utrpení. Navíc poznala jakou váhu má slovo MOJE KREV!
Mladá rebelka Summer odjíždí do jednoho malého městečka, aby zde nalezla svého otce, který ji před časem poslal dopis. Její zvědavost a touha poznat jediného žijícího příbuzného jí žene kupředu i přes několik nepříjemných setkání, které po cestě zažije. Když konečně dorazí do zapadlého města, hledá někoho kdo by jí mohl pomoci v pátrání. Pomocnou ruku jí nabídne pohledný mladík Tom, který jí přemluví ať přespí u něj doma. Nebohá dívka však netuší, že se z něj brzy vyklube psychicky narušený vrah mladých dívek, který žije v malém domku společně se svou stejně labilní matkou. Tom jí uvězní ve špinavém sklepě, ve kterém se může pyšnit svou lidskou zahradou. Po celé místnosti se povalují lebky a kosti dívek, jenž zde tenhle maniak uvěznil před ní. Summer brzy pochopí, že žádná pomoc zvenčí nepřijde, a tak rozehraje s pominutým mladíkem hru, ve které se ho pokusí nějakým způsobem přelstít a utéct. Jenže to rozhodně nebude mít jednoduché!

Český název: Moje krev
Režie: Lee Demarbre
Rok výroby: 2009
Délka: 91 min.
Země: Kanada

Hrají:
Ashley Greene ... (Summer Matthews)
Peter Mooney ... (Tom Hoxey)
Barbara Niven ... (Gaia Hoxey)
Stephen McHattie ... (Gant Hoxey)
Peter Michael Dillon ... (Darwin)
... a další

Poslední dobou se nějak roztrhl pytel z filmy v nichž hlavní úlohu hraje nějaká vyšinutá rodinka. Málokterý z nich se však dá zařadit mezi průměrné, nebo nadprůměrné filmy, které nejsou ztrátou času a tohle rozhodně není ten případ. Jistým varováním je již jméno režiséra Lee Demarbreho, který za svou kariéru již několik filmů natočil, ale žádný z nich se nějakých větších ovací nedočkal. Navíc nedávno jsem měl možnost od něj vidět film s názvem Smash Cut, který dopadl přímo katastrofálně a mé obavy byly tedy zcela na místě, že ani tentokrát nepůjde o žádnou bombu. No a když naběhly závěrečné titulky, mé obavy se částečně naplnily.

Asi největším lákadlem pro diváky se mělo stát jméno herečky Ashley Greene. Tu si v poslední době můžou diváci užívat v Twilight Saga, ale tam asi stěží uvidí tuto atraktivní herečku v lechtivějších scénkách. Musím se přiznat, že právě ona byla jediným důvodem, proč jsem se na tenhle film vůbec dodíval. Protože jinak to byla docela bída. Stokrát okoukaný scénář a průběh mě rozhodně moc nepotěšil, protože se zde nedočkáme absolutně žádného tvůrčího nápadu a celý film je jen věrnou kopií svých známějších bratříčků. Hlavně tedy co se dějové náplně týká. Asi nejvtipnější pasáž máme šanci vidět hned na začátku filmu, kdy prvních zhruba patnáct minut dokáží diváka ještě rozesmát a jakýmsi způsobem i zaujmout. Protože následující minuty jsou přímo ubíjející a nudnou záležitostí, která graduje každou další vteřinou.

Ani naše roztomilá rodinka není moc povedeně ztvárněná a už vůbec nenahání hrůzu. Snad kromě otce, jenž si vždy z velkým gustem pohrává s každou ze svých obětí. Jak se říká: nejprve si je třeba trošku užít a potom se pustit do práce. A že to dá fušku zabít bezbrannou dívku. Problémem ovšem je, že tyto scény nejsou krvavé a už vůbec ne brutální. Většinou vše ještě před začátkem utne otravný střih a při následné scéně již vidíme jen bezvládně visící tělo. Matka je zřejmě bývalá nymfomanka, která je věčně nadržená a dokáže se lehce ukájet i při poslouchání sexuálních hrátek svého syna. Mužskou část publika však zklamu, protože Barbara Niven se zde neodhalí ani jednou. Což je sice škoda, protože na svůj věk je docela dobře stavěná, ale její mladší kolegyně jí alespoň částečně nahradí. No a mladík Tom je typickým buranem, který ze sebe dělá tvrďáka, ale ve skutečnosti spíše myslí tím, co má ve slipech, než pomatenou hlavou. Takže ve finále jde jen o další na americko-kanadské poměry normálně fungující rodinku, jen s trochu zvrácenými choutkami.

Většinou když už je film ‘‘obdařený‘‘ slabým scénářem, otravným dějem a nefungující atmosférou, diváci sázejí alespoň na herecké výkony a hudební doprovod. Bohužel ani to zde moc nefungovalo. Hudební doprovod zde téměř zanikl v moři nudy a herecké výkony byly stejně slabé, jako jednotlivé postavy. Jediného koho bych mohl vyzdvihnout trochu víc je Stephen McHattie, který si roli bezcitného otce doslova užíval. Jinak to ovšem byla docela bída.

Snímek Summer´s Blood je jen další z řady filmů, které stačí vidět jen jednou, nebo vůbec a následně na něj zase velmi rychle zapomenete. Alespoň však už konečně vím, proč se tolik lidí rádo dívá na Twilight Sagu. Ashley Greene je docela půvabná herečka a v lechtivějších scénkách jí to docela sekne. Jinak ovšem ani ona zde toho moc nepředvedla.

Hodnocení:
Atmosféra tu vůbec nefungovala, děj slabý, herecké výkony nudné a nevýrazný hudební doprovod, to vše nevydá na víc jak 40%.

Žádné komentáře:

Okomentovat